Kömür İşletmesinin Kapatılacağı İddiası - Son Dakika
Güncel

Kömür İşletmesinin Kapatılacağı İddiası

Zonguldak'taki kömür işletmesinin kapatılacağı iddiası- Ereğli ilçesinde özel şirkete ait kömür ocağında çalışan işçiler, iki saatlik iş yavaşlatma eylemi yaptı Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde özel şirkete ait kömür ocağında çalışan işçiler, işletmenin kapatılacağı iddiası üzerine iki saatlik iş yavaşlatma eylemi gerçekleştirdi.

05.12.2014 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'taki kömür işletmesinin kapatılacağı iddiası- Ereğli ilçesinde özel şirkete ait kömür ocağında çalışan işçiler, iki saatlik iş yavaşlatma eylemi yaptı Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde özel şirkete ait kömür ocağında çalışan işçiler, işletmenin kapatılacağı iddiası üzerine iki saatlik iş yavaşlatma eylemi gerçekleştirdi.Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kandilli beldesinde özel maden işletmesine ait kömür yıkama tesisinin sökümüne başlanmasının işçiler arasında huzursuzluk yarattığını söyledi.Sendikalarına üye 630 işçinin yanı sıra teknik ve yardımcı personelle 800 kişinin çalıştığı işletmenin kömür yıkama tesisini kaldırılması yönünde aldığı kararı uygulamaya başladığını ifade eden Mutlu, şöyle konuştu: "Kömür yıkama tesisinin kaldırılmasıyla ilgili söküm işlemleri başladı. Gece vardiyasından çıkan, gündüz vardiyasında işe girecek işçilerimizle kuyu başında bir araya geldik. İşletme, kömür yıkama tesisinin sökülmesi yönünde aldığı kararı uygulamak istiyor. Biz de burada işimize, aşımıza sahip çıkmak için mücadele veriyoruz. İşçilerimize yasal süreç ve yasal haklarıyla ilgili bilgi verdik. Mağdur duruma düşmemeleri için yasalar çerçevesinde iş yavaşlatma hakkımızı kullanıyoruz. İki saat boyunca maden işçilerimiz ocağa girmeyecek. Süreçle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz."İşletmenin kapanması durumunda 800 işçinin sokakta kalacağını anlatan Mutlu, "İş yerinin kapanmaması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Üretmek ve ülke ekonomisine değer kazandırmak istiyoruz. Maden işçimizin uzun zamandır süren huzursuzluğu, her geçen gün artarak devam ediyor. Madencilik zor bir meslek, maden ocağında çalışırken işçimiz, 'acaba işletmemiz kapanacak mı kapanmayacak mı?' düşüncesiyle kendisini işe veremiyor" diye konuştu.Maden işçisi Aziz Korkmaz da iş yavaşlatma eylemi gerçekleştirdiklerini belirterek, "İşimiz var. Yevmiyemizi alıyoruz ve işe gidiyoruz ama yarınımız belli değil. Kafamız karışık. Kömür yıkama tesisi sökülüyor. Bizi moralsiz bırakan gelişmeler var. Herkesin hayalleri var. Garip şekilde duruyoruz. Ocakta şu an için üretim yok. Zaten ocakta talim ve tarama faaliyetleri gerçekleştiriliyor. İşten çıkışımız verilirse yapacak bir şeyimiz yok. Bekleyeceğiz ve iş arayacağız. Doğal olarak baba mesleği olduğu için genelde maden mesleği tercih ediliyor" şeklinde konuştu.Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın da beldelerinde bulunan kömür işletmesinin kapanacağına yönelik gelişmeleri endişeyle izlediklerini kaydetti. Maden işçileri, iki saat kuyu başında bekleyerek iş yavaşlattı.Beldenin giriş ve çıkışını kontrol altında tutan güvenlik ekipleri, gazetecilerin işletmeye geçişine izin vermedi. -Hema Kandilli Kömür İşletmesi işçi girişi iş çıkışı ve işçi servisleri genel görüntüsü-Maden işçisi Aziz Korkmaz röportajı-Sökülmesine başlanan kömür yıkama tesisinin görüntüsü

Kömür İşletmesinin Kapatılacağı İddiası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kömür İşletmesinin Kapatılacağı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars'ta Jandarma Uyuşturucu Operasyonu: 2 Gözaltı
    10:32 Kars'ta Jandarma Uyuşturucu Operasyonu: 2 Gözaltı

    Kars'ın Kağızman ilçesinde yapılan çalışmalar sonucunda, uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların faaliyetleri deşifre edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kağızman Akçay köyü kırsal alanında durdurdukları 2 şüphelinin üzerinde ve evlerinde yaptıkları aramalarda toplamda 60 gram metamfetamin ve bir uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirdi. Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıldönümü Malatya'da Kutlandı
    10:31 Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıldönümü Malatya'da Kutlandı

    Malatya'da Köy Enstitüleri'nin 84. kuruluş yıldönümü nedeniyle Eğitim İş ve Eğitim Sen ortaklaşa basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen Şube Başkanı Nevzat Millioğulları, köy enstitülerinin tarım toplumunu sanayi toplumuna dönüştürmek için kurulduğunu belirtti. Açıklamada, Osmanlı'dan Türkiye'ye geçen 40 bin köyün sadece 2 bininde öğretmen olduğu vurgulandı ve köy enstitülerinin önemi vurgulandı.

  • İzmir'de Enginar Hasadı Başladı
    10:29 İzmir'de Enginar Hasadı Başladı

    Türkiye'de enginar üretiminde birinci sırada yer alan İzmir'de hasat yoğunluğu başladı. Enginarın tarladan çıkış fiyatının 15 lira olduğu, pazarlarda ise şu sıralarda 20-25 TL arasında satışa sunulduğu öğrenildi. İzmir'de enginar üretiminin yaklaşık yüzde 29'unun karşılandığı belirtilirken, bazı çiftçiler artan maliyetler nedeniyle alternatif meyve-sebze arayışına geçti.

  • Hatay'da asrın felaketinde bine yakın insana mezar olan Rönesans Rezidans'a ilişkin dava başladı
    10:29 Hatay'da asrın felaketinde bine yakın insana mezar olan Rönesans Rezidans'a ilişkin dava başladı

    Hatay'da asrın felaketinde binlerce insanın hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans ile ilgili dava, Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmayla başladı. Rezidansın müteahhidi ve bazı vatandaşlar duruşmaya katıldı.

  • TİKA, Afrika Birliği'ne 324 saçaklı bayrak ve 163 bayrak direği hediye etti
    10:28 TİKA, Afrika Birliği'ne 324 saçaklı bayrak ve 163 bayrak direği hediye etti

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afrika Birliği'ne (AfB), üye ülkeler, AfB'nin bölgesel ekonomik toplulukları, bölgesel mekanizmaları, bölgesel ve uluslararası kuruluşlara ait 324 saçaklı bayrak ve 163 bayrak direği hediye etti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi, felç geçiren vatandaşın tedavisine destek oldu
    10:28 Mersin Büyükşehir Belediyesi, felç geçiren vatandaşın tedavisine destek oldu

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus'ta geçirdiği kaza sonucu felç olan Cevdet Gülal'ın tedavisine katkı sağlayarak yeniden yürümesine yardımcı oldu. Gülal, Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri sayesinde kısa sürede iyileşti.

  • Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, eleştirilere tepki gösterdi
    10:26 Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, eleştirilere tepki gösterdi

    Sosyal medya hesabından ve katıldığı programlarda sıkça deprem uyarılarında bulunan Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, kendisine yöneltilen 'Halkı tedirgin ediyorsun' eleştirileri karşısında sinirlendi. Görür, eleştirilere 'Ne kafası bunlar?' diyerek tepki gösterdi. Ayrıca, geçtiğimiz yıl katıldığı bir programdaki konuşmasına atıfta bulunan Görür, 'Halkı korkutmak diye bir tabir kullanmaya utanmıyor musunuz?' dedi.

  • Adana'da Yetişen Genç Boksör Hüseyin Ege Tekdemir Avrupa 3.'sü Oldu
    10:24 Adana'da Yetişen Genç Boksör Hüseyin Ege Tekdemir Avrupa 3.'sü Oldu

    Adana'da çocukken izlediği boks müsabakalarından esinlenerek boksa başlayan 18 yaşındaki milli boksör Hüseyin Ege Tekdemir, Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa 3.'sü oldu. Tekdemir, Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmenin hayalini kuruyor.

  • İnegöl'de Huzur ve Güven Uygulaması Dron İle Görüntülendi
    10:23 İnegöl'de Huzur ve Güven Uygulaması Dron İle Görüntülendi

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde şüpheli ve aranan şahıslara yönelik huzur ve güven uygulaması gerçekleştirdi. Uygulama dron ile görüntülendi. Uygulama sonucunda aranan şahıslar yakalanarak gözaltına alındı, araçlarda yapılan aramalarda ise bir adet ruhsatsız tabanca ve captagon isimli uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, uygulama sırasında 56 aracın sürücüsüne toplam 185 bin TL cezai işlem uygulandı.


Advertisement