Komedi Şebeklik Yapmak Değildir - Son Dakika
Magazin

Komedi Şebeklik Yapmak Değildir

Komedi Şebeklik Yapmak Değildir

'Erkekler' filminde oynayan Fikret Kuşkan, komedi projeleriyle ilgili hassasiyetini anlattı: Komedi filmlerinin bir derdi olmalı.

14.12.2013 06:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ATV ekranlarında yayınlanan 'Hayat Devam Ediyor' dizisinde iki sezon boyunca başrolde yer alan Fikret Kuşkan, bu projenin ardından 10 ay sektörden uzak kalmayı seçti. Bu süreçte oğluna ve kendisine vakit ayıran ünlü oyuncu, sessizliğini 'Erkekler' filmiyle bozdu. Ali Poyrazoğlu ile başrolü paylaştığı, 20 Aralık'ta gösterime girecek olan filmde Kuşkan, eşini aldattığı için evliliğini bitirmek zorunda kalan 'Adem' adında bir avukatı canlandırıyor. Filmde kadın erkek ilişkilerine dair merak edilen bütün gerçeklerin izleyicilere sunulacağını belirten ünlü oyuncu, yeni filmini ve özel hayatını anlattı...

KADINLARI ÖVEN BİR FİLM OLDU

İlk defa bir komedi projesinde yer alıyorsunuz. Sizi 'Erkekler' filminde oynamaya ikna eden ne oldu?

Senaryo beni çok etkiledi. Türkiye'de çok komedi filmi çekildi ama birçoğunun içinde yer almak istemedim. Komedinin bir derdi, sıkıntısı olmalı. Komedi; sululuk, şebeklik ve altı boş espriler yapmak anlamına gelmiyor. Mizahın ince, eleştirel ve nüktedan yanları vardır; güldürürken öğretir, ağlatır, insanın canını yakar. Bu senaryoda kara mizah, absürt komedi ve dram komedisi gördüm. Erkeklere, kadınlara ve ilişkilere tokat atan bir film oldu. Derinliği olan bir senaryoydu, o yüzden bu projeye dahil oldum.

Film, kadın-erkek ilişkilerine ışık mı tutacak?

Filmin gerçekleri göstermek gibi bir derdi var. Çoğumuzun bildiği ama görmezden geldiği, ötelediği her şey bu filmde yer aldı. Film kadınları yüzde 80 ayağa kaldıran ve öven bir film. Erkeklerin hatalarını, zaaflarını ve bunların erkekler üzerinde yarattığı travmatik etkileri izleyeceğiz. Hiçbir şey nedensiz ve sebepsiz değildir. Geleneksel çocuk yetiştirme adetlerinin, insanın hayatına nasıl yön verdiğini hep birlikte izleyeceğiz.

SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK DEĞİLİZ

Filmi izlerken herkes kendisiyle mi yüzleşecek?

Ebette yüzleşecekler. Yaşadığımız ve yaşattığımız her hatanın köklerimize ve geleneklerimize dayalı olduğunu göreceğiz.

Peki bu filmde oynarken siz de kendinizle yüzleştiniz mi?

Tabii ki... Hiçbir erkek ve kadın sütten çıkmış ak kaşık değildir. Herkes bu filmde kendisinden bir şeyler bulacak. Bastırılmış, örtmeye çalıştığımız duygularımız, cinsel dürtülerimiz, nefis sorunlarımız oldukça; yalnızca kadın erkek ilişkisi değil, tüm ilişkilerimiz hasarlı olmaya devam edecektir.

Sizce bu film insanları gülerken düşündürecek mi?

Evet, filmi doğru okurlarsa bu hissiyat izleyicilere geçecektir. Benim derdim, filmi sadece izlemek yerine biraz da altını kazıyıp okumaları. Bunu tabii ki biraz göze sokarak yaptığımız için, kaçınılmaz olarak filmin alt metnini okumak zorunda kalacaklar.

PARA KAZANACAĞIM DİYE YIPRANAMAM

'Hayat Devam Ediyor'dan sonra sizi uzun soluklu bir projede göremedik. Bu süreçte neler yaptınız?

Dört senedir İstanbul ve metropolden uzakta yaşıyorum. Kendime iyi bakıyorum, sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. 10 ay kendime, oğluma, çalışmalarıma vakit ayırdım. 10 senedir sürekli proje yapan bir adamdım. İnsan bu tempoda çalışınca yıpranıyor. Özel hayatınız kalmıyor, dış dünyayla bağınız kopuyor. En önemlisi de bir oyuncu olarak beslenemiyor, gelişemiyorsunuz. Televizyonda pratik yapmak benim gibi bir oyuncuya yetmiyor. Bundan sonra bu tempoyu biraz düşürmek istiyorum.

Peki bu durum için nasıl bir çözüm buldunuz?

Yaptığım yeni sözleşmelere kendimi koruma altına alacak maddeler koydurtuyorum. Bu hem oğluma, hem de kendime olan sorumluluğum. Çok yorulup yıpranmak, para kazanacağım diye parça parça olmak istemiyorum.

OĞLUM OYUNCULUK YAPTIĞIMI BİLMİYOR

5 yaşındaki oğlunuz Kuzgun ile iletişiminiz nasıl?

Kendimi oğlumla büyütmeye çalışıyorum. Onunla iyi iletişim kurmak için elimden geleni yapıyorum. Tek amacım; erdemli, onurlu, şahsiyetli bir beyefendi, en önemlisi de iyi bir insan olması. Çocuğunuzla ne kadar kaliteli vakit geçirdiğiniz önemli. Farkında olarak veya olmayarak size çok şey öğretiyorlar.

Sizin mesleğinize ilgisi var mı?

Televizyonda sadece bazı çizgi filmleri ve belgeselleri izliyoruz. O yüzden de benim yer aldığım projeleri görmüyor ve ne iş yaptığımı bilmiyor. Şimdiden özendirmemek için göstermekten yana değilim. Mesleğimi ne kadar geç öğrenirse, kendimi o kadar şanslı hissederim.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Komedi Şebeklik Yapmak Değildir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement