'KOMİK-İ Meşhur Dümbüllü' Aliağa'da - Son Dakika
Güncel

'KOMİK-İ Meşhur Dümbüllü' Aliağa'da

Aliağa Belediyesi, Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun son temsilcisi İsmail Hakkı Dümbüllü'yü tanıtan, 'Komik-i Meşhur Dümbüllü' adlı tiyatro oyununu Aliağalı tiyatro severler ile buluşturacak.

13.07.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunus Emre Gümüş'ün yazdığı, Abdullah Şahin'in yönettiği oyun Aliağa Belediyesi Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Nokta Tiyatrosu tarafından sahnelenecek.

Orta oyunu ve tulûat sanatçısı olarak bilinen İsmail Hakkı Dümbüllü'yü ve hocası Kel Hasan'ı tanıtan oyunda; Sema Aras, Bora Gencer, Abdullah Şahin, Çiğdem Tunç, ve Öykü Yiğit gibi sevilen oyuncular yer alıyor.

Tiyatro severlere eğlenceli dakikalar yaşatacak olan oyunun konusu şöyle: Kavuğun kimde olduğu, kavuğun taşıdığı anlamdan daha çok önemsenince ve geleneksel olan her şey gibi orta oyunu, tüluat unutulunca İsmail Dümbüllü kantocular şamram ve peruzu yanina alarak fantastik bir şekilde dünyaya yeniden gelir. Kendi yaşadığı günleri, tiyatroya nasıl başladığını, kimlerin yanında çalışıp ustalaştığını kantolarla, düetlerle eğlenceli bir şekilde anlatır.

15 Temmuz Çarşamba günü Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu'nda saat 22.00'de sahneye konulacak oyunun biletleri 5 TL olarak belirlenirken, oyunu izlemek isteyenlerin biletlerini ASEV gişelerinden ve biletix üzerinden temin edebileceği duyuruldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'KOMİK-İ Meşhur Dümbüllü' Aliağa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement