"Komplo Açığa Çıksın" - Son Dakika
Yerel

"Komplo Açığa Çıksın"

Batmanda HDP ve BDP tarafından organize edilen yürüyüşte "Paris Cinayetleri"kınandı.

11.01.2015 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen 3 Kürt kadın siyasetçi için anma yürüyüşü yapıldı. Milletvekili Ata, 'Sakine'nin cinayeti aydınlanmış olsaydı Fransa bugün bu yası tutmuyor olabilirdi' dedi.

MİLLETVEKİLİ ATA'DAN ÖZELEŞTİRİ

DÖKH tarafından, 2 yıl önce Paris'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in öldürülmesini protesto etmek için Batman Belediyesi önünden başlayarak Atatürk Parkı'na kadar yürüyüş düzenlendi.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi tarafından, yoğun kar yağışı altında gerçekleştirilen yürüyüşe HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Van Milletvekili Özdal Uçar, Batman Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Sloganlarla yapılan yürüyüş, Atatürk Parkı önünde son buldu.

Burada açıklama yapan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, özeleştiride bulundu. Ata "Bu konuda ortaya konan tüm komplocu ve katliamcı zihniyeti bertaraf edeceğimizin sözünü halklarımıza veriyoruz. Bir kez daha şehit Sakine, Fidan ve Leyla için henüz komplonun faillerinin açığa çıkmamasının üzüntüsünü yaşayarak özrümüzü diliyor, öz eleştirimizi veriyoruz. Biliyoruz ki bu komplo açığa çıkmadan ne biz ne Türkiye halkları, ne Ortadoğu halkları ne de dünyanın tüm ezilen halkları özgürlük yolunda yürürken rahat ve huzurlu olmayacaklar. Bütün bu komploları boşa çıkaracak güce sahiptir halkımız. Bundan sonra üzerimize oynanan hiçbir oyunun figüranı olmayacaktır bu halk. Kendi çözüm irademizi yaratacak güce ve kudrete sahibiz. Fransa bugün kendi içinde bomba ile sarsıldı. Eğer Sakine'nin cinayeti aydınlanmış olsaydı Fransa bugün bu yası tutmuyor olabilirdi" dedi.

Ata'nın ardından HDP Van Milletvekili Özdal Üçer de bir konuşma yaparak faillerin bulunmasını istedi. Gurup daha sonra Bağlar Mahallesi'nde Kobani'de öldürülen bir kişi için açılan taziye çadırına yürüdü.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Komplo Açığa Çıksın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement