Erzurum'da Kocasının Vasiyetini Köprü Yaptırarak Yerine Getirdi - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Kocasının Vasiyetini Köprü Yaptırarak Yerine Getirdi

Erzurum Uzundere'de yaşayan 84 yaşındaki Saime Karaaslan'ın, eşinin vasiyeti üzerine 250 bin lira bağışta bulunarak yaşadığı mahalleye yaptırdığı köprü tamamlandı.

30.10.2014 11:17  Güncelleme: 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FAHRETTİN GÖK - Uzundere ilçesinde yaşayan hayırsever Saime Karaaslan'ın (84), eşinin vasiyeti üzerine 250 bin lira bağışta bulunarak, yaşadığı mahalleye yaptırdığı köprü, kullanıma açıldı.

İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki Gölbaşı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan köprünün açılışı için giden Kaymakam Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Halis Özsoy ve Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Başçavuş Halil Taşkın, Karaaslan'ı evinde ziyaret etti.

Köylüler ile sohbet eden Kaymakam Uzan, verdiği maddi destekle yaptığı hizmet dolayısıyla Karaaslan'a teşekkür etti. İlçe adına güzel ve hayırlı bir işin yapıldığını belirten Uzan, şöyle devam etti:

"Hayır, hasenat sadece yetime, hayıra muhtaç olan insanlara değildir. Böyle bir kamu hizmeti için de yapılan yardımlar, kullanıldıkça hayır devam edeceğini, insanların size dua edeceğini beyan ediyoruz. Burada yaşayan insanlar, köy halkımız size dua edecekler. Sizden Allah razı olsun, hayrınızı kabul etsin. Sizin gibi insanlara kapımız her zaman açık. Kaymakamlık olarak sizin gibi insanlara destek olmayı sürdüreceğiz. Bir evladınız olarak sizi her zaman bekliyoruz."

Köprü inşaatı sırasında yapılan harcamaların yer aldığı dokümanları Karaaslan'a teslim eden Başkan Özsoy da insanların cami, çeşme ve benzeri hayırlı hizmetler yapması gerektiğini ifade etti.

Özsoy, "Köprü medeniyettir, tabiatı geçmesidir, ötelere ulaşmasıdır. Köprü gibi hayırlar üzerinden insanlar geçtikçe, altından su aktıkça devam eden bir hayırdır. Teyzemiz o kadar fedakar ve o kadar iyi niyetli bir teyzemiz ki şu anda mahallemizde morg ve başka çalışmalar ile içme suyu getirilmesi, sulama suyu kanallarının onarımında da büyük katkılar yapmaya devam etmektedir. Teyzemiz kaymakam beyin elini tuttu bırakmıyor. İşte devlet ile halkın buluşması, hizmet budur" diye konuştu.

Hayırsever Saime Karaaslan ise eşinin vasiyetini yerine getirdiği için mutlu olduğunu vurgulayarak, "Elimde daha çok olsaydı, daha çok hayır işi yapardım" dedi.

Daha sonra yürümekte zorluk çeken Karaaslan'ı evinden alan Kaymakam Uzan ve Başkan Özsoy, koluna girerek açılışı yapılacak köprünün yanına getirdi.

Yapımı 6 ayda tamamlanan ve 250 bin liraya mal olan 14 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğindeki köprü, İlçe Müftüsü Kadir Koçak'ın okuduğu duanın ardından ulaşıma açıldı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Kocasının Vasiyetini Köprü Yaptırarak Yerine Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement