Komisyon Raporuna Kadın Avukatlardan Tepki - Son Dakika
Güncel

Komisyon Raporuna Kadın Avukatlardan Tepki

Komisyon Raporuna Kadın Avukatlardan Tepki

Bartın Barosu Kadın Hukuku Komisyonu, aile bütünlüğünün korunup güçlendirilmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun hazırlayıp TBMM'ye sunduğu 479 sayfalık rapora tepki gösterdi.

07.06.2016 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Barosu Kadın Hukuku Komisyonu, aile bütünlüğünün korunup güçlendirilmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun hazırlayıp TBMM'ye sunduğu 479 sayfalık rapora tepki gösterdi.

Bartın Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Avukat Serpil Yalçın, komisyon üyesi kadın avukatlarla adliye önünde basın açıklaması yaptı. Avukat Yalçın, hazırlanan rapora göre ceza kanununda, medeni kanunda ve 6284 sayılı kanunda değişiklik yapılmak istendiğini söyledi. Yalçın, torba yasa mantığıyla düşünülen değişiklik önerileriyle çocukların tecavüzcüleriyle evlenmelerinin önünün açılacağını, şiddete maruz kalan kadınların mesai saatleri dışında karakollara başvurmasının önünün kapanacağını, koruma kararları için delil ve belge aranması ve buna dayanarak tedbir sürelerinin kısaltılacağını savundu. Yalçın şöyle konuştu:

"Uluslararası sözleşmelere aykırı olarak danışmanlık hizmetinin dini temeller esasına oturtulma önerileri, Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi ve İstanbul Sözleşmeleri ışığında kadın hakları, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması, ayrımcılık karşıtlığı ve kadının güçlendirilmesi ilkelerine tamamıyla aykırı bu komisyon raporu kabul edilemez. Ülkemizde son zamanlarda sistemli bir şekilde yürütülen kadın aleyhine oluşturulan algı, yapılan açıklamalar ve uygulamalar bizleri son derece üzse de asla yıldıramayacaktır. Bu bağlamda Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu olarak bir kez daha ifade etmek isteriz ki; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimleri ışığında laik, demokratik hukuk devletinin aydınlık yolundan bir an dahi sapmadan hakkı teslim edilmemiş tek bir kadın kalmayıncaya kadar bu büyük mücadeleye devam edeceğiz."

- Bartın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Komisyon Raporuna Kadın Avukatlardan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement