Konak Belediyespor'un Şampiyonluk Kupası İzmir'de Verilecek - Son Dakika
Güncel

Konak Belediyespor'un Şampiyonluk Kupası İzmir'de Verilecek

Konak Belediyespor\'un Şampiyonluk Kupası İzmir\'de Verilecek

Kadınlar Futbol 1'inci Ligi'nde önceki hafta İzmir'de İlkadım Belediyespor'u 9-0 yenerek üst üste dördüncü şampiyonluğunu ilan eden Konak Belediyespor'a deplasmanda Trabzon İdmanocağı'nı 1-0 mağlup ettiği ligin son maçında kupasını alamadı.

28.03.2016 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadınlar Futbol 1'inci Ligi'nde önceki hafta İzmir'de İlkadım Belediyespor'u 9-0 yenerek üst üste dördüncü şampiyonluğunu ilan eden Konak Belediyespor'a deplasmanda Trabzon İdmanocağı'nı 1-0 mağlup ettiği ligin son maçında kupasını alamadı.

Konak Belediyespor'a şampiyonluk yarışındaki en büyük rakibi olan Trabzon İdmanocağı'nın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerine, "Kupa verilirse olay çıkar" dediği, TFF'nin de bu rest üzerine kupa törenini İzmir'e düzenleme kararı aldığı iddia edildi. "Bileğimizin hakkıyla kazandığımız kupayı alamadık" diyerek olaya tepki gösteren Konak Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gönen, "Yaşananlar tek kelimeyle ayıptır" şeklinde konuştu.

Trabzon'da tribünden kendilerine ve sporcularına küfür edildiğini öne süren Başkan Zeki Gönen, "Rakip takım oyuncuları, futbolcularımıza saldırmaya çalıştı. Tüm bunların ötesinde alnımızın akıyla kazandığımız kupamızı alamadık. TFF Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez, deplasmanda kupa verilmesinin doğru olmadığı söyledi. Böyle bir gerekçe kabul edilemez" ifadesini kullandı.

Teknik direktör Ali Alanç da, "Saldırılar yüzünden maçtan sonra 45 dakika soyunma odasında mahsur kaldık. En önemlisi kupamızı alamadık. Yazık, çok yazık" dedi.

Alanç kupanın perşembe günü Atillaspor Tesisleri'nde verileceğini söyledi.

DÜŞMEZ: GERGİNLİK OLMASINI İSTEMEDİK

TFF Amatör Kurul Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez ilk anda, "Konak Belediyesporlu yöneticiler kupayı İzmir'de almak istedi. Bu yüzden tören yapmadık" derken, daha sonra iki kulüp arasındaki gergilik yüzünden kupayı vermediklerini söyledi. Maçta tansiyonun yüksek olduğu bilgisini aldıklarını dile getiren Düşmez, "Konak Belediyespor'a Trabzon'da kupa vermeyerek doğru iş yaptık" ifadesini kullandı.

GALATASARAY KUPAYI KADIKÖY'DE ALMIŞTI

Spor Toto Süper Lig'de 2011-12 sezonu şampiyon olarak noktalayan Galatasaray, son maçta yaşanan büyük krize rağmen kupasını ezeli rakibi Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda kaldırmıştı. Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun son müsabakasında rakibiyle deplasmanda 0-0 berabere kalarak şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'a Fenerbahçeliler Kadıköy'de kupayı verdirmek istememiş, tribünlerde olaylar çıkmıştı.

Fenerbahçe yönetimi Saraçoğlu Stadı'nın saha aydınlatmalarını da kapatırken, sarı kırmızılı takım kupasını maçtan üç saat sonra ve karanlıkta almıştı. Galatasaraylı futbolcular Fenerbahçeli taraftarların stat dışına çıkarılmasından sonra boş tribünler önünde şampiyonluk turu atmıştı.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konak Belediyespor'un Şampiyonluk Kupası İzmir'de Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement