Konukoğlu, Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Konukoğlu, Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı

Konukoğlu, Dünya Kadınlar Günü\'nü Kutladı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, “ailenin ve güçlü toplumun temeli” olarak tanımladığı kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı.

06.03.2015 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, "ailenin ve güçlü toplumun temeli" olarak tanımladığı kadınların "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutladı.

Konukoğlu, yayımladığı kutlama mesajında, "Bir toplumda kadınlar ne kadar eğitimli ve bilinçli olursa, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatta ne kadar daha fazla yer alırsa toplumların gelişmesi ve ilerlemesinin daha hızlı olacağını" vurguladı. Türkiye'de nüfusunun yarısını oluşturmalarına rağmen işgücüne katılım ve istihdam oranı düşük kalan kadınların işgücüne katılma oranının en az yüzde 40-45 olması gerektiğini belirten Konukoğlu, "Kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları ve eğitimden yoksun kalmamaları, daha güçlü konuma gelmeleri açısından önem taşıyor" dedi.

Konukoğlu, "Ülkemizde ve dünya çapında kadına yönelik şiddet olaylarını asla tasvip etmiyoruz. Kadın, toplumumuzda ve dinimizde önemli yere sahiptir. Türk kadını, toplumsal yaşamın her alanında hak ettiği yeri almalıdır" ifadelerini kullandı.

GSO olarak kadın girişimcilere her zaman destek verdiklerini, Oda'nın son seçimlerinde de ilk kez Ferhan Sağım, Perihan Çöçelli ve Melike Yüksel'in meclise girdiğini anımsatan Konukoğlu, mesajını şöyle tamamladı: "Türkiye'nin sürdürülebilir rekabet gücüne kavuşması ve daha hızlı büyüyebilmesi için beşeri sermayemizin yarısını oluşturan kadınlarımızın çalışma yaşamına katılmaları, hem kendileri hem de toplum için son derece önemlidir. Üretken çalışmalarıyla ailemizin ve toplumumuzun temelin oluşturan kadınlarımız, aydınlık ve daha güzel geleceğimizin mimarlarıdır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günüvesilesiyle, kadınların toplumda layık olduğu yeri yalnız bir gün değil her gün alması ve hak ettikleri saygınlığı kazanmalarını diliyor, tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konukoğlu, Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement