Konya'da Kerpiç Bina Çöktü: 1 Çocuk Öldü, 1 Çocuk Yaralandı - Son Dakika
Güncel

Konya'da Kerpiç Bina Çöktü: 1 Çocuk Öldü, 1 Çocuk Yaralandı

Konya\'da Kerpiç Bina Çöktü: 1 Çocuk Öldü, 1 Çocuk Yaralandı

Konya'da kerpiçten yapılan ve kömürlük olarak kullanılan binanın tavanı yoğun kar yağışı nedeniyle çöktü. Çökmenin etkisiyle 1 çocuk öldü, 1 çocuk yaralandı.

29.11.2014 18:46  Güncelleme: 20:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da kerpiçten yapılan ve kömürlük olarak kullanılan binanın tavanı yoğun kar yağışı nedeniyle çöktü. O sırada kömür ve odun almak isteyen Suriyeli çocuklardan 12 yaşındaki Mahmut Bin Halef öldü, 8 yaşındaki Sirda Abdulkadir yaralandı.

KÖMÜR ALMAYA GİTMİŞLERDİ

Olay, bugün saat 15.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Doğuş Mahallesi Çimenlik Caddesi'nde meydana geldi. Yaklaşık 6 aydır Doğuş Mahallesi'nde tek katlı metruk bir evde ailesiyle birlikte oturan Mahmut Bin Halef, iddiaya göre Suriye Uyruklu yan komşularının kömürlüğünden, kömür ve odun almak istedi. Mahmut Bin Halef'e, komşularının kızı Sirda Abdulkadir de yardım etmek istedi. İki çocuk kömür ve odun almak isterken, kerpiçten yapılan kömürlüğün tavanını yoğun kar yağışı nedeniyle çöktü.

OLAY YERİNDE CAN VERDİ

İki çocuğun göçük altında kaldığını fark eden aileler polise haber verdi. Olay yerinde gelen polis, 2 çocuğun göçük altında kaldığını fark edince AFAD ve itfaiye ekiplerini çağırdı. AFAD ve itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu enkaz altında yaralı olarak kurtarılan Sirda Abdulkadir, ambulansla Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Enkaz altında kalan Mahmut Bin Halef, olay yerinde yaşamını yitirdi. Oğlunun öldüğünü öğrenen Şeyhe Halef gözyaşlarına hakim olamadı. Şeyhe Halef'in eşinin de Suriye'de olduğu belirtildi. Olay yerinde incelemede bulunan Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, şöyle dedi İki çocuk kömür almak için kömürlüğe giriyor. Ağaç almak için uğraşırken yağıştan dolayı metruk olan bina çöküyor. 2 çocuktan biri öldü. Aileler Suriye uyruklu ve kayıtları var. Bölgedeki bu durumda olan binalarda tekrar gözden geçirilecek.

"EVLER SAĞLIKLI DEĞİL"

AFAD yetkilileri de her iki ailenin kaldığı tek katlı metruk evlerin sağlıklı olmadığını ve ailelerin Karatay Belediyesi'nin de yardımıyla başka bir eve nakillerinin gerçekleşeceği belirtildi. Soruşturma sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya'da Kerpiç Bina Çöktü: 1 Çocuk Öldü, 1 Çocuk Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Deli: Yazık. . Allah rahmet eylesin. . 3 0 Yanıtla

Advertisement