Kömür Madenlerinde Meslek Hastalıklarının Haritası Çıkarılacak - Son Dakika
Güncel

Kömür Madenlerinde Meslek Hastalıklarının Haritası Çıkarılacak

Zonguldak'ta, kömür işletmelerindeki meslek hastalıklarının haritasının çıkarılması amacıyla Valilik ve ilgili kurumlar arasında iş sağlığı ve güvenliği protokolü imzalandı.

04.04.2014 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, kömür işletmelerindeki meslek hastalıklarının haritasının çıkarılması amacıyla Valilik ve ilgili kurumlar arasında iş sağlığı ve güvenliği protokolü imzalandı.

Valilik binasındaki imza töreninde konuşan Vali Vekili Ahmet Mailoğlu, protokol ile kömür madeni işletmelerinde çalışanların mesleki sağlık risklerinin değerlendirilmesi, tanı ve tedavilerinin sağlanmasının amaçlandığını söyledi. Mailoğlu, "Ayrıca çalışanlara, işverenlere, iş sağlığı uzmanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin verilmesi, meslek hastalıklarıyla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında çalışma kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz. Kentin bir maden bölgesi olması nedeniyle özellikle meslek hastalıklarıyla ilgili bir haritasının çıkarılması ve iş sağlığı güvenliği alanında da yapılabilecekleri ortaya koymak adına bu projeyi başlatıyoruz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer ise meslek hastalıklarının en çok Zonguldak bölgesinden çıktığını belirterek çalışmanın önemine değindi. Özer, "Bu çalışmayla nasıl tedbirler alınır, nasıl önlem alınabilir onları göreceğiz. Önleyici tedbirler konusunda uzman arkadaşlarımız çalışacak" dedi.

TTK Genel Müdürü Burhan İnan da Zonguldak'ta böyle bir projenin uygulanması nedeniyle emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Vekili Mailoğlu ile İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Haluk Güven, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Renda Okay ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Korkut Eren arasında, 'Zonguldak kömür madenlerinde iş sağlığı ve güvenliği' protokolü imzalandı. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kömür Madenlerinde Meslek Hastalıklarının Haritası Çıkarılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement