61'lik Arif Amca Komşusunun Gözyaşlarına Dayanamadı, Böbreğini Verdi - Son Dakika
Güncel

61'lik Arif Amca Komşusunun Gözyaşlarına Dayanamadı, Böbreğini Verdi

61\'lik Arif Amca Komşusunun Gözyaşlarına Dayanamadı, Böbreğini Verdi

Tekirdağ'da hayatını diyaliz cihazına bağlı sürdüren 24 yaşındaki Gökhan Tarakçı, komşusu Arif Kocabalkan'ın verdiği böbrek ile hayata tutundu.

20.03.2015 10:13  Güncelleme: 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Muratlı İlçesi'nde 2 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konulan ve hayatını diyaliz cihazına bağlanarak sürdürebilen 24 yaşındaki Gökhan Tarakçı, komşusu 61 yaşındaki Arif Kocabalkan'ın verdiği böbrek ile hayata tutundu. İstanbul'da yapılan böbrek naklinin ardından hayata yeniden başladığını ifade eden Tarakçı, "Arif amca babamı kahvehanede çaresizce ağlarken görünce durumu öğrenip böbreğini verdi. Ona nasıl teşekkür etsem bilemiyorum." dedi.

KAHVEHANEDE GÖZYAŞLARIYLA OĞLUNUN DURUMUNU ANLATTI

Muratlı İlçesi'nde hamallık yapan 24 yaşındaki Gökhan Tarakçı'ya 2 yıl önce rahatsızlanarak gittiği Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Hemen tedavisine başlanan Tarakçı, uygun böbrek beklerken hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdürdü. Geçtiğimiz hafta baba İsmail Tarakçı, çaresiz olduğunu söyleyerek kahvehanede arkadaşlarına oğlunun durumunu anlattı. Gözyaşlarına boğulan baba maddi imkanı olmadığı için oğluna dilediği gibi bakamadığından yakındı.



DUYAR DUYMAZ BÖBREĞİNİ BAĞIŞLADI

Tesadüfen kahvehaneye gelen komşusu Arif Kocabalkan, genç adamın hastalığını duyup kendi böbreğini vermeyi teklif etti. İstanbul'da özel bir hastanede yapılan testlerde böbrek nakli için uyumlu olduğu belirlendi. Hastanede yapılan nakil operasyonu ile Arif Kocabalkan bir böbreğini Gökhan Tarakçı'ya verdi.

"ARİF AMCA BÜYÜK BİR İYİLİK YAPTI"

Bir süre hastanede kaldıktan sonra taburcu olan Gökhan Tarakçı, naklin ardından diyaliz cihazından kurtulduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Hayata komşusunun böbreğiyle yeniden başladığını anlatan Tarakçı, "Çok mutluyum, Arif amca büyük bir iyilik yaptı. Böbreğini verdi. Ona nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Nakilden sonra da iyi bakılmam gerektiği söylendi. Maddi imkanım olmadığı için enfeksiyon kapmaktan korkuyorum." dedi.



"BAŞTA BANA İNANMADILAR"

Bir gencin hayatını kurtardığı için büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Arif Kocabalkan ise, "Yıllardan beri komşuyuz. Diyalize gittiğini görüyordum. Tabi yaşı genç çok üzülüyordum. Babasının kahveye gittiğimde ağladığını gördüm. Yanına gittim 'Ben senin oğluna seve seve böbreğimi veririm' dedim. Hiçbir para talep etmem hiçbir beklentim de olmaz. İnanmadılar bana, sonra hastaneye gittik. Kan grubu uyuştu daha sonra İstanbul'da gerekli tahliller yapıldı. Böbreği verebileceğim anlaşıldı. Daha sonra nakil gerçekleşti. Bir gencin kurtulması bana büyük bir mutluluk veriyor. Ben bunu Allah rızası için yaptım. Ben artık yaşasam ne olur ölsem ne olur." dedi.

Baba İsmail Tarakçı ise oğlunun yaşamasını sağlayan Arif Kocabalkan'a minnettar olduğunu belirterek, "Allah razı olsun Arif Kocabalkan'a oğlumu canlandırdı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 61'lik Arif Amca Komşusunun Gözyaşlarına Dayanamadı, Böbreğini Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • şükrü: çok büyük kalbin var helal olsun 62 0 Yanıtla
  • ALPER TUNGA: Bu tip insanlar yeryüzünde azdır ve eli öpülesidir. . İşte gerçek hayır ve insanlık budur. . . Umarım Allah bu şahsın günahlarını affeder ve diğer müslüman insanlar iyi bir örnek oluşturur. . insanlık dünyevi karşılık beklemeden yapılırsa mükafatı öbür alemde kat kat verilir. . 24 1 Yanıtla
  • BİR KULL: Diyecek kelime yok bu yaşta hani cesaretle bıçak altına yattınız. . . hemde hiçbir maddi beklenti olmadan. . . . . Mangal yürekli adam. . . 24 0 Yanıtla
  • bill68: medyanın böyle haberleri öne çıkarıp insani değerleri yükseltmesi lazım, helal olsun. . . 18 1 Yanıtla
  • MEHMET: Kötü haberlerin arasında böyle güzel iyi insanları görmek mutluluk verici helal olsun amcama 16 0 Yanıtla
  • Kara_Bela: Taş. . . . . . kurban amca. . 12 1 Yanıtla
  • anadolu: Helal olsun. İyilik yapan insanları görebilmek mutlu ediyor. 12 0 Yanıtla
  • bir dost: ALLAH cc razı olsun bir insanı kurtarmak bütün insanlıgı kurtarmak gibidir 10 0 Yanıtla
  • Metin Kısa: Allah Razı Olsun bize Allah ın Rızasıyla iş yapacak dostlar arkadaşlar lazım 10 0 Yanıtla
  • : Arif amcaaa!!!!!!!!!!!! ADAMSIIINNNN ADAAAMMMM!!! 8 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement