Kömür Sahasındaki Çalışmalar Karayolunda Çatlak Oluşturdu - Son Dakika
Güncel

Kömür Sahasındaki Çalışmalar Karayolunda Çatlak Oluşturdu

Kömür Sahasındaki Çalışmalar Karayolunda Çatlak Oluşturdu

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde, termik santralin kömür sahasında yapılan çalışmalar, Yeşilbağcılar-Turgut Mahalleleri yolunda çatlaklara neden oldu.

14.08.2014 17:28  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde, termik santralin kömür sahasında yapılan çalışmalar, yaklaşık 2 aydır trafiğe kapalı olan Yeşilbağcılar-Turgut Mahalleleri yolunda çatlaklara neden oldu.

Yeniköy Elektrik Üretim A.Ş.'ye (YEAŞ) bağlı Yatağan Termik Santrali kömür sahasında yapılan kömür çıkarma çalışmaları sırasında, çalışmaların yürütüldüğü bölge yakınındaki Yatağan'a bağlı Yeşilbağcılar Mahallesi'ni Turgut Mahallesi'ne bağlayan, iki aydır trafiğe kapalı olan karayolunda derinliği bir metreyi bulan çatlaklar meydana geldi.

Devriye görevi yapmakta olan jandarma ekiplerinin durumu fark edip bildirmesi üzerine bölgeye gelen Karayolları ekipleri, trafiğe kapalı olmasına rağmen yine bu yolu kullanmak isteyenler olduğu için tedbirleri arttırıp yolun girişlerine hafriyat dökerek uyarıcı levhalar yerleştirdi, yolu trafiğe kapattı.

İki mahalle arasındaki trafiğin, eski yolun kapanmasının ardından yapılan ve halen çalışmaların sürdüğü tali yoldan verilmeye devam ettiği bildirildi.

YEAŞ Genel Müdürü İbrahim Hakkı Gül, çatlakların meydana geldiği karayolunun, bölgedeki kömür rezervinin çıkartılması için işletme tarafından daha önce kamulaştırıldığını açıkladı.

Karayolunda meydana gelen çatlağın beklendik bir durum olduğunu ifade eden Gül, "Mevcut karayolu, kurumumuz tarafından kamulaştırıldıktan sonra, iki mahalleyi birbirine bağlayan yeni bir yolun yapılması için çalışmalara başlanmıştı. Yeni yolun yapımı sürerken, mevcut yola yakın bölgede yapılan kömür çıkarma çalışmaları da sürüyordu. Bu sırada karayolunda çatlakların oluştuğu haberini aldık. Madencilikte bu tür olaylar meydana gelebiliyor. Bizim için önemli olan, böyle bir durumda herhangi bir olumsuz olayın yaşanmamasıdır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kömür Sahasındaki Çalışmalar Karayolunda Çatlak Oluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Taksici cinayeti şüphelisi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi
    17:21 Taksici cinayeti şüphelisi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi

    60 yaşındaki taksici Yaşar Yanıkyürek'i öldüren yabancı uyruklu şüpheli, 'canavarca hisle kasten öldürme' ve 'yağma' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Şüpheli, İranlı olduğu öğrenildi.

  • Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek
    17:20 Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek

    Burhaniye Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşku ile kutlanması için çeşitli etkinlikler planlandı. 23 Nisan Salı günü ilçede üç farklı noktada 'Çocuk Şenliği' düzenlenecek. Etkinlikler dahilinde çocuklar satranç turnuvasından tiyatroya, uçurtma şenliğinden gösterilere kadar birçok aktivite ile bayramlarını dolu dolu yaşayacaklar.

  • 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası Nevşehir'de başladı
    17:18 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası Nevşehir'de başladı

    Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen 16 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları Nevşehir'de başladı. Ankara, Konya, Mersin, Sivas, Kayseri ve Kırşehir'den birer takımın katıldığı müsabakalarda liderlik elde eden takım bir üst gruba terfi edecek. Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Avcı, organizasyonların eksiksiz olması nedeniyle TFF'nin Nevşehir'i tercih ettiğini belirtti.

  • İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı
    17:18 İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planında bulunan projeler için 4.2 milyar TL'lik iç borçlanma talebini meclisten onay aldı.

  • AK Parti Yahyalı İlçe Teşkilatı Esat Öztürk'ü ziyaret etti
    17:18 AK Parti Yahyalı İlçe Teşkilatı Esat Öztürk'ü ziyaret etti

    AK Parti Yahyalı İlçe Teşkilatı, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Adem Sarıçiçek, çalışmalardan memnuniyetini dile getirdi. Esat Öztürk ise önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalara başladıklarını belirtti.

  • İzmit'te market yangınında bin 350 metrekare kapalı alan yandı
    17:17 İzmit'te market yangınında bin 350 metrekare kapalı alan yandı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir markette çıkan yangında bin 350 metrekare kapalı alan tamamen yandı. Yangın, 2 saatte kontrol altına alındı.

  • Muğla'nın Seydikemer ilçesinde aranan şahıs yakalandı
    17:15 Muğla'nın Seydikemer ilçesinde aranan şahıs yakalandı

    Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, hakkında 11 yıl hapis cezası bulunan Ş.Y. isimli şahıs, İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalandı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

  • Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi
    17:14 Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi

    Batman'ın Kozluk ilçesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Batman Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Prof. Dr. Necmettin Sezgin önderliğinde gerçekleştirilen 'Akademisyen-Öğrenci Buluşması' etkinliğinde, Çayhan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelindi. Sezgin, öğrencilere toplumda iyi insan olma kavramı üzerine seminer verdi.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması
    17:14 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Bülent Bozbaş'ı genel sekreter olarak atadı. Yeni atamalar internet sitesinde yayınlandı.


Advertisement