Komşusunu Köpeklerine Sahip Çıkmadığı İçin Öldürmüş - Son Dakika
Güncel

Komşusunu Köpeklerine Sahip Çıkmadığı İçin Öldürmüş

Komşusunu Köpeklerine Sahip Çıkmadığı İçin Öldürmüş

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde Ak Parti ilçe teşkilatı ile Yenişehir Ziraat Odası yönetiminde görev alan 52 yaşındaki Mustafa Atan'ı öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Yaşar Kara, komşusu olan Atan'ın evinin önünde bulunan köpeklerin daha önce kendisine saldırdığını bu neden çıkan kavgada küfür edince cinayet işlediğini söyledi.

01.04.2016 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde Ak Parti ilçe teşkilatı ile Yenişehir Ziraat Odası yönetiminde görev alan 52 yaşındaki Mustafa Atan'ı öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Yaşar Kara, komşusu olan Atan'ın evinin önünde bulunan köpeklerin daha önce kendisine saldırdığını bu neden çıkan kavgada küfür edince cinayet işlediğini söyledi.

Yenişehir ilçesine bağlı Yeniköy'de geçtiğimiz yıl Eylül ayında meydana gelen olayda, Ak Parti İlçe teşkilatında ve Ziraat Odası yönetiminde görev yapan Mustafa Atan, ormanlık alanda koyunlarını otlatırken, daha önce aralarındaki husumet nedeniyle tartışıp kavga ettiği 47 yaşındaki Yaşar Kara tarafından tabanca ile öldürüldü. Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Yaşar Kara hakkında İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kara'nın yargılanmasına dün devam edildi. Daha önceki duruşmalarda susma hakkını kullanan Kara, yaptığı savunmasında, komşusu olan Mustafa Atan'ın evinin önünde bulunan köpeklerin daha önceden kendisine saldırdığını söyleyip, "Kendisini, 'Köpeklerine sahip çık. Saldırıyorlar' diye uyardım. Buna sinirlenip çocukları ile bana saldırdı. Yaşanan arbedede Mustafa Atan'ın parmağını kırdım. Olay yargıya intikal etti. Ceza da aldım. Olay günü tekrar karşılaştık. Onu, köpeklerine sahip çıkması için bir kez daha uyardığımda yine küfür etti. Bende sinirlenip tabancamla ona ateş ettim. Sonrada yakalandım" dedi.

Mahkeme heyeti, eksik evrakların beklenmesi tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Komşusunu Köpeklerine Sahip Çıkmadığı İçin Öldürmüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement