Kömür Silosu Temizliği Yapan 5 İşçi Zehirlendi - Son Dakika
Güncel

Kömür Silosu Temizliği Yapan 5 İşçi Zehirlendi

Kömür Silosu Temizliği Yapan 5 İşçi Zehirlendi

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde iplik üretimi yapan Ormo Fabrikası'nın kazan dairesinde kömür silosu temizliği yapılırken 5 işçi gazdan zehirlendi.

16.11.2014 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde iplik üretimi yapan Ormo Fabrikası'nın kazan dairesinde kömür silosu temizliği yapılırken 5 işçi gazdan zehirlendi. İşçiler hastnede tedaviye alındı.

Olay, dün saat 22.30 sıralarında Orhangazi'nin en büyük sanayi kuruluşlarından ORMO Yün İplik Sanayi A.Ş.'de bulunan kömür kazanlarının olduğu bölümde meydana geldi. Kazan dairesinde çalışan işçilerden 24 yaşındaki Adem Genç, 28 yaşındaki Raim Çoban ve 29 yaşındaki Mustafa Fırat Derebaşı Kömür kazanlarının bulunduğu bölümde bulunan büyük kömür silolarında temizlik yapmak için çalışmaya başladı. Bir süre sonra gazdan zehirlenen işçilerden Adem Genç, baygınlık geçirerek, kömür silosunun içine düştü. Omuzu kırılan ve bayılan Adem Genç'i kurtarmak için yanındaki iş arkadaşı Raim Çoban  da olaya müdahale etmek istedi. Ancak, baygınlık geçirip merdivenden yuvarlandı.

Mustafa Fırat Derebaşı durumu diğer işçilere bildirmesi üzerine gelen işçilerden 46 yaşındaki Mustafa Can ve 24 yaşındaki Çağlar Çiçek zehirlenen arkadaşlarını silodan çıkarmak için 15 dakika çaba harcadı. Kömür silosundaki gazdan zehirlenen 5 işçiden durumu ağır olan Adem Genç, Raim Çoban ve Mustafa Fırat Derebaşı çağrılan ambulansa konarak Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer iki işçi Mustafa Can ve Çağlar Çiçek ise, fabrikaya ait bir araçla Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak kontrol altına alındı.

Gaz zehirlenmesi nedeniyle Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Adem Genç buradaki ilk müdahale ardından hayati tehlikesi bulunduğu gön önüne alınarak Bursa Muradiye Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine alındı. Diğer işçiler de Orhangazi'deki ilk müdahalelerinin ardından Bursa'daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Orhangazi Cumhuriyet Savcılığı, soruşturma başlattı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kömür Silosu Temizliği Yapan 5 İşçi Zehirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement