Konya-Bakan Kılıç: Meşale Atanlar Futbol Teröristidir - Son Dakika
Güncel

Konya-Bakan Kılıç: Meşale Atanlar Futbol Teröristidir

Konya-Bakan Kılıç: Meşale Atanlar Futbol Teröristidir

Bakan Kılıç: Meşale atanlar futbol teröristidirSÜPER Kupa maçını tribünden izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, " Tribünlerde meşale yakmak yasak. Bu dünyanın bütün futbol müsabakalarında geçerli olan bir kural. Fransa da Avrupa Şampiyonası oynandığı sırada bazı meşale konusunda bir iki olay oldu.

14.08.2016 02:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Kılıç: Meşale atanlar futbol teröristidir

SÜPER Kupa maçını tribünden izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, " Tribünlerde meşale yakmak yasak. Bu dünyanın bütün futbol müsabakalarında geçerli olan bir kural. Fransa da Avrupa Şampiyonası oynandığı sırada bazı meşale konusunda bir iki olay oldu. Bununla ilgili yetkililer şu açıklamayı yaptı; Bunlar futbol teröristi. Meşale atanlar futbol teröristidir." dedi.

Her iki takımı da kutlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, " Tabi süper kupa maçında kazanan taraf Galatasaray oldu. Öncelikle her iki takımı kutluyorum. Ortaya koydukları mücadeleden dolayı. kazanan taraf bu aksam Galatasaray oldu. Onları da kutluyorum." dedi.

Maç öncesi ve maç esnasında tasvip etmedikleri görüntüler olduğunu belirterek, tribünlerde meşale yakan taraftarları terörist olarak tanımlayan Kılıç, şunları söyledi:

" Öncelikle şunu söylemem gerekiyor. Bu akşam maalesef statta yaşanmaması gereken istemediğimiz gereken görüntüler yaşadık. Maçta önce keza aynı şekilde hiçbir zaman tasvip etmediğimiz hiçbir takım yada taraftar ayrımı yapmadan söylüyorum. Tasvip etmediğimiz görüntüler yaşadık. Maçın oynandığı sırada sahaya atılan meşaleler, tribünlerde yakılan meşalelerle ilgili emniyet güçlerimiz 10'a yakın vatandaşımızla ilgili olarak işlem yapmış durumda. Kamera ve güvenlik kamera görüntülerinden bu sayının artması muhtemel. Çünkü tribünlerde meşale yakmak yasak. Bu dünyanın bütün futbol müsabakalarında geçerli olan bir kural. Fransa da Avrupa Şampiyonası oynandığı sırada bazı meşale konusunda bir iki olay oldu. Bununla ilgili yetkililer şu açıklamayı yaptı; Bunlar futbol teröristi. Meşale atanlar futbol teröristidir"

BUNLARA TARAFTAR DİYEMİYORUM

Bu akşam futbolun içinde yeri olmayan görüntülerin yaşandığını hatırlatan Kılıç, "Biz 15 Temmuz darbe girişimini yenmiş, bertaraf etmiş bir milletiz, bir ülkeyiz. Futbolun içinde yeri olmayan futbolda ve sporda hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz bu tür olayları meydana getiren kişiler ben bunlara taraftar diyemiyorum. Bu kişiler emniyet güçlerimiz tarafından tespit edildikçe yargıya intikal ediyor. Bizde kanuni açıdan takipçisi olacağız. Yargının da gereğini yapacağını düşünüyorum." dedi.

BUNLARI TÜRK SPORUNDAN TEMİZLEYECEĞİZ

Bu tür olaylar çıkaran kişileri temizlemek için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini de belirten Kılıç, "Biz bu tesisleri bu tür olumsuzluklar yaşansın diye inşa etmiyoruz. Biz bu tür tesisleri Türk sporunu, Türk futbolunu geliştirmek için yapıyoruz. Buraya harcanan kaynaklar ülkemizin dünya spor arenasında itibarını artırmak için yapılan tesisler. Bununla beraber bu akşam bir çağrı yapıyorum. Tüm basın kuruluşları nasılsa 15 Temmuz gecesi birlik olduysa, spor medyasından da bir istekte bulunuyorum. Bu tür olumsuzluklar içiresinde olan kişilerle aranıza mesafe koyun. Biz bunları Türk sporundan, futbolundan temizlemek için son derece kararlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. El ele beraberce bu kişileri aramızdan ayıklayalım. Hep beraber olacağız ve bunlara hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz. Bunlara en ufak desteği verenlerle ilgili olarakta yasaların bana verdiği yetki neyse sonuna kadar kullanacağım." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya-Bakan Kılıç: Meşale Atanlar Futbol Teröristidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement