Konuk'tan Konya Şeker Standına Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Konuk'tan Konya Şeker Standına Ziyaret

Konuk\'tan Konya Şeker Standına Ziyaret

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik) Genel Başkanı Recep Konuk, Türkiye'nin yatırım konusunda çok avantajlı bir iklime sahip olduğunu, üretici kuruluşlarının da bundan vazife çıkararak Türkiye'nin 2023 hedeflerine katkı sağlaması gerektiğini söyledi.

31.05.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik) Genel Başkanı Recep Konuk, Türkiye'nin yatırım konusunda çok avantajlı bir iklime sahip olduğunu, üretici kuruluşlarının da bundan vazife çıkararak Türkiye'nin 2023 hedeflerine katkı sağlaması gerektiğini söyledi.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Ticaret Odası (KTO) Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen 12. Uluslararası Tarım Fuarı'nda Konya Şeker A.Ş.'ye ait standı ziyaret etti. Stantta açıklamalarda bulunan Recep Konuk, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin Mali Genel Kurul'unda kendisine destek veren yaklaşık 10 bin üyeye teşekkür ederek, "Bunu şu anlamda önemsiyorum, kendi işlerine hissedar olarak sahip çıkmaları çok sevindirici. Artık Konya Şeker'in büyümesi, gelişmesi üreticilerin bilgisi dahilinde oluyor. Onlar bütün detaylara vakıf olmak istiyor. Bu bizim gücümüz. Bu çok sevindirici bir gelişme. Bu anlamda onlara müteşekkirim. Gönülden bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

"ÜRETİCİYİ ÜRETİMDEN ALIKOYMAMALIYIZ"

Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin de geçmişte tarım üreticisi olduğuna değinen Konuk, üreticinin üretimden alıkonulmaması gerektiğini ifade etti. Konuk, Soma'da yaşanan maden faciasında Türkiye'nin çok büyük bir kayıp verdiğini belirterek, "Allah bir daha vermesin büyük bir sıkıntı yaşadık. Ülkemiz çok büyük bir kayıp verdi. 432 evladımız yetim kaldı. 301 şehidimiz oldu. Dün de onlar tarımla uğraşanlardı. Orada pamuk, tütün, şeker pancarı ekenlerdi. Madenin şartlarının dizaynı ayrı bir olay ama üreticiyi üretimden alıkoymamalıyız. Ülkenin yatırım iklimindeki avantajları müthiş durumda. Kim yatırım yapmak istiyorsa, kim neyi yapacaksa bu iklimi doğru değerlendirmeli. Müthiş bir iklim ve destek var. Bu desteğin içerisinde biz üretici kuruluşlarda bundan vazife çıkararak özellikle ülkemizin 2023 hedeflerine yürümeliyiz. Dünyanın 7'inci büyük tarım ekonomisiyiz. Hükümet 'A' olur 'B' olur önemli değil. Hükümetlerimizin koyduğu kararlar hepimizin kararlarıdır. Hepimizin hedefleridir. Hele hele böylesine değerli bir hedefin elbette yanındayız. Türkiye'nin ilk 5 tarım ekonomisi arasında yer alması çok doğru bir hedef. Çünkü bunun doğal, tabi altyapısı bu ülkede var. Çok güçlü bir memleketiz biz. Bize düşen 'hadi biz sizi seçtik siz yapın' yerine biz de bir taraftan yapmalıyız. Konya Şeker'in bugün Türkiye'nin ilk 500 firması arasında ilk 50'de yer alması çok doğru bir sonuç. Kaldı ki, üretilen ürünlerin bugün kalitesinin toprakla özdeş olması, topraktan gelenlerin bereketini içine alması, onların bizatihi üretime katılmaları, onların raftan üretimden pay almaları da gerekir. Bugün ülkemizde esasen yüzde 25'e varan nüfusumuzla yüzde 9 gibi ülke bütçesinden az pay alan bir kesim olarak çok doğru gelişmeler olduğunu, bunu da hükümetimizin desteklediğini, bu desteklerin berekete dönüşmesini hep birlikte sağlamalıyız. Bundan sonuçlar çıkarmalıyız" diye konuştu.

"KONYA ŞEKER, DOĞRU YOLDA SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YÜRÜYOR"

Konuk, Konya Şeker'in doğru bir yolda ve yöntemde çok sağlıklı bir şekilde yürüdüğüne vurgu yaparak, özellikle gümrük duvarlarının olmadığı zaman dışarıdan gelecek bütün ürünlere karşı rekabet edecek düzeye gelindiğini kaydetti. Konuk, "Bunun altını kalın kalın çiziyorum. Çünkü burada yanlış, speküle edilmiş bilgiler var. Biz, gümrük duvarları olmadığı zaman da dışarıdan gelecek olan bütün ürünlere karşı rekabet eder hale geldik. Ayrıca, kaliteyi ve fiyatı oluşturmaya başladığımızı da bu ülkenin güzel insanlarıyla paylaşmak isterim. Bu iyi bir gelişme. Bugün rekabette dünyayla baş edecek büyük bir gayreti yürütüyoruz. Gerek bitkisel gerekse hayvansal üretimde bu büyük potansiyelin açığa çıkması hele hele Torku'nun et ve sütteki yaptığı son yatırım ki, dünyanın tek çatı altındaki en büyük yatırımıdır. Günde 4 bin 200 hayvanın işlenecek olması, 2 bin ton sütün işlenecek olması hem üreticinin hem de bu ürünleri tüketecekler adına hem sağlık hem de fiyatlama açısından büyük bir avantaj olduğunu söyleyebilirim. Bizim kaygımız sadece ticari değil, biz ticari kaygılarla mal üretemeyiz. Biz bir çiftçi kuruluşuyuz. Bizim kaygılarımızda sağlıkta vardır. Ülkenin doğal kaynaklarının rasyonel kullanımı da vardır. Dolayısıyla bu kaygıların olduğu yerde yanlış işler inşallah olmamıştır, olmayacaktır da" şeklinde konuştu.

HAŞEREYLE MÜCADELEYE DESTEK

Son dönemde şeker pancarında görülen haşereye karşı mücadelede üreticiye destek olacaklarını dile getiren Recep Konuk, sözleşmeli ekim yaptırılan 550 bin dekar alandaki zirai mücadele bedelini karşılayacaklarını açıkladı. Pankobirlik Genel Başkanı Konuk sözlerine şöyle devam etti; "Ürünleri açık alanda üretiyorsunuz, hava her şeye açık. Kuraklık oluyor, aksine fazla yağış oluyor. Başka bölgelerden haşere transferi olabiliyor. Yaklaşık 20 yıl kadar önce gördüğümüz haşereyi tekrar bu yıl Konya Ovası yoğun bir şekilde yaşadı. Bizim sözleşmeli ektiğimiz yaklaşık 550 bin dekardaki bütün bu zirai mücadelenin bedelini karşılamayı, üreticinin bundan ari tutulmasını temin etmiş olduk. Üreticilerle bizim sadece gönül bağımız yok. Biz onlarla organik bağımızı her gün sürdürüyoruz. Onların dertleriyle dertlenmek, sevinçleriyle bir arada olmak bu kurumun görevi. Böyle bir problem çıkmış, o zaman çözümü de bu kurumda olmalıydı, oldu. İnşallah o problemi de böylece çözmüş olduk."

Konuk, Konya'da uluslararası kimliğe kavuşan bir fuarın organize edilmesinin sevindirici olduğunu, Konya Şeker A.Ş.'nin de bu fuarda ziyaretçilerle buluştuğunu sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konuk'tan Konya Şeker Standına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement