Kolombiya'da Gerillalara Hapis Cezası Verildi - Son Dakika
Güncel

Kolombiya'da Gerillalara Hapis Cezası Verildi

Kolombiya\'da Gerillalara Hapis Cezası Verildi

Yerli mahkemesi, FARC üyelerini, 2 kabile mensubunu öldürmekten suçlu buldu.

10.11.2014 21:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kolombiya'da yerlilerin kurduğu bir mahkeme, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) 5 üyesini, 2 kabile mensubunu öldürmekten 40 ila 60 yıl arasında hapis cezalarına çarptırdı.

Toribio kentinde yerlilerin kurduğu mahkeme, ülkenin güneybatısında Cauca bölgesinde Nasa kabilesi üyeleri Manuel Tumina and Daniel Coicue'yi öldürülmesinin baş sorumlusu ilan ettiği Carlos Ivan Silva Yatacue'ye 60 yıl, 4 FARC üyesine de kırkar yıl hapis cezaları verdi.

Yaşları 14 ve 17 olan diğer 2 gerilla da 20 kırbaç cezasına çarptırıldı.

Mahkemenin kararını duymak için 5 bin yerli, Toribio kentinde toplanırken, hükmün örnek teşkil etmesi bekleniyor.

Öldürülen kabile üyelerinin, hapis cezalarına çarptırılan gerillaların, 2011'de ordunun düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden eski FARC lideri Alfonso Cano'nun üçüncü ölüm yıl dönümü nedeniyle poster ve pankart asmalarını engellemeye çalıştıkları belirtildi.

Kolombiya yerlilerinin sözcüsü Gabriel Pavi, Semana dergisine yaptığı açıklamada, Kolombiya hükümetiyle FARC arasında Havana'da barış görüşmeleri sürerken, gerillaların kabile ileri gelenlerini öldürdüğünü belirtirken, yine de görüşmelerden umutlu olduklarını ve birgün topraklarına barışın geleceğini ümit ettiklerini söyledi.

Kolombiya hükümetiyle FARC arasında Kasım 2012'den bu yana, zaman zaman kesintiye uğrayarak da olsa süren barış görüşmeleriyle 220 bine yakın kişinin hayatına mal olan 50 yıllık anlaşmazlığa son verilmesi amaçlanıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kolombiya'da Gerillalara Hapis Cezası Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement