Kök Hücre ile Estetik - Son Dakika
Sağlık

Kök Hücre ile Estetik

Kök Hücre ile Estetik

Estetik Cerrrahi Uzmanı Prof.Dr.Ahmet Karacalar konu ile ilgili bilgiler verdi.

11.04.2016 11:53  Güncelleme: 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kök hücre enjeksiyonu, meme büyütmede özellikle yağ rezervi fazla olan kişilerde silikonla büyütmeye çok iyi bir alternatif olduğu bilimsel olarak kabul edilmektedir. Dikişsiz ve doğal bir şekilde bir ya da iki beden büyümeye yardımcı olur. Üstelik yağ alınan yerlerde de şekillenme yapacağı için işlem tam bir beden heykeltıraşlığıdır.

Bir diğer önemli avantajı da ortaya çıkmaya başladı. Özellikle doğum sonrası meme üstünün boşalmasına bağlı yalancı meme sarkmalarında da bu sorunu kesi olmadan çözebiliyor. Kilo verme ya da yaşa bağlı memedeki gevşeme sorununu giderir ve memeyi dirileştirir. Meme dikleştirme ve dirileştirme içinde kök hücrenin etkisi ve yararları giderek daha çok farkedilmektedir.

Diriliğini kaybetmiş meme özellikle doğum sonrası ya da kilo kayıplarında sık görülen bir sorun. Diriliğini kaybetmiş meme yalancı olarak sarkık ta görülür. Bu tür memelerde kayıp hacmin eklenmesi memeye daha diri ve daha kalkık bir görüntü verir. Bu tür memelerde dikleştirme operasyonu genellikle yanlış bir seçim olur. Memeyi küçültürken bazı kalıcı izler bırakılması anlamına gelir. Yalancı meme sarkmalarında teşhis bu nedenle çok önemlidir. Meme başı ile meme altı kıvrımı arasında ki ilişki bir memenin sarkık olup olmadığını gösterir. Yukarıda ki şekilde de görüldüğü gibi ideal meme başı meme altı çizgisi ile aynı ya da üzerinde olmalıdır. Bunun altında olduğu zaman meme sarkması tanısı konur. Özellikle ilk evre meme sarkmalarında da kök hücre ile meme dikleştirme mümkün olabilir. Meme sarkmasının fazla olduğu evre 2 ve evre 3 sarkmalarda ise fazla dokuyu çıkarmadan memeyi dikleştirmek mümkün olmaz.

Diriliğini kaybetmiş memelerde kök hücre enjeksiyonu tercih edilecek ise öncelikle yağ rezervine bakılır. En az 300 cc yağ verici alanı olan kişiler bu işleme uygundur.
Enjektörle alınan yağların bir bölümü kök hücre elde etme cihazı ile kök hücreler ayrıştırılır. Bu kök hücreler ile yağ hücreleri bir karışım haline getirilir. Memenin boş olan yerlerine ve memeyi kaldıracak şekilde kritik noktalara enjeksiyon yapılır. İşlemden sonra meme hareketini kısıtlayıcı bir sütyen giyilir. Dikiş ya da dren kullanılmaz. Hastane yatışı gerekmez.

Sonuç olarak kök hücre ile meme dirileştirme ve dikleştirme uygun kişilerde bedeni de şekillendirdiği için modern bir yöntem olarak

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Kök Hücre ile Estetik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Komedyen Hasan Can Kaya'nın Ameliyatı Başarılı Geçti
    17:11 Ünlü Komedyen Hasan Can Kaya'nın Ameliyatı Başarılı Geçti

    Hasan Can Kaya, hastane ekibi tarafından beş saat süren acil bir ameliyata alındı. Operasyon başarılı geçti ve sağlık durumu iyi. Ünlü komedyen, birkaç gün hastanede istirahat edecek ve ABD turnesini ileri bir tarihe erteleyeceği duyuruldu.

  • Kars'ta Sobadan Sızan Karbonmonoksit Gazından Zehirlenen Kişi Hayatını Kaybetti
    14:20 Kars'ta Sobadan Sızan Karbonmonoksit Gazından Zehirlenen Kişi Hayatını Kaybetti

    Kars'ın Yusufpaşa Mahallesi'nde müstakil evinde yalnız yaşayan M.E, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yakınları, M.E'den haber alamayınca adrese gitti ve hareketsiz halde buldu. Sağlık ekipleri olay yerine gelerek M.E'nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Cenaze otopsi için Kars Harakani Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

  • Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi
    12:19 Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi. Azerbaycan Sağlık Bakanlığı Kardiyoloji Bilimsel Araştırma Enstitüsü tarafından organize edilen kongreye, Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve Türk devletlerinden bilim insanları katıldı. Kongrede kardiyoloji alanındaki son yenilikler paylaşılırken, Türk devletleri arasındaki işbirliği ve iletişimin önemi vurgulandı.

  • Bilecik Belediyesi Sinek ve Karasinek Larva İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    11:52 Bilecik Belediyesi Sinek ve Karasinek Larva İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmeleri amacıyla gerçekleştirilen sivri sinek ve karasinek larva ilaçlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

  • Çankaya Belediyesi Sivrisinek ve Karasinek İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    10:42 Çankaya Belediyesi Sivrisinek ve Karasinek İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Çankaya Belediyesi, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ilçedeki ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Belediye ekipleri, ilçe genelinde sivrisinek ve karasineklerin üreme noktalarını ve çöpleri ilaçlayarak önlem alıyor.

  • Samsun'da Ortaokul Öğrencilerine Elektronik Sigara Satışı Yapan Kişiye Adli İşlem Başlatıldı
    10:28 Samsun'da Ortaokul Öğrencilerine Elektronik Sigara Satışı Yapan Kişiye Adli İşlem Başlatıldı

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde, ortaokul öğrencilerine elektronik sigara sattığı tespit edilen bir kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, iş yerinde yapılan kontrollerde 1 elektronik sigara, 4 elektronik sigara likidi, 9 bin 140 doldurulmuş makaron ve 1836 gram kıyılmış tütün ele geçirildi. İş yeri sahibi hakkında adli işlem başlatıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.


Advertisement