Ceviz Yüzünden Komşu Kadını Öldürdü - Son Dakika
Güncel

Ceviz Yüzünden Komşu Kadını Öldürdü

Konya'nın Doğanhisar İlçesi'nde 61 yaşındaki evli Ali Akoğlu, iddiaya göre, ceviz yüzünden tartıştığı meyve bahçesi komşusu 71 yaşındaki Huriye Kan'ı tokat atıp kadının başına yere çarpması sonucu öldürdü.

01.10.2014 16:26  Güncelleme: 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Doğanhisar İlçesi'nde 61 yaşındaki evli Ali Akoğlu, iddiaya göre, ceviz yüzünden tartıştığı meyve bahçesi komşusu 71 yaşındaki Huriye Kan'ı tokat atıp kadının başına yere çarpması sonucu öldürdü. Cinayeti de daha önceki sevgilisinin şu an birlikte yaşadığı 47 yaşındaki Hikmet A.'yı kıskandığından, Hikmet A.'nın üzerine atmak için cinayeti anlatan mektupları, Kaymakamlık bahçesi, Emniyet Müdürlüğü sokağına ve olay yerine bıraktı. Ancak polis tarafından oluşturulan özel ekip sayesinde oyunu ortaya çıkan 'Cin Ali' lakaplı Ali Akoğlu, tutuklandı. Yaşlı kadının ise boğazından sert bir cisimle boğularak öldürüldüğü saptandı.

Olay, 26 Eylül Cuma günü Doğanhisar Kaymakamlığı bahçesinde bulunan bir mektupla ortaya çıktı. Mektupta Huriye Kan'ın, Hikmet A. tarafından öldürüldüğü yazılması üzerine polis, çalışma başlattı. Yaşlı kadını evinde bulamayan polis, kayıp kadının bulunması için çalışmasını sürdürürken 27 Eylül günü bu kez Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu sokakta aynı mektuptan bir tane daha bulundu. Araştırmayı derinleştiren polis, Huriye Kan'ı Haraplar Mevkii'ndeki kendi meyve bahçesinde ölü olarak buldu. Kan'ın eteğinin altında ise daha önceki mektuplarından aynısından ancak bu kez telefon numaralarının da yazılı olduğu mektup da çıktı. Kan'ın yapılan otopsisinde boğazından sert bir cisimle boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Polis, mektupta Huriye Kan'ı, öldürdüğü öne sürülen ilçede tekel bayii işleten Hikmet A. ile birlikte yaşadığı M.Ü.'yü gözaltına aldı. Hikmet A., yapılan sorgulamasında Huriye Kan'ı öldürmediğini ve herhangi bir husumetinin de bulunmadığını söyledi.

ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU

Hikmet A.'nin suçlamaları kabul etmemesi üzerine cinayeti araştırmak için Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği tarafından özel ekip oluşturuldu. Doğanhisar'da araştırma yapan polis, Hikmet A.'nın, Ali Akoğlu ile husumetli olduğunu saptadı. Ali Akoğlu'nun da aynı zamanda Huriye Kan'ın, ölü olarak bulunduğu meyve bahçesi komşusu olduğunu belirledi.

'CİN ALİ'NİN OYUNU BOZULDU

Bunun üzerine polis, 'Cin Ali' lakaplı Ali Akoğlu'nu gözaltına alındı. Akoğlu'nun evinde yapılan aramada ise cinayetle ilgili bırakılan mektuplara benzer buruşturulup atılmış kağıt parçaları bulundu.

CEVİZ YÜZÜNDEN ÖLDÜRMÜŞ

Yapılan sorgulamasında suçunu itiraf eden Ali Akoğlu, kendi bahçesindeki cevizleri toplayıp bir kenara bıraktığını ancak ertesi gün gidip baktığında cevizleri bulamadığını ve bahçe komşusu Huriye Kan ile karşılaşmaları üzerinde ceviz yüzünden tartıştıklarını söyledi. Tartışma sonucu yaşlı kadına bir tokat attığını öne süren Akoğlu, ifadesinde, tartışma sırasında sinirlerime hakim olamadım ve tokat attım. O da yere düşüp başına yere çarptı ve öldü.dediği öğrenildi.

SUÇU KISKANDIĞI ADAMIN ÜSTÜNE ATMAK İSTEDİ

Suçu ise kıskandığı için Hikmet A.'nin üstüne atmak istediğini ve bu yüzden mektuplar yazdığını belirten Ali Akoğlu'nun, ifadesinde, Hikmet A.'nın şu an da birlikte yaşadığı M.Ü. ile benim ilişkim vardı. Bende bunu kıskandım. Hikmet A.'ya suçu atmak istedim. Çünkü Hikmet tutuklanırsa, M.Ü. bana geri döner diye düşündüm dediği öğrenildi.

Ali Akoğlu, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ceviz Yüzünden Komşu Kadını Öldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement