Komutanlar, Emekli Köy Korucularına Üstün Hizmet Belgesi Verdi - Son Dakika
Güncel

Komutanlar, Emekli Köy Korucularına Üstün Hizmet Belgesi Verdi

Komutanlar, Emekli Köy Korucularına Üstün Hizmet Belgesi Verdi

Bingöl'de emekli olan köy korucularına bölgede görev yapan komutanların da katıldığı bir törenle üstün hizmet madalyası verildi.

20.11.2014 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de emekli olan köy korucularına bölgede görev yapan komutanların da katıldığı bir törenle üstün hizmet madalyası verildi. Vali İbrahim Taşyapan, Anadolu'da yaşamanın her dönemde ağır bedelleri olduğunu belirterek, köy korucularının da Türk Silahlı Kuvvetleri'yle birlikte etle tırnak gibi mücadele örneği sergilediğini söyledi.

Bingöl genelinde görev yapan 780 köy korucusunun emekli olması nedeniyle düzenlenen törene Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, Bingöl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, Bingöl İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Mersin, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ve yaklaşık 150 köy korucusu katıldı.

"30 YILINIZI ÇOCUK VE EŞİNİZDEN AYRI DAĞDA GEÇİRDİNİZ"

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, kahraman korucuların, hiçbir fedekarlık beklemeden gecesini gündüzüne katarak dağ, taş, kar yağmur demeden ülkenin birliği ve bütünlüğü için kanunlar eşliğinde verilen her görevi yerine getirdiğini söyledi. Sözen, "Sizler çok kötü şartlarda görev yaptınız. 30 yılınızı çocuğunuzdan, eşinizden ayrı olarak dağlarda yaşadınız. Bundan dolayıdır ki ben nerede koruculara hitap etsem elleri ve ayakları öpülesi korucular diyorum. Sizlerle iç içe olduğum için bunu rahatlıkla söylüyorum. Sizlere vefa minnet ve şükran borçluyuz. Yaklaşık bir yıl önce kurulduğumuzda, konfederasyon olarak 2022 aylığı 65 yaş aylığı kadar 250 TL ve 300 TL arası bir maaş alıyordunuz. Devlet büyüklerimizin himayesiyle ve onlarla yaptığımız görüşmelerde en düşük korucumuz 750 TL en yüksek emekli korucumuzda 1050 maaş almaktadır. Belki kağıt üstünde emekli oldunuz ama bunu çok iyi biliyorum ki sizlerin vatan sevgisi, vatan aşkı, ezan aşkı ezani Muhammediye aşkı, sonsuza dek sürecektir" dedi.

"EMNİYET GÜÇLERİ, 2-3 YIL SONRA GİDERKEN, SİZ HEP BURDA KALDINIZ"

Emniyet ve askeri görevlilerin 2-3 yıllık görevden sonra batıya ya da başka bölgelere gittiğini belirten Sözer, köy korucularının daima burada kaldığını belirterek, "Sizler köylerinizde devletimizin bir gözü, kulağı olacak şekilde devam edeceksiniz. Sizler bu amaçla hareket ettğiniz takdirde, devletimizde gözü olanlar asla amaçlarına ulaşmayacaklar. Emniyet güçlerimiz en fazla 2-3 yıl görev yapıp giderken ama bizim ne gideceğimiz bir vatanımız, ne de toprağımızı dede yadigarı malımızı, kimseye bırakacak bir durumumuz yoktur. Bizler bu bölgenin öz unsurları olarak burada yaşamak zorundayız ve burada yaşamayı sonsuza dek sürdüreceğiz. Farklı oluşumlar içinde olabileceğini düşünenler, özerklik düşünenler, kardeşliğimizi bölmeye çalışanlar asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Bunun temeli, garantisi de sizlersiniz. Sizler bu bölgenin şahdamarısınız, devlet büyüklerimiz bundan sonra sizlere daha fazla şefkat, sevgi göstermeliler. Bunun için bizler bir sivil toplum örgütü olarak elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"ASKER İLE BİRLİKTE ET VE TIRNAK GİBİ MÜCADELE ETTİNİZ"

Köy korucularının, operasyonlarda askerle birlikte et ve tırnak gibi hareket ettiğini belirten Bingöl İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Mersin de, köy korucularının kahramanca mücadele örneği sergilediğini söyledi. Albay Mersin, şunları söyledi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ile birlikte iç güvenlik harekatına katılarak, milletin birlik ve bütünlüğü, bölge halkının namus ve huzuru için, bölücü terör örgütü mensuplarına karşı icra edilen operasyonlarda güvenlik güçlerinin en büyük yardımcıları, destekçileri ve ayrılmaz bir parçası olarak en zor şartlarda size tevdi edilen görevleri en iyi şekilde yerine getirdiniz. Asker ile et ve tırnak gibi hareket ederek, ülkenin birlik ve bütünlüğünü parçalamaya çalışan ve ülkenin en önemli sorunu haline gelen hain terör örgütüne karşı kendinize verilen her türlü görevi canınız pahasına yerine getirerek milletin takdirini kazandınız. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' düşüncesi ve görev anlayışı ile aynı mevzide Mehmetçik ile ekmeğini, hasretini, sevincini ve üzüntüsünü paylaşan sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Şimdi ve daha sonrası için bize düşen en büyük vazife birlik ve beraberliğimizin sıkıca teminidir. Aynı hedefe doğru yürüyerek, farklılıklarımızı kucaklayarak daha yüksek ideallere doğru kanat açmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimiz'in temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Siz, Bingöl'ün kahraman korucuları yapmış olduğunuz özverili görevlerden dolayı hepinize yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Kapımız her zaman sizlere sonuna kadar açıktır. Türk Silahlı Kuvvetleri adına sizlere ve ailenize sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum."

"BU TOPRAKLARDA YAŞAMIN BEDELİ HEP AĞIR OLMUŞTUR"

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Andolu topraklarının çok büyük meşaketlerle ve belalarla karşılaştığını belirterek, "Anadolu toprakları, yıllar içersinde çok büyük meşakkatlerle, çok büyük belalarla karşılaşmış topraklardır. Buralar bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, birçok kavimlerin gelip geçtiği, çok büyük savaş ve huzursuzluklara sebebiyetler vermiş ve bütün dünyada da çok sayıda insanın, çok sayıda kavimin ve milletin gözünün olduğu topraklardır. Bu topraklarda en uzun yıllar yaşayan, en uzun yıllar medeniyet kuran kavimlerden biri de, milletlerden biri de, Müslüman Türkler'dir. Bu topraklarda yaşamak, bu topraklarda vatan tutmak, bu topraklarda huzur içerisinde yaşamanın bedelleri her zaman ağır olmuştur. Bugün de bu o ağırlık devam etmektedir, bundan sonrada bu ağırlık devam edecektir. Çünkü burası dünyanın merkezidir, dünyanın merkezi olmaya da layık yerlerdir. Osmanlı Devleti bu topraklarda 600 yıl hüküm sürdürdükten sonra, yerini genç Cumhuriyetimiz'e bırakmış, Cumhuriyetimiz de yaklaşık 100 yıldır bu topraklarda hüküm sürdürmektedir. Devletimiz, milletimiz yaşasın diyoruz ve bu yaşantıyı da hep beraber, içindeki unsurlarıyla beraber yaşarsa bir anlam ifade edecektir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadele veriyoruz" dedi.

KÖY KORUCULARININ 30 YILLIK MÜCADELESİ

Köy korucularının da, yaklaşık 30 yıldan beri silahlı kuvvetleriyle birlikte mücadele verdiğini hatırlatan Vali Taşyapan, "Sizlerde bu mücadelede silahlı kuvvetlerimizin yanında hem kendi köylerinizi, hem kendi topraklarınızı korumak, hem de onlara destek vermek üzere görev aldınız. Sizler, devletimizin legal, yasal bir güvenlik birimisiniz. Onlardan hiçbir farkınız yok ve onlarla aynı değerdesiniz. Bunu gönüllü ve kendi topraklarınızı korumak için bu işi yaptığınız için daha kıymetlisiniz. Ülkemizde 30 yıla yakındır koruculuk hizmeti veriliyor. 1924'ten beri köy koruculuğu var. ama sizin yaptığınız görev anlamında 1985 yılından buyana görev almaktasınız ve ilimizde de bu süre içersinde 780 kardeşimiz emeklilik hakkını kazandı ve emekli oldu. Tabi ki bu süre zarfında şehitlerimiz oldu, gazilerimiz oldu, çok büyük acılar yaşadınız, yanınızdaki arkadaşlarınız şehit oldu, yaralandı gazi oldu. Ama siz vatanınız için, topraklarınız için, mukaddesatınız için, birlik ve beraberliğimiz için yılmadınız, Allah ömür verdi ve emekliliği tattınız" ifadelerini kullandı.

"HEPİMİZ MÜSLÜMANIZ, MİLLET OLARAK TÜRK'ÜZ"

Bingöl'de ırk, din ve dil ayırımı yapılmadan birlik ve kardeşlik içinde yaşandığına dikkat çeken Vali Taşyapan, şöyle konuştu:

"Huzurumuzu bozmaya, vatanımızın bütünlüğünü bozmaya yönelik olan her türlü tedbirin kişilere karşı veya teröre karşı bu topraklarda devletimiz milletimiz hep birlikte mücadele verecektir. Parça parça olduğumuz zaman bunun bir anlamı yoktur. Hepimiz biriz, kardeşiz, Müslüman'ız, Millet olarak Türk'üz. Bunun içersinde her türlü unsur olabilir ama milletimizin adı Türk Milleti, devletimizin adı da Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bu topraklar hepimizi doyuracak topraklardır. Yeter ki kardeşliğimizi bir arada tutalım, bu topraklara beraberce sahip çıkalım. Etle tırnak olmuş milletleri ayırmanın imkanı varmı? Bingöl'de Zaza'yı, Kurmancı, Alevisini, Sunisini birbirinden ayırmanın imkanı var mıdır? Ben Kayseriliyim ve ben Kayseri'nin ne kadar sahibiysem, sizde o kadar sahibisiniz, Ben ne kadar Bingöl'ün sahibiysem sizde o kadar sahibisiniz. Bunları laf olsun diye söylemiyorum, hakikat olduğu için söylüyorum. Dolayısıyla hepimiz kardeşiz, bu kardeşliğimizi bozmak hainliktir, bu kardeşliği bozmaya kalkmak bu vatanda ihanettir. Biz, bu topraklarda birbirimize güvenerek yaşamak zorundayız. Memleketimiz üzerinde oynanan oyunları az çok hepimiz biliyor ve görüyoruz. Sizler her şeyin farkında olan insanlarsınız ve memleketimizin asli unsurlarısınız." - Bingöl

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Komutanlar, Emekli Köy Korucularına Üstün Hizmet Belgesi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avrupa Birliği, 35 Bin Gence Ücretsiz Avrupa Turu Düzenleyecek
    02:36 Avrupa Birliği, 35 Bin Gence Ücretsiz Avrupa Turu Düzenleyecek

    Avrupa Birliği Komisyonu, DiscoverEU programı kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da dahil olduğu 35 bin genç için ücretsiz trenle Avrupa turu düzenleyecek. Gençler, 1 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2025 arasında 30 gün boyunca Avrupa'nın birçok kentini ücretsiz dolaşabilecek ve bir indirim kartıyla birlikte birçok avantajdan yararlanabilecek. Başvurular, European Youth Portal üzerinden yapılacak ve başvuruya uygun olan gençlerden 35 bin kişi ücretsiz Avrupa seyahati kazanacak.

  • İsrail'in Bombardımanında 4'ü Çocuk 7 Filistinli Hayatını Kaybetti
    02:13 İsrail'in Bombardımanında 4'ü Çocuk 7 Filistinli Hayatını Kaybetti

    İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir evi bombalaması sonucu 4'ü çocuk 7 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılar nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden edildi. Bu Filistinlilerin çoğu, İsrail'in daha önce 'güvenli bölge' olduğunu iddia ettiği Refah kentine sığındı.

  • Bağcılar'da silahlı saldırı: 2 yaralı, şüpheli yakalandı
    02:06 Bağcılar'da silahlı saldırı: 2 yaralı, şüpheli yakalandı

    Bağcılar'da seyir halindeki motosikleti durduran bir şahıs, motosikletteki 2 kişiye ateş açarak kaçtı. Saldırı sonucunda 2 kişi yaralanırken, çevrede bulunan 4 araç da mermi isabet etti. Şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

  • Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Kavga: 10 Gözaltı, 4 Yaralı
    01:59 Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Kavga: 10 Gözaltı, 4 Yaralı

    Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 4 kişi yaralanırken olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. İl Emniyet Müdürü olayları yerinde inceledi. Soruşturma devam ediyor.

  • Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi
    01:57 Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Göle Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı tespit ve inceleme sonucunda, şahısların M.K. ve M.T.Ç. olduğu belirlendi. Şüphelilere Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında cezai işlem uygulandı.

  • Gürcistan'da Yabancı Etkinin Şeffaflığı Yasa Tasarısına Karşı Gösteri
    01:53 Gürcistan'da Yabancı Etkinin Şeffaflığı Yasa Tasarısına Karşı Gösteri

    Gürcistan'da iktidardaki Gürcü Hayali Partisi'nin yabancı etkinin şeffaflığı konulu yasa tasarısını tekrar sunmasına karşı düzenlenen protesto gösterisinde 11 kişi gözaltına alındı. Gösteriler, yasa tasarısının parlamentoda görüşülmesine tepki olarak devam ediyor.

  • İki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 yaralı
    01:50 İki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 yaralı

    Adıyaman'da meydana gelen kaza sonucu, sürücüleri öğrenilemeyen iki otomobil kavşakta çarpıştı. Kazada 4 kişi yaralandı ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'da balkondan düşen çocuk hastanelik oldu
    01:47 Samsun'da balkondan düşen çocuk hastanelik oldu

    Samsun'da birinci kattaki evin balkonundan düşen yabancı uyruklu 2 yaşındaki çocuk hastanelik oldu. Olay, Samsun'un Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Irak uyruklu Nevin N.M.T.evlerinin birinci katındaki balkondan düştü. Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan çocuk tedavi altına alındı. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı
    01:42 Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı

    Artvin'de aç kalan ayılar, Atabarı Kayak Merkezi'ndeki personel ve idari binalara zarar vererek yiyecek aradı. Ayılar, kapıları ve camları kırarak içeride yiyecek aradı ve tesislere maddi hasar verdi. Konuyla ilgili olarak Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü açıklama yaptı ve can güvenliğini tehdit edecek bir durum olmadığını belirtti.

  • Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı
    01:38 Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı

    Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü, Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde Mustafa Dedeoğlu'nun 'İstanbul'dan Anadolu'ya' başlıklı fotoğraf sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Sergi, Türkiye'nin zengin kültürel ve doğal manzaralarını gözler önüne seriyor ve 2 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı
    01:28 Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı

    Artvin-Ardahan kara yolunun Varyant mevkisinde Çoruh Vadisi kenarındaki vahşi çöp depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın başladı. Artvin Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor
    01:22 Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor

    Antalya'da domates üretimi yapan ihracatçılar, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle ihracat kaybını Doğu Avrupa ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor. İhracatın yüzde 90'ını Ukrayna'ya yapan Antalya, savaşın etkisiyle pazardaki satış oranının yüzde 70 düştüğünü belirtiyor. Üretim maliyetlerinin yüksek olması ve ulaşım sorunları da ihracatçıların karşılaştığı diğer sorunlar arasında yer alıyor.


Advertisement