Konya Azmetti, Hukuk Zaferini Kazandı - Son Dakika
Güncel

Konya Azmetti, Hukuk Zaferini Kazandı

Konya Azmetti, Hukuk Zaferini Kazandı

Azmetti, hukuk zaferini kazandı KONYA'da turist rehberi 39 yaşındaki Ömer Faruk Bildirici, 7 yıl önce kaza yapıp, yetkili servise teslim ettiği hafif ticari aracın motor ve elektrik aksamını söken 2 görevlisi hakkında dava açıp, hapis cezasına çarptırılmalarını sağladı.

09.05.2015 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azmetti, hukuk zaferini kazandı

KONYA'da turist rehberi 39 yaşındaki Ömer Faruk Bildirici, 7 yıl önce kaza yapıp, yetkili servise teslim ettiği hafif ticari aracın motor ve elektrik aksamını söken 2 görevlisi hakkında dava açıp, hapis cezasına çarptırılmalarını sağladı. 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada servis görevlileri A.B. ve İ.K. görevi kötüye kullanmaktan 1'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay onaylarsa iki görevli hapis yatacak.

Evli ve 2 çocuk babası Ömer Faruk Bildirici, ruhsatı kız kardeşi Hatice Alişar'ın üzerine olan 07 BDB 08 plakalı hafif ticari araçla 2008 yılının ocak ayında karlı yolda kaza yaptı. Tek taraflı kazadan sonra araç, yetkili servise çekildi. Ömer Faruk Bildirici'nin iddiasına göre aracın tamirini 3 ayda tamamlayan yetkili servis, kasko sigortasını yapan şirketin yaklaşık 5 bin 500 lira tutan faturayı ödemediğini söyleyerek aracı teslim etmedi. Masrafı kendisi de ödeyemeyen Bildirici, 4 yıl sonra Konya'ya geri döndü. Yetkili servise gittiğinde çalışmaz halde olan aracının motor ve elektrik aksamının, kapılarının yetkili servis tarafından söküldüğünü gören Bildirici, ruhsat sahibi olan kız kardeşi Hatice Alişar'la birlikte olayı yargıya taşıdı. Yaptığı suç duyurusunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı, yetkili servisin, tamir faturasının ödenmediği için aracın teslim edilmediği ve sökülen parçaların kendilerinde olduğunu söylemesi üzerine takipsizlik kararı verdi.

HASAR TESPİTİ İÇİN DAVA

Bunun üzerine Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılan tespit davasında bilirkişi, otoparktaki araçta inceleme yaptı ve sökülen parçaların tutarının 13 bin lirayı bulduğunu saptadı. Ömer Faruk Bildirici ve kardeşi Hatice Alişar, aracın yaklaşık 4 yıldır onarılıp teslim edilmediği iddiasıyla Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bilirkişi raporunda belirlenen 13 bin liralık hasarı alabilmek için tazminat davası açtı. Dava halen devam ediyor.

EYLEMLERİNE BAŞLADI

Firma yetkililerinin yaptıkları uygulamadan dolayı ceza almasını isteyen Bildirici, sesini duyurmak için 2013 yılında eylemler yapmaya başladı. Konya, Ankara ve Antalya'da baz istasyonu direklerine çıkıp intihar girişiminde bulundu. Bildirici, eylemlerinde polis tarafından ikna edilip, aşağı indirildi.

TBMM ÖNÜNDE BAŞINA KURU SIKI TABANCA DAYADI

Son olarak da 14 Kasım 2013 tarihinde TBMM'nin önüne otomobille giderek elinde kuru sıkı tabancayı başına dayayan Bildirici, Başbakan ile görüşmek istediğini belirtti. Bildirici' Meclis girişinde eylemi gören Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir'in uzun süren çabaların ardından ikna edilerek eyleminden vazgeçirildi. Polis merkezine götürülerek ifadesi alınan Bildirici, burada yetkili servis görevlileri hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere yeniden suç duyurusunda bulundu.

HUKUK ZAFERİNİ KAZANDI

Suç duyurusunun ardından 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde servis görevlileri A.B. ve İ.K. hakkında 'güveni kötüye' kullanma suçundan dava açıldı. Mahkeme, geçen 24 Kasım günü, 2 görevli hakkında, aracı tamir edip, sigorta şirketi para ödemediğinden kaza kapsamındaki parçaları da söküp 'güveni kötüye kullanma' suçunun sabit olduğuna karar verip, 1'er yıl hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay onaylarsa iki görevli hapis yatacak.

TAZMİNAT DAVASI AÇACAK

Ceza davasını kazandığını belirten Bildirici, şunları söyledi: "Ben haklı olduğumu ispatlamak için bu eylemleri yaptım. Bu süre zarfında bana hiç kimse inanmadı. Hatta kendi ailem bile 'Yetkili servis bunu yapar mı" diyerek tepki gösterdi ve bana inanmadı. Eylemlerimin sonunda haklı olduğumu ispatladım. Firma yetkilileri ceza aldı. Bundan sonra yaşadığım maddi ve manevi kaybı telafi etmek için tazminat davsı açacağım."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya Azmetti, Hukuk Zaferini Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement