Konak'ta Kaçak Kurban Kesimine Sıkı Denetim - Son Dakika
Yerel

Konak'ta Kaçak Kurban Kesimine Sıkı Denetim

Konak\'ta Kaçak Kurban Kesimine Sıkı Denetim

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Konak Belediyesi ilçedeki kurban satış ve kesim yerlerinde hazırlıklarını tamamlayarak, denetimlere başladı.

28.09.2014 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Konak Belediyesi ilçedeki kurban satış ve kesim yerlerinde hazırlıklarını tamamlayarak, denetimlere başladı.

Konak Belediyesi Fen ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Halkapınar ve Yeşildere'de kurulan kurban satış alanlarında çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan molozları temizleyerek, kurbanlıkların yerleşeceği alanları düzgün hale getirdi. Alanda geniş kapsamlı bir temizlik çalışması yapılarak, kurbanlıkların daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda satışa çıkarılmaları sağlanırken, kurban sahipleri için de her iki satış alanına seyyar tuvalet ve duşa kabin yerleştirildi. Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de kurbanlıkların kulak küpe numaraları ve belgelerini kontrol etti.

HİJYEN VE SAĞLIK ÖN PLANDA

Satış alanlarının yanı sıra kesim yapılacak yerlerde de çalışmalar yapan Konak Belediyesi ekipleri, vatandaşların kurban ibadetlerini gönül rahatlığıyla yerine getirebilmeleri için her türlü tedbiri aldı. Halkapınar ve Yeşildere'nin yanı sıra kurban kesim alanı olarak belirlenen Hatay Pazaryeri'nde temizlik ekiplerince hummalı bir çalışma yapıldı. Ayrıca hasta veya gebe hayvan kesim riskine karşı tedbir olarak her kurban kesim yerinde bir veteriner görevlendirilirken, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılması halinde devreye girecek kriz masaları oluşturuldu.

UYMAYANA PARA CEZASI

Bayramda vatandaşın sağlığını da koruyan Konak Belediyesi, belirlenen satış ve kesim alanları dışında kaçak kurban kesimine göz açtırmayacak. Çevre temizliği ve hijyenik şartlara uymak koşuluyla, dileyen vatandaş kendisine ait bağ ve bahçede kurbanını kesebilecek. Ancak cadde, sokak, apartman aralığı, park, otopark, yol ve otoyol kenarları gibi yerlerde kesime izin verilmeyecek. Zabıta ve Veterinerlik Müdürlüğü'nden ekipler bayram boyunca görevde olacak. Yapılacak denetimlerle belirtilen alanlar dışında kesim yapanlara veya kesilen hayvanın atıklarını sokağa bırakanlara Kabahatler Kanunu'na göre idari para cezası kesilecek.

Konak'ta kurban satış ve kesim yerleri ise şöyle;

Halkapınar-Halkapınar Mahallesi 1201/8 Sokak ile 1443 Sokak arası (satış ve kesim), Yeşildere-Kocakapı Mahallesi (eski Bitpazarı) boş arsalar (satış ve kesim), Hatay Pazaryeri-Muratreis Mahallesi 246 Sokak ile 255 Sokak köşesi (kesim) - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak'ta Kaçak Kurban Kesimine Sıkı Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement