Köksal'dan Esnafa "Yapılandırma" Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Köksal'dan Esnafa "Yapılandırma" Uyarısı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, esnaf ve sanatkarlara, kamuya olan borçlarını yeniden yapılandıran kanundan faydalanmaları uyarısında bulundu.

23.08.2016 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, esnaf ve sanatkarlara, kamuya olan borçlarını yeniden yapılandıran kanundan faydalanmaları uyarısında bulundu.

Köksal, odada düzenlediği basın toplantısında, vergi ve vergi cezaları, SGK ve belediyelerin alacakları, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı, gümrük vergileri, trafik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti alacaklarının yeniden yapılandırılmasının torba yasa içinde bulunduğunu bu alacakların gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz ve gecikme cezalarının yeniden yapılandırıldığını anımsattı.

Esnaf ve sanatkarlara bu yapılandırmadan faydalanmaları önerisinde bulunan Köksal, şunları kaydetti:

"Yapılandırma kapsamına giren borç asıllarında bir indirim yapılmamaktadır. Ancak bu borç asıllarına uygulanan gecikme cezası, gecikme faizi ve zamları ile vergi cezalarının tamamı silinmektedir. Yapılandırılan borcun tamamının, kanunda belirtilen süre ve şartlarda peşin ödenmesi halinde, hesaplanan güncelleme faizinin yarısı silinecektir. Bir vergi alacağına bağlı olarak kesilen cezaların tamamı, bir alacağa bağlı olmaksızın kesilen vergi cezalarının ise yarısı silinecektir. Bu düzenlemeden yararlanmak isteyen borçluların, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile il özel idarelerine bağlı tahsil dairelerine ödenecek tutarların ilk taksidini, kanunun yayımlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan, SGK'ya bağlı tahsil dairelerine ödenecek tutarların ilk taksitini ise dördüncü aydan başlamak üzere 2'şer aylık dönemler halinde 18 taksitte ödeyebilecekler."

Taksitle ödenmek istenmesi halinde, borçluların başvuru sırasında 6, 9, 12 veya 18 taksitte ödeme seçeneklerinden birini tercih etmeleri gerektiğini vurgulayan Köksal, taksit tutarlarının ikişer aylık dönemler halinde ödeneceğini, yeniden yapılandırılan borçların ilk taksidinin 30 Kasım 2016, Sosyal Güvenlik Kurumu Borçlarının ilk taksidinin ise 2 Ocak 2017 tarihine kadar ödeneceğini, ödemelerin kredi kartı ile de yapılabileceğini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köksal'dan Esnafa 'Yapılandırma' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement