Kolezyum'da İş Durdurma İtalya'da Tartışma Başlattı - Son Dakika
Güncel

Kolezyum'da İş Durdurma İtalya'da Tartışma Başlattı

ROMA (AA) – İtalya'nın ve başkent Roma'nın simge yapılarından Kolezyum'un görevlilerinin sendika toplantısına katılması sebebiyle ziyaretçilere kapatılması, ülkede tartışmalara yol açtı.

18.09.2015 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ROMA (AA) – İtalya'nın ve başkent Roma'nın simge yapılarından Kolezyum'un görevlilerinin sendika toplantısına katılması sebebiyle ziyaretçilere kapatılması, ülkede tartışmalara yol açtı.

İtalya ve Roma denilince akla gelen ilk yapılardan olan tarihin ilk stadyumu olan Kolezyum'da, Antik Roma kenti Foro Romano'da ve Terme di Diocleziano'daki kapı görevlerinin bu sabah 2,5 saat boyunca, bağlı bulundukları sendikanın genel kuruluna katılmak için iş durdurması sendikalarla, sol tandanslı Matteo Renzi liderliğindeki geniş koalisyon hükümetini karşı karşıya getirdi.

İtalya'nın en büyük işçi konfederasyonun CISL'in genel sekreteri Susanna Camusso, işçilerin sendika genel kuruluna katılmasının demokratik hak olduğunu savundu.

Kültür Bakanı Dario Franceschini, yaşananların İtalya'ya hakaret olduğunu söyledi. Franceschini, bu tarz iş durdurmalarının önüne geçmek için temel kamu hizmetleri arasına müze ve önemli kültürel varlıkların da alınmasını içeren önlemleri bugünkü bakanlar kurulu toplantısında sunacağını bildirdi.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Kolezyum başta olmak üzere başkentin önemli tarihi mekanlarının görevlilerinin sendika genel kuruluna gitmesine sosyal paylaşım sitesi twitter'daki hesabından sert çıktı. Renzi, twitter'daki iletisinde "Kültürü, İtalya karşıtı sendikacılara rehin bırakmayacağız" diye yazdı.

Tüketici hakları birliği Codacons'un başkanı Carlo Rienzi de yaşananların Roma'nın ve İtalya'nın imajına zarar verdiğini ve bir utanç olduğunu, böyle bir durumda kültürel varlıkların açık kalması için ordunun devreye girmesi gerektiğini belirtti.

Bu arada, söz konusu yapıları sabah saatlerinde görmeye gelen turistler, kapalı kapılarla karşılaşınca hayal kırıklığı yaşadı. Sabahki programlarını Kolezyum'a ayıran çok sayıda turist, tarihi arenanın kapalı kapıları önünde uzun kuyruklar oluştururken, böyle bir şeyin önceden haber verilmemesinden şikayetçi oldu.

Kolezyum'un kapıları öğle saatlerinde açıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kolezyum'da İş Durdurma İtalya'da Tartışma Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement