Köktürk'ten 'Ön Seçim' Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Köktürk'ten 'Ön Seçim' Değerlendirmesi

Köktürk\'ten \'Ön Seçim\' Değerlendirmesi

CHP’li Kenan Köktürk düzenlediği basın toplantısında ön seçimi değerlendirdi.

08.01.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Kenan Köktürk düzenlediği basın toplantısında ön seçimi değerlendirdi. CHP İl Yönetimine birlik mesajı veren Köktürk, ön seçimden çıkan Muharrem Akdemir'e de destek vereceğini ifade etti. CHP'nin Zonguldak Belediyesi'ni kazanacağını dile getiren Köktürk, "Biz çok düzgün bir belediye meclis üyesi listesi ile seçime gitmeliyiz. Ufak tefek sokakta rantçılar denilen, bazı güçler, illegal ya da ufak tefek defolu denilen güçler ile biz yola gidemeyiz. Gitmemeliyiz" diye konuştu.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 31 Temmuz 2013 günü CHP'den Zonguldak Belediye Başkan Aday Adaylığı'nı açıklayan Kenan Köktürk, 5 Ocak 2014 günü yapılan ön seçimi değerlendirdi. Süreci anlatan Kenan Köktürk, basın mensuplarına da teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Benim zaman zaman davetlim olarak geldiğiniz programlarda ilgi gösteriyorsunuz. Bu benim şahsımda ve içimde ayrı bir yer buluyor. Çok mutlu oluyorum. Bildiğiniz gibi CHP, 31 Temmuz 2013 tarihinde belediye başkan aday adaylığı takvimini başlattı. Zonguldak'ta da ilk müracaatlar 31 Temmuz 2013 günü alındı. Ben de ilk gün adaylık dosyamı teslim ettim. Bir diğer aday adayı arkadaşımız ile beraber. Sonraki bu süreçte Zonguldak'ta 8 aday adayı partimize dosyasını verdi. Zonguldak CHP Belediye Başkan adayı olmak için müracaatta bulundu. Süreç, hızla ilerliyor. Ufak tefek sıkıntılara rağmen 5 Ocak 2014 günü CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayını belirlemek için üyelerimizin katılımıyla bir ön seçim yaptı. 5 Ocak 2014 günü üyelerimizin çoğunluğu gelerek 1600'e yakın üyemiz sandığa geldi. Oylarıyla Zonguldak Belediye Başkan adayımızı seçti. Bu arkadaşımızı o gün de kutladım. Şimdi de kutluyorum. Tebrik ediyorum. Yolu açık olsun. İnşallah 30 Mart 2014 akşamı da CHP olarak Zonguldak Belediye Başkanlığı'nı kazanacağız. Arkadaşımız 5 yıl süreyle bu görevi yapacak. Bu süreç partimize, partililerimize ve Zonguldak'a hayırlı olsun. Çok güzel bir sonuç olmuştur. Sonucun güzelliği şudur. Ön seçim ile adayımızın belirlenmesi güzel olmuştur. Atama ile üyelerin tercihine sorulmadan bakılmadan bir durum olmamıştır. Bu bizim en gurur verici ve en büyük mutluluğumuzdur. Ben bunu şahsım olarak da ifade ediyorum. Bu aday adaylığı sürecinde ben önseçimde söylediğim gibi hoş olmayan şeyler de olmuştur. Ama o artık geride kalmıştır. Şimdi önümüze bakacağız. Bu seçimde taraf olan özellikle örgüt, tüm artık taraflık lüksü kalmamıştır. Taraflığını bertaraf etmelidir. Sizin de bildiğiniz gibi 1600 e yakın üyemizin 600'ü bir arkadaşımıza oy verdi. Neticede o arkadaşımız aday oldu. Geriye kalan oyların hesabı yapılırsa sonuçları iyi analiz etmek lazım gelir. İkinci ve üçüncü adayın aldığı oyların toplamı 804. Demokrasiye göre herkes bundan bir ders çıkarmalıdır. Yani 600, 800'den büyük değildir. Burada örgüt, milletvekillerimiz, hatta adayımız ve adaya gönül verenler bunu göz ardı etmemelidir. Özellikle de yani alınan oy sıralamasına göre bakılınca da ismen de veriyorum, Harun Akın ve ona gönül verenleri behemehal parti yöneticileri, örgüt yöneticileri kucaklamalıdır. Onunla birlikte yola gitmelidir. Aksi takdirde başarı arzu ettiğimiz şekilde olmaz."

"30 MART AKŞAMINA KADAR ÇALIŞACAĞIM"

Seçimi kazanacaklarını ifade eden Köktürk, hiç kimsenin ötekileştirmemesini istedi. CHP'ye maddi ve manevi destek vereceğini dile getiren Köktürk şöyle devam etti:

"Biz seçimi mutlaka kazanacağız ama ötekileştirmeden, ötekiler demeden, partimizin yapacağı en önemli şey diğer aday adaylarımızın tamamı, hepsini kucaklamalı, hepsiyle birlikte hareket etmeli, hatta ve hatta seçim sürecinde aday adaylarımıza aktif görevler vermelidir. Bana böyle bir görev vermelerine gerek yok. Ben, kendimi Muharrem Akdemir'in yerine koyacağım. Adaymışım gibi 30 Mart 2014 akşamına kadar ekibimle birlikte, bana gönül verenlerle birlikte maddi ve manevi partime destek olacağım. Maddi ve manevi partime destek olacağım. Mahalle mahalle, ev ev, kahve kahve dolaşacağım. Bana partim bu Zonguldak'ın haricinde diğer ilçeler ve köylerde de görev verirse hay hay onları da yerine getireceğim. Çaycuma'daki adayımız Bülent Kantarcı benim arkadaşım ve kardeşim. Ona destek olacağım. Zonguldak'taki diğer ilçeler, Devrek'te Songül Malkoç kızımız var. Ona yardımcı olacağım. Parti bana Zonguldak haricinde de bir görev verirse de ona da hazırım. Ben burada uzun yıllar görev yaptım. Özellikle kırsalda Işık Müdürü olarak tanındığım için bu belediye meclisinden ziyade İl Genel Meclisi de var."

"NE GÖREV VERİLİRSE YAPARIM"

İl Genel Meclisi için köylerde de oy kullanılacağını ifade eden Kenan Köktürk, basın toplantısını şöyle tamamladı:

"Köyler de oy kullanacak. Bana ne görev verilirse ben yaparım. Ama başkasının görev vermesine görev yok. Merkez için söylüyorum. Beycuma, Karaman için söylüyorum. Kilimli, Kozlu, elimden geleni hiç kimseden bir talep olmasa dahi parti sorumluluğu anlayışı ile insanlık anlayışı ile kendi iç dünya anlayışımla burada seçimde katkı vereceğim. 30 Mart 2014 tarihinde başarı CHP'nin olacak. Hazırladığım bazı projeler olacak. Arzu ederlerse onları da paylaşmaya ve vermeye hazırım. Hatta bunları kalabalık topluluklarda anlatırım. Belediye başkanının o hususta kefili olurum. Bu projelere sıcak bakarlarsa. Her yiğidin yoğurt yiyişi ayrıdır derler. Zonguldak halkına layık olan hizmeti arzu ettikleri hizmeti ben arkadaşlarımı da ikna etmek suretiyle vereceğiz. Bu yatırımları da yapacağız. Seçimden sonra da şayet talep ederlerse hiçbir bedel talep etmeden, benim belediyenin ne maaşında oradan gelecek en ufak bir maddi kaynağa gereksinimim yok. Ekonomik sıkıntım yok. Zaten baştan beri söyledim. Ben vermeye geliyorum, almaya değil dedim. Ben belediye başkanına danışmanlık yapmaya da hazırım. Onları artık kendileri bilir. Biz çok düzgün bir belediye meclis üyesi listesi ile ufak tefek sokakta rantçılar denilen, bazı güçler, illegal yada ufak tefek defolu denilen güçler ile biz yola gidemeyiz. Gitmemeliyiz. Dürüst, çalışkan, özverili, oraya almaya değil vermeye gelen insanların temsil edeceği yer olmalıdır. Yoksa Zonguldak'a arzu ettiğimiz hizmetleri yapmamız zor olur." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köktürk'ten 'Ön Seçim' Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır, Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümünü kutladı
    06 Nis Muş Valisi Avni Çakır, Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümünü kutladı

    Muş Valisi Avni Çakır, Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Çakır, AA'nın Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmakta büyük bir rol oynadığını belirterek, kurumun başarılı çalışmalarına ve güvenilir habercilik anlayışına vurgu yaptı. Ayrıca, Anadolu Ajansının kuruluşunda emeği geçenleri şükranla anarak, tüm çalışanlara başarılar diledi.

  • Dublin'deki Müslümanlar Ramazan Ayında Bir Araya Geliyor
    06 Nis Dublin'deki Müslümanlar Ramazan Ayında Bir Araya Geliyor

    İrlanda'nın başkenti Dublin'deki Müslümanlar, her ramazan düzenlenen iftar programlarında bir araya geliyor. Dublin'deki İslam Kültür Merkezi, iftar programlarına ev sahipliği ederek, ülkede yaşayan Müslümanların bir araya gelmesine vesile oluyor. İslam Kültür Merkezi Müdürü Ahmed Husain ve Sosyal Yardım Ofisi Temsilcisi Amilah Ali ile iftarlara katılanlar, AA muhabirine ramazan ayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • MHP Ürgüp'te seçimleri yenileme kararı aldı
    06 Nis MHP Ürgüp'te seçimleri yenileme kararı aldı

    MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp'te yapılan usulsüzlüklere yapılan itirazlar sonucunda seçimlerin yenilenmesi kararı alındığını duyurdu.

  • Ruanda Soykırımı: Uluslararası Güçlerin Vekalet Savaşı
    06 Nis Ruanda Soykırımı: Uluslararası Güçlerin Vekalet Savaşı

    Ruanda'da 1994'te yaşanan soykırımın mağdurları, soykırımın uluslararası güçlerin vekalet savaşından kaynaklandığını ve uluslararası toplumun sessiz kaldığını eleştiriyor. Sağ kurtulanlar, soykırımın önlenebilir bir insanlık felaketi olduğuna inanıyor. Soykırımın nedeni toprak ve kaynakların kontrol altına alınması isteği olarak belirtiliyor. Ruanda hükümetinin cezalandırma, inkar ve manipülasyonlarına inanılmaması gerektiği vurgulanıyor.

  • BTK Akademi, Anadolu'nun farklı bölgelerinde eğitim programları açacak
    06 Nis BTK Akademi, Anadolu'nun farklı bölgelerinde eğitim programları açacak

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde faaliyet gösteren BTK Akademi, lise ve üniversite öğrencilerine siber güvenlikten yapay zekaya kadar çeşitli konularda eğitimler verecek. İstanbul ve Ankara'nın ardından Anadolu'nun farklı bölgelerinde açılacak programlarla gençlerin bilgi ve birikim düzeylerini artırması hedefleniyor. Eğitimler ücretsiz olarak sunulacak ve katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç: Seçime gölge düşürmeye çalışanlara aman vermeyerek başarılı olduk
    06 Nis MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç: Seçime gölge düşürmeye çalışanlara aman vermeyerek başarılı olduk

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç, Ürgüp ilçesinde seçimlerin yenilenmesi kararına ilişkin yaptığı açıklamada, MHP'nin usulsüzlükleri takip ettiğini ve hukuki mücadelede başarılı olduğunu belirtti. Kılıç, seçimlerin 2 Haziran 2024'te yenileneceğini ve MHP'nin adayı Mustafa Öz ile birlikte Ürgüp için çalışacaklarını ifade etti.

  • Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan'ı ziyaret etti
    06 Nis Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan'ı ziyaret etti

    Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan'ı ziyaret etti. Ziyarette ilçenin genel durumu ve belediyenin geleceğe yönelik projeleri üzerinde konuşuldu.

  • CHP'li Kadir Aydar Ceyhan Belediye Başkanı olarak göreve başladı
    06 Nis CHP'li Kadir Aydar Ceyhan Belediye Başkanı olarak göreve başladı

    Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ceyhan'da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak görevine başladı. Aydar, binlerce Ceyhanlıya hitap ederek teşekkürlerini iletti ve 112 mahallesinde yoğun şekilde hizmet vereceklerini vurguladı.

  • Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük mazbatasını aldı
    06 Nis Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük mazbatasını aldı

    Malatya'nın Pütürge ilçesinde seçimleri kazanarak yeniden başkanlığa seçilen Mikail Sülük mazbatasını aldı. İkinci dönem için mazbatasını alan Sülük, çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

  • Türkiye'nin İhracatında 14 İl 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Gerçekleştirdi
    06 Nis Türkiye'nin İhracatında 14 İl 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Gerçekleştirdi

    Ticaret Bakanlığı, yılın ilk çeyreğinde 14 ilin 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı. Türkiye ekonomisinin büyüme gösterdiği ve ihracatın arttığı belirtilen açıklamada, illerdeki ihracat artışlarının yerel kalkınmaya katkı sağladığı ifade edildi.

  • Mustafakemalpaşa'nın 47. Belediye Başkanı Şükrü Erdem göreve başladı
    06 Nis Mustafakemalpaşa'nın 47. Belediye Başkanı Şükrü Erdem göreve başladı

    CHP'li Şükrü Erdem, mazbatasını alarak yeni görevine resmen başladı. Erdem, halka layık olmak için var gücüyle mücadele edeceğini belirtti.

  • Bilecik Pazaryeri'nde Yerel Gazeteci 1 Oy Farkla Muhtar Oldu
    06 Nis Bilecik Pazaryeri'nde Yerel Gazeteci 1 Oy Farkla Muhtar Oldu

    Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Gümüşdere köyünde yapılan muhtarlık seçiminde yerel gazeteci Sedat Ceylan, en yakın rakibine 1 oy fark atarak köyün yeni muhtarı seçildi. Ceylan, 6 yıldır ulusal ve yerel haber muhabiri olarak görev yapmaktadır.


Advertisement