Komisyoncular Federasyon Kararından Vazgeçti - Son Dakika
Yerel

Komisyoncular Federasyon Kararından Vazgeçti

Komisyoncular Federasyon Kararından Vazgeçti

Antalya’daki toptancı halleri dernek başkanları, daha önce gündeme gelen TÜSEMKOM’dan ayrılarak Akdeniz Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonunu kurma kararını askıya aldı.

30.11.2014 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'daki toptancı halleri dernek başkanları, daha önce gündeme gelen TÜSEMKOM'dan ayrılarak Akdeniz Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonunu kurma kararını askıya aldı.

Antalya Büyükşehir Belediye sınırları içinde faaliyet gösteren toptancı hallerinde kurulu 19 ilçenin sebze ve meyve komisyoncuları dernek başkanları, Demre'de bir araya geldi. Toplantıya Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Muharrem Kavurgacı, Batı Antalya Halleri Koordinatörü Erdeniz Yavuz ile 19 ilçenin komisyoncu dernek başkanları katıldı. Toptancı halleri dernek başkanlarının daha önce gerçekleştirdikleri toplantılara aldıkları, "Akdeniz Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu" kurma kararının görüşüldüğü toplantıda Türkiye Sebze Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) Genel Sekreteri Aziz Oral, federasyona bağlı derneklerin aldığı kararlara her zaman saygı duyacaklarını ancak yeni kurulacak bir federasyonunun TÜSEMKOM gibi olması için çok zaman ve çok para harcanması gerektiğini söyledi.

Antalya bölgesinin kendilerini, "tüketicinin haklarını savunmak, üreticinin haklarını hiç savunmamakla suçladıklarını" belirten Oral, "Yeni çıkan toptancı halleri yasasını meclis odalarında biz takip ettik. Yeni yasa daha tasarı iken meclise sunulmadan fotokopisini çekerek şahsen kendim inceledim. Gece gündüz demeden, üretici hallerinin aleyhine olan maddeleri didik didik edip not ettim. Yaptığımız çalışmalardan sonra büyük puntolarla 'Mesleğinize sahip çıkın' başlıklı 10 bin broşür bastırıp yeni yasanın sakıncalarını anlattık. Bu broşürleri tüketici hallerine gönderdik. Bizi suçlayan bazı dernek başkanları o broşürlerini dağıttırma zahmetinde bile bulunmamış. Şimdi bize hangi gerekçe ile 'hakkımızı savunmuyorsunuz' diyebilirsiniz" dedi.

TÜSEMKOM olarak Antalya'da Akdeniz Sebze ve Meyve Komisyoncuları platformunu kurmayı planladıklarını ifade eden Oral, federasyon kurulması istenir ve bu yönde bir karar alınırsa buna saygı duyacaklarını söyledi.

Demre Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Fahri Duran ise Antalya merkez ve 19 ilçenin aldığı kararla federasyon kurma yolunda önemli mesafe katettiklerini ancak son gelinen noktada TÜSEMKOM'dan ayrılma kararından vazgeçtiklerini kaydetti.

Bundan sonra her ay ülkenin değişik bölgelerindeki komisyoncu derneklerinde toplanıp sorunlarını paylaşabilme kararını aldıklarını kaydeden Duran, "Belki de toplantının en önemli konusu bu. Çünkü hep birlikte olup sorunlarımızı tartışabilmek, komisyonculara ve TÜSEMKOM'a güç katacaktır" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Komisyoncular Federasyon Kararından Vazgeçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement