Konsollara Oynaması Ücretsiz Oyunlar Devri ! - Son Dakika
Teknoloji

Konsollara Oynaması Ücretsiz Oyunlar Devri !

Konsollara Oynaması Ücretsiz Oyunlar Devri !

Konsol sahiplerini hedefleyen oynaması ücretsiz oyunlar hızla artmaya ve konsolların çehresini değiştirmeye devam ediyor.

12.04.2015 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konsol sahiplerini hedefleyen oynaması ücretsiz oyunlar hızla artmaya ve konsolların çehresini değiştirmeye devam ediyor.

Konsol sahipleri 100 – 200 TL kutulu oyunlar dışında pek bir alternatifleri yoktu.  Fakat son dönemde free to play yani oynaması ücretsiz oyunlar konsollara yönelmeye başladı.

Wargaming 'in World of Tanks oyunu Xbox'a geleceği açıklanması, oynaması ücretsiz oyunları bekleyen konsol sahiplerini sevindirdi. Playstation için hali hazırda 16 oynaması ücretsiz oyun mevcut.

Konsol Kullanıcıları Oynaması Ücretsiz Oyunlar İstiyor

Konsol sahipleri oynaması ücretsiz oyunlara hızla yönelmeye başladılar.

Xbox store, Playstation Store gibi oyun satın alınabilecek sanal marketlerde yerlerini alan oynaması ücretsiz oyunlar, her geçen gün daha fazla tercih edilmeye başlandı.

Gir bak, hoşuna gideni ücretsiz indir, dene, beğenirsen devam et…

Konsol oyuncuları daha önce kutulu veya storelardan alınabilecek oyunlar dışında pek bir alternatifleri yoktu. Oynaması ücretsiz oyunlar sayesinde istediğiniz oyunu deneyebilir, devam edip etmeyeceğinize para vermeden karar verebilirsiniz. Oynması ücretsiz oyunların en tatlı gelen yanıda bu olsa gerek…

Peki oynaması ücretsiz bu oyunlar neden ücretsiz?

Oynaması Ücretsiz Oyunlar

Oynaması ücretsiz oyunlar kulağa ne kadar hoş gelsede çoğu zaman oyun içi satın almalar, komple oyun almaktan pahalıya gelebiliyor. Tamam ücretsiz oynayabiliyoruz ama oyunda istediğiniz seviyelere gelmek, oyunun sunduğu tüm nimetlerden yararlanmak için oyun içi satın alımlar yapmanız gerekiyor. Oyun içi satın alım yapmadan da ilerlemeyi deneyebilirsiniz. Ancak 10 dolarlık bir satın alım yapmış oyuncu, satın alım yapmayan bir oyuncuya göre 5 – 10 kat daha hızlı oyunda ilerleme katedebiliyor.

Oynaması ücretsiz oyunlar aslında bir tuzakmı yoksa oyunculara daha çok para harcatmak için ortaya çıkarılmış bir sistemmi buna siz karar verin.

Normalde bir oyun aldığınızda 100 -200 TL arası bir ücret vererek o oyunu bitirene kadar oynayabiliyorsunuz. Tabi oyun çok oyunculu bir sistem değilse …

Çok oyunculu oyunlar daha uzun süre sizleri oynatmak için tasarlanmış oyunlardır. Dolayısı ile firma bikerede 100 TL almak yerine 10 – 20 – 30 -50 TL gibi oyun içi satın alımlarla oyunculardan çok daha uzun süre para kazanabiliyorlar . Üstelik bu satın alımların çoğu her ay yapılmak zorunda. Durum bu olunca seneliğe vurduğunuzda bir oyun için harcadığınız para, ufak bir toplama PC parasıyla aynı seviyeye gelmiş olduğunu görüyorsunuz.

Oynamsı ücretsiz oyunlar son zamanlarda oyundaki karakterinizi diğer platformlara taşımanıza izin vermeye başladı. Bu sayede PS'inizde oynadığınız bir karakteri PC'nize taşıyabilir ve ordan devam edebilirsiniz. Bu özellikte yaynında bir çok pazarlama ve oyunu yeniden teşvik etme yönetimini doğurdu. Örnek vermek gerekirse PS4 ' te Gta 5 oynuyorsunuz ancak PC verisyonuyla gelen director yaniile kendi filmlerinizi çekmenize olanak veriyor. Yani aynı oyun, farklı platformlar, farklı özellikler… Dolayısı ile hem PS4 hemde PC için oyunu ayrı ayrı almanızı sağlıyorlar.

Karar Sizin !

F2P oyunlar ne kadar tatlı gelsede, oyun içi satın alımlar ucuz gelsede kendinizi çok kaptırıp, şişkin kredi kartı ekstreleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Dikkat etmenizde fayda var. Bizden uyarması…

Habere ulaşmak için

Kaynak: Turkishplayer.com

Son Dakika Teknoloji Konsollara Oynaması Ücretsiz Oyunlar Devri ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement