Konuşturulmaya Çalışılan Karga Rehabilitasyona Alındı - Son Dakika
Güncel

Konuşturulmaya Çalışılan Karga Rehabilitasyona Alındı

Konuşturulmaya Çalışılan Karga Rehabilitasyona Alındı

Ankara'da küçük bir kafeste evcilleştirilmek için tutulan karga, getirildiği Burdur Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde doğal hayata kazandırılacak.

13.07.2015 12:35  Güncelleme: 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da evcilleştirilip konuşturulmaya çalışılan bir karga, Burdur Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alındı. Küçük bir kafeste evcilleştirilmek için tutulan kargayı tedavi altına alan Burdur Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, yaban hayvanlarının evlerde tutularak, evcilleştirilmeye ve konuşturulmaya çalışılmasının doğaya verilen büyük bir zarar olduğunu açıkladı.

"DOĞAL HAYATA KAZANDIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Kargayı evcilleştirmek isteyen vatandaşların insafa gelerek kendilerine ulaştığını anlatan Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, "Karga, Ankara'dan getirildi. Evcil yapılmak üzere alınmış daha doğrusu konuşturmak için alınmış bir karga. Doğal hayatından koparılmış daha sonra da bunu alan insanlar insafa gelmiş, bize ulaştılar ve tekrar yabanileştirip yabanileştiremeyeceğimizi sordular. Biz gerekeni yapacağımızı söyledikten sonra gittik Ankara'dan kargayı alıp getirdik. Kanat teleklerinin bir kısmı kesik, onların tekrar çıkması gerekiyor. Telekleri tamamlandıktan sonra bir süre uçuş antrenmanları başlayacak. Kafesi biraz küçük, büyük bir kafese alacağız. Orada uçuş antrenmanlarında yeterince başarı gösterdikten sonra tekrar doğal hayata kazandırmaya çalışacağız." dedi.


"YABAN HAYVANLARI KESİNLİKLE EVCİLLEŞTİRİLEMEZ"

Yaban hayvanlarının asla evde tutulamayacağını, doğal hayatlarından koparılmaması gerektiğini ifade eden Öztürk Sarıca, şunları söyledi:

"Hangi yaban hayvanı olursa olsun, doğal hayatın bir parçasıdır, eve alıp beslemek, onu konuşturmaya çalışmak, onun alışkanlıklarını değiştirmek, doğa için çok büyük bir zarardır. Yaban hayvanlarının doğada bulunması gerekiyor, bunlar evlerin hayvanları değil özellikle bir kargayı alıp, konuşturmak için onu evcilleştirmeye çalıştırmak son derece yanlıştır."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konuşturulmaya Çalışılan Karga Rehabilitasyona Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement