Konak'ta Bit Pazarı'na Yeni Yer Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Konak'ta Bit Pazarı'na Yeni Yer Müjdesi

Konak\'ta Bit Pazarı\'na Yeni Yer Müjdesi

İzmir’in Konak ilçesindeki Yenişehir semtinde kurulan ve uzun süredir sorun oluşturan İzmir’in tek ikinci el eşya pazarı Konak Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar neticesinde artık yeni yerinde hizmet verecek.

27.08.2015 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Konak ilçesindeki Yenişehir semtinde kurulan ve uzun süredir sorun oluşturan İzmir'in tek ikinci el eşya pazarı Konak Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalar neticesinde artık yeni yerinde hizmet verecek.

Konak ilçesinde, halk arasında Bit Pazarı olarak adlandırılan ve gerek nostaljik atmosferi, gerekse de ucuz alışverişin adresi olmasıyla nedeniyle kent kültürünün değişmez bir parçası olan 'ikinci el eşya pazarı' yeni yerine kavuşuyor. Daha önceleri Yeşildere'de kurulan ancak sonrasında Yenişehir'deki Gıda Çarşısı içinde faaliyet göstermeye başlayan pazar için, Konak Belediyesi 5 bin 247 metrekarelik yeni bir pazar yeri alanı belirledi. Gıda Çarşısı'nın hemen arkasında bulunan ve bir kısmı Konak Belediyesi'ne, bir kısmı ise özel mülkiyete ait alanda oluşturulan pazar yeri sayesinde İzmir'in tek ikinci el eşya satışının yapıldığı pazar artık daha nitelikli ve düzgün bir yerde kurulacak. Konak Belediyesi ve İkinci El Eşya Satıcıları Derneği arasında yürütülen görüşmeler neticesinde belirlenen yeni pazar yerinin çok kısa bir süre içinde faaliyete geçeceği belirtildi.

Yeni pazar yeri, esnafın da yüzünü güldürdü. Yer bulma sorunu da yaşayan esnaflar, yeni yerle bu sorundan da kurtulmuş oldu. Konak Belediyesi ile İkinci El Eşya Satıcıları Derneği arasındaki görüşmeler sonunda pazarda tezgah açacak esnaflar tek tek kayıt altına alındı. İkinci el pazarının kurulması için hazırlanan yeni pazar yeri alanında her ayrıntı düşünüldü. Esnafın ve alışverişe gelen vatandaşların rahat hareket edebilmesi için tezgah alanları sarı çizgilerle belirlendi. Daha önceki pazar yerinde toprak üstünde tezgah açan pazar esnafı, yeni oluşturulan pazar yerinde daha temiz ve düzgün beton zemin üzerinde tezgah açacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak'ta Bit Pazarı'na Yeni Yer Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement