Komşu, Krizin Acısını Alışverişle Çıkarıyor - Son Dakika
Güncel

Komşu, Krizin Acısını Alışverişle Çıkarıyor

Komşu, Krizin Acısını Alışverişle Çıkarıyor

Ülkelerinde yaşanan ekonomik krizden dolayı Edirne’ye uğramaz olan Yunanlar, referandumdan sonra Türkiye’ye gelmeye başladı.

03.09.2015 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerinde yaşanan ekonomik krizden dolayı Edirne'ye uğramaz olan Yunanlar, referandumdan sonra Türkiye'ye gelmeye başladı. Yunanlar, krizin ağır yükü kalkar kalmaz alışverişe başladı.

Edirne'nin ekonomisine büyük katkısı olan Yunanlar, ekonomik krizin ardından rahat bir nefes almaya başlar başlamaz Edirne'de alışveriş yapıyor. Başta Alipaşa Çarşısı'nın yüzünü güldüren Yunanlar, tüm kent esnafını da sevindirdi. Kriz döneminde bankaların kapanması dolayısıyla belli limitte para çekebilen Yunanlar, Edirne'ye gelerek stres atıyor.

Yunanistan'ın yaşadığı krizden sonra ülke halkının alışveriş için Edirne'yi tercih ettiğini kaydeden Ali Paşa Çarşısı Esnaflar Dernek Başkanı Yılmaz Saniş, "Yunanistan'daki ekonomik kriz Edirne'ye olumlu yönde yansıdı. Krizden dolayı üretim yapmıyorlar. Referandumdan sonra ekonomik bağımsızlığa kavuştular. Alışveriş yapmaya geliyorlar buraya. Artık Edirne'de Yunanlı müşterileri görüyoruz. Onlar bizim normal müşterimiz gibi oldu. Aramızda pek ayrım kalmadı. Onlar Türkçe'yi, biz de Yunanca'yı öğreniyoruz. Edirne, son yıllarda turizmden ekonomik olarak çok iyi etkileniyor. Bizim de eksiklerimiz var. Fırsatçılık yapmayalım. İyi bir müşteri bize bir çok müşteri getirir. Bizim de gelenleri hoş bir şekilde karşılamamız gerekir. Elimize geçen fırsatları elimizin tersiyle tepmeyelim" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Komşu, Krizin Acısını Alışverişle Çıkarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement