Konya - Beyin Ölümü Gerçekleşen 2 Kişi, Organlarıyla 5 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Konya - Beyin Ölümü Gerçekleşen 2 Kişi, Organlarıyla 5 Kişiye Umut Oldu

Konya - Beyin Ölümü Gerçekleşen 2 Kişi, Organlarıyla 5 Kişiye Umut Oldu

Beyin ölümü gerçekleşen 2 kişi, organlarıyla 5 kişiye umut olduKonya'da geçirdikleri beyin kanaması sonucu beyin ölümleri gerçekleşen iki hasta, bağışladıkları organlarıyla 5 kişiye umut oldu.

10.08.2016 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyin ölümü gerçekleşen 2 kişi, organlarıyla 5 kişiye umut oldu

Konya'da geçirdikleri beyin kanaması sonucu beyin ölümleri gerçekleşen iki hasta, bağışladıkları organlarıyla 5 kişiye umut oldu.

Karaman'da geçirdiği beyin kanaması sonucu Konya Başkent Üniversitesi Hastanesine sevk edilen ev hanımı 50 yaşındaki F.Ö. ile Aksaray'da geçirdiği beyin kanaması sonucu aynı hastaneye sevk edilen 47 yaşındaki O.G.'nin beyin ölümü gerçekleşti. Her iki hastanında aileleri tarafından organları bağışlandı. Bunun üzerine F.Ö.'nün 2 böbreği ve karaciğeri, O.G.'nin de her iki böbreği başarılı geçen operasyonla alındı. F.Ö.'nün karaciğeri Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi'ne, böbreğinin biri Antalya Akdeniz Üniversitesi'ne diğer böbreği ise Konya Başkent Üniversitesi Hastenesi'ne, O.G.'nin böbreğinin biri Antalya Medical Park Hastanesi'ne diğeri ise Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ndeki hastalara nakledilmek üzere gönderildi.

Beyin ölümü gerçekleşen her iki hastanın 5 kişiye umut olacağını belirten hastane başhekimi Yrd. Doç. Dr. Emin Türk, "Hastamızın biri Karaman'dan diğeri ise Aksaray'dan hastanesimize geldi. Her iki hastanında beyin ölümü gerçekleşti. Aileleri tarafından organları bağışlandı. Bayan hastamızın her iki böbreği ve karaciğeri, erkek hastamızın ise her iki böbreği alındı. İkisinede allahtan rahmet diliyiromu. Her çok güzel bir sevap kazanıldı hem de organları ile 5 kişiye umut oldular" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya - Beyin Ölümü Gerçekleşen 2 Kişi, Organlarıyla 5 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement