Koku Giderme Projesinde İhale Aşamasına Gelindi - Son Dakika
Yerel

Koku Giderme Projesinde İhale Aşamasına Gelindi

Koku Giderme Projesinde İhale Aşamasına Gelindi

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi arıtma tesisinde oluşan kokuyu önlemek için hazırlanan projede ihale aşamasına gelindi.

03.09.2014 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi arıtma tesisinde oluşan kokuyu önlemek için hazırlanan projede ihale aşamasına gelindi.

Uşak Deri Karma OSB'nin Zafer Kalkınma Ajansı Turizm, Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı (TEÇDP) kapsamında sağlanan mali destek ile hayata geçireceği koku sorununu giderme projesinin ihalesi, 25 Eylül 2014 Perşembe günü yapılacak. İhale öncesi gazetecilere proje hakkında bir açıklama yapan Uşak Deri Karma OSB Müdürü Cüneyt Öztürk, söz konusu çalışmanın bölgedeki yaşam kalitesini artıracağını söyledi. İhalenin bölge müdürlük binasında yapılacağını dile getiren Uşak Deri Karma OSB Müdürü Cüneyt Öztürk, "Bölgemizde kısa bir süre önce kapasitesi günlük 24 bin metreküpe çıkarılan arıtma tesisinde koku sorununu gidermek için bir proje hazırladık. Adalet Bakanlığı'na bağlı Uşak E Tipi Kapalı/Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun da ortağI olduğu projemizi, 'Çevre dostu teknolojileri kullanarak atık su arıtma tesisinde oluşan koku sorununun giderilmesi' adıyla ZEKA'ya sunduk. ZEKA'nın Turizm, Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı (TEÇDP) kapsamında yer alan ve bütçesi yaklaşık 1,5 milyon TL olan projemizde hazırlık aşaması bitti ve ihale safhasına geçiyoruz. 25 Eylül 2014 Perşembe günü, bölge müdürlük binamızda, koku giderme ünitesi yapımı ihalesine çıkılacak" dedi. Sistem hakkında bilgi veren Cüneyt Öztürk, "Arıtma tesisinde oluşan emisyonun üzerini kapatacağız ve fanlarla çektiğimiz kokuyu, arıtma suyuna aktaracağız. Bu sistem Uşak'ta ilk olacak, şu anda Gaziantep ve Antalya OSB'lerde ve Alanya Belediyesi'nde bu şekilde koku giderimi yapılıyor" ifadesini kullandı.

YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ

Koku giderme projesinin bölgenin çevreye verdiği önemin göstergelerinden biri olduğunu kaydeden Cüneyt Öztürk, "Bölgemizde çevreye yönelik çalışmalara büyük önem veriyoruz. Sanayicimiz bu konuda duyarlı davranıyor. Hazırladığımız proje ve çalışmalarla bölgenin hem eksiklerini gideriyoruz, hem de topluma olan borcumuzu ödüyoruz. Projemiz sayesinde bölgemizin batı yakasında bulunan Uşak E Tipi Ceza İnfaz Kurumunda çalışanlar, mahkumlar ve bölge çalışanları ve sanayicilerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesini amaçlıyoruz. Sistem kullanılan elektrik ve kimyasallar açısından maddi anlamda yükü artıracak. Fakat bölge sanayicimiz, çevreye olan duyarlılığından dolayı bu maliyeti karşılamayı göze aldı. Çevre için karşımıza çıkacak her zorluğa göğüs gereceğiz" diye konuştu. Projenin ihale süreciyle ilgili yapılan basın toplantısına, Zafer Kalkınma Ajansı Yetkilileri, Uşak Deri OSB Müdür Yardımcısı proje koordinatörü Savaş Göksal ve proje koordinatör yardımcısı. M. Çağrı Karabuğa da katıldı. Toplantının ardından Bölge Müdürü Cüneyt Öztürk, arıtma tesisinde gazetecilere konuyla ilgili teknik bilgiler verdi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koku Giderme Projesinde İhale Aşamasına Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement