Komşusunun Şikayeti Üzerine Eşeğine Kimlik Çıkarttı - Son Dakika
Yaşam

Komşusunun Şikayeti Üzerine Eşeğine Kimlik Çıkarttı

Nevşehir'in Avanos ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Ahmet Çöler, komşusunun "anırıyor ve bizi rahatsız ediyor" diyerek zabıtaya şikayet ettiği eşeğine kimlik çıkarttı.

30.05.2016 11:02  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Avanos Yukarı Mahalle'de ikamet eden Çöler, yıllardır bahçe işlerinde kullandığı "Kara Şimşek" adlı eşeğini müstakil evinde besliyor. Çöler'in uzun yıllardır beslediği eşeği hakkında, komşusu "anırıyor ve bizi rahatsız ediyor" diyerek şikayette bulundu. Bunun üzerine Avanos İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuran Çöler, "5002171" sıra sayısı ile kimlik çıkardı.

SU MESELESİ YÜZÜNDEN ARALARI AÇIK

Çöler, eşeğine yıllardır baktığını ve hiçbir sorun yaşamadığını söyledi.

İlçede önceki yıllarda her evin bahçesinde bir eşek olduğunu belirten Çöler, "su meselesi" nedeniyle araları açık olan bir komşusunun, eşeği için belediyeye şikayette bulunduğunu anlattı.

ŞİKAYET ÜZERİNE EŞEĞİNE KİMLİK ÇIKARDI

Şikayet üzerine hayvan hakları koruyucuları ve hayvanseverlerle bilgi alışverişinde bulunduğunu anlatan Çöler, "5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu incelediler. Müstakil evimde eşek beslemenin bir mahsuru olmadığını öğrendim. Kanuni yollarla eşeğe kimlik çıkarttım." dedi.

"DEDE MİRASI OLAN TOPRAĞIM EMEKTAR OLAN MERKEBİM"

Eşeğinin sesinden rahatsız olan komşusuna da seslenen Çöler, "Gücüm yettiğince topraktan kopmayacağım. Dede mirası olan bağımı emektar merkebimle işlemeye devam edeceğim. Belediye ve Tarım İlçe Müdürlüğüne başvurumu ve kayıt işlemlerimi yaptım. Bu hayvanı müstakil evimde beslememe bir mani yok. Hayvanların doğası gereğince köpek havlar, horoz öter, eşek ise anırır." ifadesini kullandı.

"KANUN HÜKMÜNDEDİR"

Avanos Belediyesi veteriner hekimi Ahmet Demircioğlu ise tescil belgesinde hayvanın ırk, yaş, kimlik numarası, ikamet adresi ve sahibine ait bilgilerin yer aldığını kaydetti.

Demircioğlu, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ilgili müdürlüklerce verilen Tek Tırnaklı Hayvan Tescil Belgesi, beslenen hayvanın sahibinin kim olduğunu belirten belgedir. Kişi, bu belge ile hayvanın bakım ve tasarruf hakkını elinde bulundurur. Bakanlık tarafından tescil belgesi verilen hayvanlar 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda belirtilen şartlar doğrultusunda beslenip sahiplenilebilir. Kanun hükmünde olduğu için alt ve yerel kurumlar ile mahalli kararların üzerindedir." diye konuştu.

Komşusunun Şikayeti Üzerine Eşeğine Kimlik Çıkarttı
Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Komşusunun Şikayeti Üzerine Eşeğine Kimlik Çıkarttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya'da Çiftçinin Külçe Halinde Mısır Muhafazası
    07:08 Kütahya'da Çiftçinin Külçe Halinde Mısır Muhafazası

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde bir çiftçi, yıllardan beri tarlasından hasat ettiği mısırları kabuklarını sıyırıp koparmadan birbirine bağlayarak külçe halinde tavana asarak muhafaza ediyor. Bu yöntemle mısırlar hem kuruyor hem de güve kelebeğine karşı korunmuş oluyor. Çiftçi, bu geleneği atalarından öğrendiğini ve devam ettirdiğini belirtti.

  • Tokat'ta davulcunun uğramadığı sitenin sakini komşularını bağırarak sahura kaldırdı
    05:51 Tokat'ta davulcunun uğramadığı sitenin sakini komşularını bağırarak sahura kaldırdı

    Tokat'ta bulunan İmren Sitesi'nde, Ramazan davulcusunun gelmemesi üzerine bir kişi komşularını bağırarak sahura kaldırdı. Olay sosyal medyada büyük ilgi gördü ve site sakinlerinin dayanışma ruhunu yansıttı.

  • Tokat'ta Komşuluk Vefa Gösterisi
    05:49 Tokat'ta Komşuluk Vefa Gösterisi

    Tokat'ta bulunan İmren Sitesi'nde, Ramazan davulcusunun gelmemesi üzerine bir kişi komşularını bağırarak uyandırdı. Bu komşuluk vefa gösterisi sosyal medyada büyük ilgi gördü ve İmren Sitesi sakinlerinin birlik ve dayanışma ruhunu yansıttı.

  • Edirne'de domates yüklü tır yanarak hurdaya döndü
    05:29 Edirne'de domates yüklü tır yanarak hurdaya döndü

    Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 15 kilometrelik kuyrukta bekleyen domates yüklü Ukrayna plakalı tır, yol kenarında iken dorseye bağlı olan soğutucu motorundan çıkan yangın sonucu hurda haline geldi. Yangını fark eden diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın uzun uğraşlar sonucu söndürülerek kontrol altına alındı. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Ukrayna'ya domates götüren tır Edirne'de küle döndü
    05:21 Ukrayna'ya domates götüren tır Edirne'de küle döndü

    Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 15 kilometrelik kuyrukta bekleyen domates yüklü Ukrayna plakalı tır, yol kenarında beklerken çıkan yangın sonucu hurda yığınına döndü.

  • Refahiye'de kar ve tipiden taşımalı eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verildi
    02:31 Refahiye'de kar ve tipiden taşımalı eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verildi

    Erzincan'ın yüksek kesimlerinde kar ve tipi etkili olurken Refahiye ilçesinde taşımalı eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verildi. Erzincan'ın Refahiye ilçesinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verildi.

  • Kontrolden Çıkan Kamyonet Elektrik Direklerine Çarptı
    01:56 Kontrolden Çıkan Kamyonet Elektrik Direklerine Çarptı

    İstanbul'un Ataşehir ilçesinde aşırı yüklü bir kamyonet, kontrolden çıkarak elektrik kablolarına takıldı ve 6 elektrik direğini devirdi. Kamyonetin sürücüsü olay yerinden kaçarken, olayı duyan vatandaşlar yetkililere bildirdi. Elektrik direklerinin onarım çalışmaları başlatıldı ve sürücünün yakalanması için çalışmalar sürüyor.

  • Maltepe'de korkutan iş yeri yangını
    01:51 Maltepe'de korkutan iş yeri yangını

    Maltepe'de bir iş yerinde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla söndürüldü. Yangın, Zümrütevler Mahallesi'nde saat 22.00 sularında meydana geldi. İtfaiye ekipleri hızlı bir şekilde olay yerine ulaşarak yangına müdahale etti ve kısa sürede söndürdü. Polis ekipleri de güvenlik tedbirleri aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Kocaeli'de 7 katlı apartmanda yangın: Daire alevlere teslim oldu
    01:43 Kocaeli'de 7 katlı apartmanda yangın: Daire alevlere teslim oldu

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan 7 katlı apartmanın 5. katındaki boş bir dairede çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında yaralanan veya dumandan etkilenen olmazken, dairede büyük çapta hasar meydana geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Gebze'de 7 Katlı Apartmanın 5. Katındaki Boş Dairede Yangın Çıktı
    01:04 Gebze'de 7 Katlı Apartmanın 5. Katındaki Boş Dairede Yangın Çıktı

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan 7 katlı apartmanın 5. katındaki boş bir dairede bilinmeyen sebeple yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangında yaralanan veya dumandan etkilenen olmazken, dairede büyük çapta hasar meydana geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Yapımı 8 saat sürüyor, hazır olunca kaleden davul çalınıyor
    00:48 Yapımı 8 saat sürüyor, hazır olunca kaleden davul çalınıyor

    Çorum'un İskilip ilçesinde yüzyıllardır devam eden geleneği yaşatan vatandaşlar, fırınlarda 8 saatte pişirdikleri keşkekle iftar sofralarını lezzetlendiriyor.


Advertisement