Kök Hücre Bağışçısı Kazanımı" Protokolü - Son Dakika
Yerel

Kök Hücre Bağışçısı Kazanımı" Protokolü

Türk Kızılayı Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Cengiz Dönmez, Ordu'da 500, bölge genelinde ise 7 bin kişinin kök hücre bağışına katıldığını bildirdi.

20.11.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Cengiz Dönmez, Ordu'da 500, bölge genelinde ise 7 bin kişinin kök hücre bağışına katıldığını bildirdi.

Dönmez, Sağlık Bakanlığı ile Türk Kızılay'ı arasında imzalanan "Kök Hücre Bağışçısı Kazanımı" protokolü kapsamında Türkiye genelinde 90 bin kişinin kök hücre bağış kampanyasına katıldığını ifade etti.

Türk Kızılayı olarak bağışçı sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirten Dönmez, "Bizim yıllık hedefimiz ilk olarak 50 bin bağışçıya ulaşmaktı. Bağışçılarımızın duyarlılığı sayesinde biz bu hedefin de üstünde bir bağışçı sayısına ulaştık. 8 ay içerisinde 90 bin bağışçıya ulaşıldı. Bu sayı içerisinden kemik iliği nakli bekleyen 11 kişiyle kök hücre uyumu sağlandı. Projenin kamuoyunda duyurulması, verilen eğitimlerin artırılması ve basında bu konunun sıkça gündeme gelmesiyle birlikte bağışçı sayısı artacaktır" dedi.

Türk Kızılayı veri bankasına kayıtlı bağışçı sayısının 500 bin kişiyi bulması halinde ülkedeki kemik iliği nakli bekleyen hastaların tümünün ihtiyaçlarının karşılanabileceğini ifade eden Dönmez, "Herkesin yürütmüş olduğumuz kampanyaya katkı sağlamasını bekliyoruz. Basit bir işlemle ümidini kaybetmiş bağış bekleyen vatandaşlarımıza yeniden umut verebiliriz. Onların yaşama daha sıkı tutunmasını sağlayabiliriz. Ordu'da 500, bölge genelinde ise 7 bin kişinin kök hücre bağışına katılması vatandaşlarımızın duyarlılığını ortaya koymuştur" diye konuştu.

Dönmez, kök hücre bağışçılarına daha çok ihtiyaç olduğunu ifade ederek vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kök Hücre Bağışçısı Kazanımı' Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement