Komandolar, Havadaki Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika
Yerel

Komandolar, Havadaki Hünerlerini Sergiledi

Kayseri'de konuşlu 1. Komando Tugay Komutanlığı koordinesinde "Erciyes 2015 Tabur Görev Kuvveti Arazi Tatbikatı" düzenlendi.

20.05.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de konuşlu 1. Komando Tugay Komutanlığı koordinesinde "Erciyes 2015 Tabur Görev Kuvveti Arazi Tatbikatı" düzenlendi.

İncesu ilçesi yakınlarındaki Karasazlık bölgesinde gerçekleştirilirken tatbikata 300'ü tam teçhizatlı paraşütçü komando 800 personel, 10 nakliye uçağı, 2 F-16 savaş uçağı, 4 genel maksatlı helikopter, 2 taarruz helikopteri ve Türkiye'nin yüzde 100 yerli helikopteri ATAK taarruz helikopteri de katıldı.

Tugaya bağlı Hava İndirme Taburu'ndan tam teçhizatlı 300 personeli taşıyan C-160, C-130, CN-235 CASA nakliye uçakları, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan havalanarak, senaryo gereği düşman bölgesi seçilen İncesu ilçesi Karasazlık bölgesine geldi.

Uçaklardaki komandoların atlamasından önce  F-16 savaş uçakları atma ve atlama sahasının yumuşatılma harekatını gerçekleştirildi. Bu harekatın ardından uçaklarda bulunan 300 komando Karasazlık bölgesine paraşütle atladı.

Personel, yerde güvenli alana konuşlandıktan sonra aynı uçaklardan paraşüte bağlı mühimmat ve araç atıldı. Daha sonra mühimmat ve araçlar kullanıma hazır hale getirildi. Düşman bölgesindeki köprülerin tahrip edildiği tatbikatın ilk bölümü, terörist unsurların imha edilmesiyle son buldu.

Tatbikatı, gözetleme tepesinden izleyen 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin İyidil ve 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgenerel Aydoğan Aydın yönetti.

Tatbikatın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hava indirme imkan ve kabiliyetinin uygulanabilirliğini görmek, müşterek harekat ortamındaki birlikler arasındaki işbirliğini geliştirmek, lider personelin komuta kontrol yeteneklerini yükseltmek, ateş ve manevranın senkronizasyonunu sağlamak ve tabur görev kuvvetini oluşturan paraşütçü personelin düşman derinliklerinde muharebe kabiliyetini gerçekçi koşullarda test etmeyi amaçladığı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Komandolar, Havadaki Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement