Kod Adı Cafer - Son Dakika
Güncel

Kod Adı Cafer

Kod Adı Cafer

DİYARBAKIR'da geçen yıl ki genel seçimlere iki gün kala 5 Haziran'da HDP'nin mitingine düzenlenen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili hazırlanan iddianame, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

03.04.2016 02:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR'da geçen yıl ki genel seçimlere iki gün kala 5 Haziran'da HDP'nin mitingine düzenlenen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili hazırlanan iddianame, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Tutuklu şüpheliler İsmail Korkmaz (35), Mustafa Kılınç (39), Orhan Gönder (20) ve Burhan Gök (37) ile firari şüpheli İlhami Balı (33) hakkında, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Nitelikli öldürme', 'Nitelikli öldürmeye teşebbüs' ve 'Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma' suçlarından 5'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 6 bin 318'er yıla kadar hapis istendi. İddianamede, saldırıyı yapan Orhan Gönder'in Suriye'ye geçerek terör örgütü IŞİD'e katıldığı, burada eğitim aldığı, ardından Türkiye'ye döndüğü bilgileri de yer aldı.

SALDIRIDAN BİR GÜN SONRA İddianamedeki en çarpıcı detaylardan biri, saldırı talimatı verdiği belirtilen İlhami Balı'nın, o tarihte kullandığı iki telefonun dinlenildi bilgisi. İddianamede, şüphelilerin telefonları da verilerek, "Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2015/1247 sayılı dosyası üzerinden şüpheliler Mustafa Demir, İlhami Balı, İsmail Korkmaz, Selçuk Budak, Sami Çakır ve Ökkeş Karabeyli hakkında DAEŞ (IŞİD) terör örgütünün amaçları doğrultusunda eleman temin etme ve lojistik destek sağlama suretiyle organik bağ ve hiyerarşik ilişki içerisinde süreklilik ve çeşitlilik gösteren örgütsel faaliyet yürüterek 'silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgüt faaliyetleri çerçevesinde tasarlayarak adam öldürme ve bu suçlara yardım etme' suçundan soruşturma yürütüldüğü; bu soruşturma kapsamında iletişimin denetlenmesi tedbiri uygulandığı" belirtildi.

İddianamede, Orhan Gönder'in yakalandığı sırada üzerinde, İlhami Balı ve İsmail Korkmaz'la iletişiminde kullandığı telefon simkartının ele geçirildi kaydedildi. Saldırıdan bir gün sonra Balı ile Gönder arasındaki mesajlamalar da yer aldı. İddianamede, "İlhami Balı'nın kullandığı telefon hattına Erdal Sarıveli adına kayıtlı olan Orhan Gönder'in üzerinden çıkan telefon hattından 06-06-2015 tarihinde saat 00.19.14, saat 00.32.30, saat 00.34.08 ve 00.39.52'de 'Abi ben Cafer geldim' şeklinde dört adet mesaj gönderildiği" belirtildi.

HTS KAYITLARI

İddianameye göre, Orhan Gönder ifadesinde, 5 Haziran 2015 tarihindeki saldırıdan 2 hafta önce Suriye'den 2 adet el yapımı bomba ile 3 adet hatsız cep telefonu alarak Şanlıurfa'dan Türkiye'ye girdiğini, kendisini karşılayan bir kişiyle Gaziantep'e geçtiğini, buradan da Diyarbakır'a geçerek Darkapı'da otelde kalmaya başladığını söyledi. İddianamede, Gönder'in ailesinin başvurusu üzerine "terör nitelikli şahıs" olarak arandığı da vurgulanarak, "Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilgili soruşturma dosyası kapsamında şüpheli Orhan Gönder ile diğer kaybolan şahısların kullandıkları telefon numaralarının HTS (telefon trafiği) dökümleri üzerinde yapılan inceleme sonucunda şüpheli Orhan Gönder'in diğer şüpheliler ile iletişim kurduğu belirlenmiştir" bilgisi de yer aldı.

HÜRRİYET BÖYLE VERMİŞTİ

HÜRRİYET, 10 Aralık 2015 tarihinde terör örgütü IŞİD'in 'Türkiye şeyhi' İlhami Balı'yla ilgili '140 can alan IŞİD katliamlarında talimatlar ondan' başlığıyla verdiğe haberde, Balı'nın HDP Diyarbakır mitingine bomba, Suruç'taki canlı bomba eylemi ve Ankara garındaki 2 canlı bomba saldırılarının talimatını verdiği belirtilmişti. Haberde, Balı'nın yakın takipte olduğu ve telefonlarının dinlendiği bilgileri de yer almıştı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Kod Adı Cafer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • isa: şaytana benziyor 5 10 Yanıtla müslüman: ayna ya bakmıssın ey kafır senı 0 3
  • Zehirleyin: Sakalina tu 3 3 Yanıtla müslüman: yav kafır senı .. ahretde de tukurursun ınsaALLAH zıkkımları kusarken yerken 0 4
  • akp vatandaş: bir kapıdan geçiryorlar tutsak diye arka kapıdan çıkaryorlar biz kendi kendimize gidin vurun bizi 0 0 Yanıtla

Advertisement