Kocayayla'da Turizm İçin Büyük Dönüşüm - Son Dakika
Güncel

Kocayayla'da Turizm İçin Büyük Dönüşüm

Kocayayla\'da Turizm İçin Büyük Dönüşüm

Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini sağlayarak turizm gelirlerinin artması yolunda önemli bir adım atan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de doğal değerleri turizme kazandırmak için düğmeye bastı.

31.07.2015 14:02  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkeze yeni bağlanan tüm ilçelerde ulaşımdan altyapıya, kırsal kalkınmadan tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, doğal değerleri de turizme kazandırmak için çalışmalara hız verdi. Özellikle yaz aylarında piknikçilerin buluşma mekanı olan Keles Kocayayla da Büyükşehir Belediyesi ve Keles Belediyesi işbirliğinde tepeden tırnağa yenilendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe merkezinden yaylaya ulaşan 8 kilometrelik yolun sıcak asfaltla kaplandığını belirterek, yayladaki tüm binaların da yenilendiğini söyledi.

İl genelindeki şelaleler, göller, sahil, yaylalar ve mesire alanlarının turizme açılmasıyla bölge ekonomisine değer katmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, bu hedef doğrultusunda özellikle yaz aylarında piknikçiler ve doğa tutkunlarının buluşma noktası olan Keles Kocayayla'da büyük bir dönüşüm gerçekleştirdi. İlk etapta ilçe merkezinden yaylaya ulaşan 8 kilometrelik yol sıcak asfaltla kaplanırken, konser ve etkinliklerin düzenlendiği sahne alanı da yenilendi. Bunun yanında yaylada bulunan tüm yapılar sil baştan yenilendi.

Turizm değeri yükseldi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Keles Belediyesi ile Kocayayla'da yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yıllardır Kocayayla'nın Bursalılar için önemli bir buluşma mekanı olmasına rağmen bugüne kadar önemli bir yatırım alamadığını hatırlatan Başkan Altepe, "Yeni Büyükşehir yasasının ardından tüm ilçelerdeki doğal değerlerimize de el attık. Kocayayla da özellikle yaz aylarında piknikçilerin önemli bir buluşma mekanı. İlk olarak buraya ulaşan 8 kilometrelik yol ilk kez sıcak asfaltla tanışmış oldu. Bunun yanında alanda bulunan yapılarda çatılarından zemine kadar yenilendi. Artık halkımız buraya geldiğini tüm mekanlarda daha kaliteli hizmet bulacak. Bu sezon gelenler bambaşka bir Kocayayla görecek. Yapılacak bungalov evler, kamp alanları ve karavan alanları bu Kocayayla'nın turizm değeri daha da yükselecek" dedi.

3 ayda 1,5 milyonluk yatırım
Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke de 3 ay gibi kısa bir sürede Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocayayla'ya 1,5 milyon TL'lik yatırım yapıldığını belirterek, katkıları nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Yaylaya gelen vatandaşların artık daha güzel mekanlarda vakit geçirebileceğini hatırlatan Teke, temel hedeflerinin bölge ekonomisinin canlanması olduğunun altını çizdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocayayla'da Turizm İçin Büyük Dönüşüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement