Demiratar: Komedi İzlemeyi Dram Oynamayı Seviyorum - Son Dakika
Magazin

Demiratar: Komedi İzlemeyi Dram Oynamayı Seviyorum

Demiratar: Komedi İzlemeyi Dram Oynamayı Seviyorum

'Huzur Sokağı' dizisinde 'Feyza' karakterini canlandıran Selin Demiratar, Serli Gazer'e konuştu.

01.07.2013 09:03  Güncelleme: 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buğulu bakışları onun imzası haline geldi. Zarafeti ve güzelliği ise herkesin dikkatini çekiyor. Ekranların sevilen yüzü Selin Demiratar, yaz tatiline çıkmadan önce All dergisinden Serli Gazer'e konuştu...

Atv'de yayınlanan 'Huzur Sokağı' dizisinde canlandırdığınız rolü kabul etmenizdeki kriterler neler?

İlk önce senaryoya bakıyorum. Hikaye ve karakterin hikayedeki yeri önemli. Tabii daha önce canlandırdıklarımdan daha farklı bir karakter olmasına özen gösteriyorum. Kadro, ekip hepsi bir bütün. Ne de olsa haftanın altı günü 24 saat birlikte çalışıyoruz, sabahtan gece yarılarına kadar beraberiz; dolayısıyla çalıştığımız insanlar çok önemli.

TIM BURTON HAYRANIYIM

'Kamera' dendiği anda aklınızdan neler geçiyor?

Bence oyunculuğun en büyük gizemi 'kamera' dendiği anda etrafınızdaki her şeyi unutuyor olmanız. O dünyanın içine giriyorsunuz. Bir işe başlarken yeni karakter çıkarma ve onu oturtma süreci çok heyecanlı geçiyor. Heyecanımı dorukta tutmak için de her zaman farklı karakterler seçmeye çalışıyorum.

Komedi mi, dram mı?

İzleyici olarak komedi, oyuncu olarak dram hikayelerini daha çok seviyorum. Çok yoğun çalıştığım için bazen o an kafamı boşaltacak şeylere ihtiyaç duyuyorum.

İdolünüz olan oyuncular kimler?

Aslında idollerim, oynadıkları filmlerdeki performanslarına göre değişiyor. Mesela Charlize Theron'un 'Cani'deki performansı, Natalie Portman'ın 'Goya'nın Hayaleti' filmindeki oyunculuğu diyebilirim.

Bir filmin içine girip yaşama şansınız olsa bu hangisi olurdu?

Büyük bir Tim Burton hayranıyım. Herhalde onun filminden biri olabilirdi, mesela 'Makas Eller'.

Hayalinizde nasıl bir karakter canlandırmak var?

Benim hayalimde aslında daha fantastik bir filmde rol almak var. Uç, deli bir karakter olabilir. Öyle bir hikayenin içinde yer almak, bir parçası olmak isterim.

Oyuncu olmasanız ne olurdunuz?

Yine oyuncu olurdum. Kendime göre en doğru mesleği seçtiğimi düşünüyorum. Çok düzenli bir yaşantıyı sevmiyorum; sabah sekiz-akşam beş durumu bana göre değil. Aslında şu an sabah sekiz-gece iki çalışıyorum ama... Uykusuz çalışmanın heyecanı da başka. Yaptığım işi çok seviyorum.

ÇOK İŞTAHLI BİRİYİM

Bir oyuncunun vücut dili ne kadar önemli?

Her anlamda önemli çünkü karakterin ruhunu yansıtmak için bedenini ve vücut dilini iyi kullanmalı.

Spor yapıyor musunuz, beslenmenize dikkat ediyor musunuz?

Spor yapıyorum ama beslenme konusuna dikkat etmiyorum. Aslında çok iştahlı biriyim; yemek yemeyi çok seviyorum. Kendi vücuduma göre bir denge oluşturdum sanırım. Bunun önemli olduğuna inanıyorum. Mesela gece yemek yemeyi de çok severdim, artık kestim.

Diyelim ki birkaç kilo aldınız; normal halinize geri dönmek için hızlıca yaptığınız bir şey var mı?

Bir gün çok ağır ve geç saatte yemek yediysem, ertesi günü daha hafif şeyler yiyerek geçiriyorum. Öğlen ne yiyeceksem yiyorum ama akşam saatlerinde çok hafif yiyecekler tercih ediyorum.

80'LER TRENDİ TÜYLERİMİ DİKEN DİKEN EDİYOR

Modayla aranız nasıl?

Son yıllarda bende inanılmaz bir moda düşkünlüğü başladı. Artık kesinlikle daha çok ilgimi çekiyor.

Favori tasarımcınız kim?

Özgür Masur'u çok beğeniyorum. Her koleksiyonu beni şaşırtıyor. Gamze Saraçoğlu'nun tasarımlarını da çok seviyorum. Onda da hem dişilik var, hem de rahatlık. Aynı zamanda da cool ve sade; bence o da çok başarılı.

Moda haftalarını da takip ediyor musunuz?

Evet, Özgür'ün defilelerini hiç kaçırmıyorum; zaten çok da yakın arkadaşız.

Size stil anlamında tavsiyelerde bulunuyor mu?

Bir davete gideceğim zaman tavsiyelerde bulunuyor ama onun tasarımlarının mükemmel bir kalıbı var. Hepsi o kadar güzel ki, aralarından seçmekte zorlanıyorum.

RENKLİ GİYİNMEYE BAŞLADIM

En sevdiğiniz trend?

Bu ara bol gömlekler ve ceketler alıyorum. Sezonun yükselen trendi neonları seviyorum ama daha soft olanlarını tercih ediyorum. Eskiden daha nötr tonlar kullanıyordum, son yıllarda daha renkli giyinmeye başladım.

Kurallarını asla uygulamayacağınız bir trend var mı?

80'ler trendi tüylerimi diken diken ediyor! O dönemi andıran parçalar ne zaman moda olsa, çileden çıkıyorum. Genel olarak çok abartılı tasarımları sevmediğimden sanırım.

Gardırobunuzda en çok hangi parçalar bulunuyor?

Eskiden çantalara çok düşkündüm, şimdi montlara. Kıyafetten çok montum vardır diyebilirim. Dış giyimi daha çok seviyorum.

İDARE EDER bir güzeliğim VAR

Cildiniz için neler yapıyorsunuz?

Nemlendirmek ve temizlemek önemli diye düşünüyorum. Haftada iki kere göz maskesi yapıyorum. Makyajımı her zaman yıkarım ve tonik kullanırım.

Kendinizi güzel buluyor musunuz?

Yani böyle 'vauv' bulmuyorum da, genel olarak idare ederim herhalde.

Sizi en çok ne sinirlendirir?

Ukalalık ve kabalıktan hoşlanmam.

Şu an hayatınızda biri var mı?

Var. Yaklaşık dört aydır birlikteyiz. Aşığım galiba! (Gülüyor) Çok güzel gidiyor. Benim için özel birisi.

BU YAZ HEP GEZECEĞİM

Dövmeniz var mı?

Yok. Aslında bazen aklımdan geçiyor ama oyuncu olduğum için yaptırmamam gerektiğini düşünüyorum. Başka bir iş yapsaydım kesin olurdu.

Nasıl bir dövmeniz olurdu?

Çok basit bir şey olurdu herhalde. Mesela çöp adam gibi.

Bu yaz için planlarınız neler?

Bu yaz bol bol gezmek istiyorum aslında. Belki New York'a giderim. Güney İtalya ve Fas da olabilir. Uzun programlardansa ara ara birkaç günlüğüne bir yerlere kaçmak istiyorum. Bu yazı öyle geçireceğim.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Demiratar: Komedi İzlemeyi Dram Oynamayı Seviyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.

  • Tom Cruise'un 18 yaşındaki kızı Suri, doğum gününü babasız kutladı
    14:45 Tom Cruise'un 18 yaşındaki kızı Suri, doğum gününü babasız kutladı

    Tom Cruise'un 18 yaşındaki kızı Suri, New York City'de yağmurlu havada doğum gününü kutladı. Babası Tom Cruise ise Londra'da iş başındaydı. Suri'nin annesi Katie Holmes, kızını gözlerden uzak tutmak istediğini söyledi. Suri artık yasal olarak yetişkin olduğu için dini inancı ve babası hakkında konuşmakta özgür. Ancak yakın zamanda Scientology'e katılması beklenmiyor.

  • Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi
    10:59 Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi

    Eskişehir'de tedavi altına alınan Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, geçirdiği rahatsızlık sonucu kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi. Alço, daha önce baypas ve kalp kapağı operasyonu geçirmişti.

  • Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu
    19:10 Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu

    Engelsiz Yaşam Vakfı'nın kurucu başkanı Atilla Kaplakarslan'dan görevi devralan Av. Edip Önder, yeni yönetim kuruluyla birlikte engelli bireylerin engellerini aşmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Vakfın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Av. Edip Önder, Tayyar Işıksaçan, Şeniz Ulusoy, Emrah Yedekçi, Nezih Ertuğrul Erdem, Hakim Seval Karataş, Fatih Dalma, Mustafa İsmet Mercan.


Advertisement