Konak'tan Online Film Festivali - Son Dakika
Yerel

Konak'tan Online Film Festivali

Konak\'tan Online Film Festivali

Konak Belediyesi tarafından ilki düzenlenecek olan Tarık Dursun K. Kısa Film Festivali için başvurular başladı.

22.02.2017 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi tarafından ilki düzenlenecek olan Tarık Dursun K. Kısa Film Festivali için başvurular başladı. Tüm sinema emekçilerine açık olan festival bir ilk olma özelliği de taşıyor. Yarışmaya başvurular tamamen dijital platform üzerinden yapılacak. Serbest temalı bir 'online' sanat festivali olma özelliği taşıyan organizasyon kapsamında bir kısa film yarışması, bir de kısa film senaryo yarışması düzenlenecek.

Halk oyuyla belirlenecek

Kısa film yönetmenlerinin daha fazla film yapmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen festivalin başvuruları 1 Mayıs'a kadar devam edecek. 2015 yılında kaybettiğimiz İzmirli yazar Tarık Dursun K.'nın anısına yapılan kısa film festivaline katılımlar tamamen web portalı üzerinden gerçekleşecek. Yarışma kapsamında senaryo dalı için, 'İzmir ve Göç' teması belirlenirken, kısa film yarışmasına katılan filmler ise web sitesinden ve festival adına açılan YouTube kanalından paylaşılarak, beğeni yoluyla halk oylamasına sunulacak. Katılımcılar www.tarikdursunkkisafilmfestivali.com ya da www.tarikdursunkkff.com web siteleri üzerinden başvuru yapabilecek. Yarışma şartları, katılım koşulları ve dağıtılacak olan ödüller de buradan öğrenilebilecek. En çok izlenen ve beğeni alan filme 'Halk Oylaması Ödülü' verilirken, jüri değerlendirmesiyle belirlenen filmlere de 'Jüri Özel Ödülü' verilecek.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye'nin önemli yazarlarından biri olan ve 11 Ağustos 2015 günü yaşama veda eden Tarık Dursun K. anısına düzenlenecek yarışmanın bir ilk olma özelliği taşıdığını belirterek; "Düzenleyeceğimiz festival ile Tarık Dursun K. özelinde İzmir'in çıkardığı tüm kültür üreticilerini anmak istiyoruz. Ayrıca kentimiz ve ilçemizin kültür dünyasına katkı koymayı amaç ediniyoruz. Bunun yanında bir diğer amacımız da edebiyatçı yönüyle olduğu kadar sinemacı yönüyle de bilinen Tarık Dursun K.'nın güçlü bir anlatım diline sahip bu sinemacı kimliğini de vurgulamak" dedi.

Başvurular online olacak

Yarışmaya 2014 yılının Ocak ayından sonra çekilen ve 1 dakikadan az, 20 dakikadan fazla olmayan filmler katılabilecek. Dramatik, belgesel, deneysel ya da animasyon türünde tüm filmlerin ve senaryo yarışması temasına uyan tüm senaryoların başvurabileceği yarışmaya daha önce herhangi bir yarışmada ödül almış filmler kabul edilecek. Katılım için festivalin web sitesine ücretsiz üye olmak ve festival için açılan YouTube kanalına abone olarak, oluşturulacak profil üzerinden filmleri yüklenebilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak'tan Online Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement