Koçtaş'ın "Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması" Başladı - Son Dakika
Güncel

Koçtaş'ın "Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması" Başladı

Koçtaş'ın 2009 yılından bu yana düzenlediği "Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması"nın beşincisi başladı.

30.10.2014 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koçtaş'ın 2009 yılından bu yana düzenlediği "Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması"nın beşincisi başladı.

Koçtaş'tan yapılan açıklamaya göre, geleceğin mimar, iç mimar ve endüstri ürünleri tasarımcısı olacak üniversite öğrencilerinin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlaması amaçlanan "Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması", 13 Ekim'de başladı.

Geçen yıl 29 farklı üniversiteden, 119 orijinal proje ve 157 öğrencinin katıldığı yarışma, Türkiye çapındaki tüm mimarlık, iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı öğrencilerini kapsıyor.

Yarışmanın bu yılki konusu, "yatma mekanı ve buradaki saklama ihtiyacını karşılayan elemanların tasarımı" olarak belirlendi. Öğrencilerden tasarımlarını oluştururken Koçtaş ürünlerinden yola çıkmaları bekleniyor. Saklama ihtiyacını karşılayacak elemanlar, Koçtaş uygun gördüğü taktirde satışa sunulan ürünlerin dışında yeni birer ürün olarak Koçtaş'ın ürün yelpazesi içinde yer alabilecek.

Katılımcıların yaratıcı ve özgün fikirleri ile mimari çözümlerini yansıtan tasarımların yarışacağı projenin son başvuru tarihi 2 Ocak 2014 olarak açıklandı.

Birinciye 5 bin lira para ödülü ve Koçtaş'ta staj imkanı

Yarışmanın jüri üyeleri arasında Yüksek Mimar Erol Evgin, Yrd. Doç. Dr. Saadet Aytis (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), Endüstri Ürünler Tasarımcısı Ali Bakova (ODTÜ), Prof. Dr. İnci Deniz Ilgın (Marmara Üniversitesi), Prof. Dr. Gül Koçlar Oral (İstanbul Teknik Üniversitesi), Yüksek Mühendis Prof. Dr. Hasan Şener ve Koçtaş Mobilya Satın Alma Grup Müdürü Zeynep Vural yer alacak.

Yarışmaya Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki iç mimarlık, mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı bölümlerinde öğrenim gören lisans öğrencileri, bireysel ya da grup olarak katılabilecek. Yarışmanın katılım şartnamesine ve başvuruyla ilgili bilgilere "www.koctaskurumsal.com.tr/yarisma" adresinden ulaşılabilecek. Öğrenciler yarışmayla ilgili sorularını "acikfikir@koctas.com.tr" adresine iletebilecek.

Yarışmada birinci olan tasarımcı 5 bin lira para ödülü ve Koçtaş'ta 3 ay staj imkanı, ikinci olan tasarımcı 3 bin lira para ödülü, üçüncü olan tasarımcı ise 2 bin lira para ödülü kazanacak. Yarışma sonunda mansiyon ve teşvik ödülleri de yer alacak. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri 2015 yılının ocak ayında düzenlenecek bir törenle verilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Koçtaş'ın 'Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement