Konya Çok Farklı! - Son Dakika
Spor

Konya Çok Farklı!

Beko Basketbol Ligi'nde Torku Konya Selçuk Üniversitesi sahasında ağırladığı Aykon TED Ankara Kolejliler'i 98-75 yendi.

20.04.2014 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Torku Konya Selçuk Üniversitesi, evinde Aykon TED Ankara Kolejliler'i baştan sona önde götürdüğü maçta 98-75 mağlup etti ve üst üste ikinci iç saha galibiyetiyle ligde kalma ümitlerini arttırdı.

Telekom bu işi sevdi

Karşılaşmanın ilk dakikaları her iki takımda etkili oynayamadı ve hücumlarda istediği etkinliği kuramadı. Ev sahibi Gillanwater ve de Vries ile konuk takı ise Plisnic ve Golubovic ile sayı buldu. Karşılaşmanın ilk 5 dakikasından sonra oyunun hakimiyetini eline alan Torku Konya Selçuk Üniversitesi Gillanwater, Yunus ve kenardan gelen Burak sayılarıyla etkili oldu. Karşılaşmanın ilk periyodu Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nin 21-16 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci periyotta defansta katı bir savunma uygulayan ev sahibi Yunus, de Vries ve Gillanwater ile sayılar buldu. Konuk ekip Tucker, Plisnic ve Valters ile karşılık verdi. İkinci periyodun bitmesine 2 dakika kala Torku Konya Selçuk Üniversitesi farkı 7 sayıya (36-29) çıkardı. Etkili oyununa devam eden ev sahibi ekip, ikinci periyodu 45-33 önde bitirdi.

Üç uzatmada Antep!

Karşılaşmanın ikinci yarısı Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nden Troy de Vries'in 3' lük atışı ile başladı. Ardından Yunus ve Derrick Low, Troy de Vires ve Seam Williams'ın basketleriyle farkı daha da açarak 20 sayıya çıkardı. (55-35). Konuk ekip ise Caner Erdeniz, Tucker, Valters, Plisnic'in basketleriyle aradaki farkı kapatmaya çalıştı. Müsabakanın üçüncü periyodu 69-59 ev sahibi Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nin üstünlüğü ile tamamlandı.

Pota altında iyi bir savunma yapan ev sahibi ekip son periyotta da etkili olan taraf oldu. Troy de Vries ve Sean Willams ve Derrick Low'un sayılarıyla aradaki farkı açarak karşılaşmanın son 5 dakikasına 87-67 önde girdi. Aykon Ted Ankara Kolejliler ise Davud Kamer, Berent Kavaklıoğlu ve Golubovic ile karşılık verdi. Aradaki farkı korumayı bilen Torku Konya Selçuk Üniversitesi karşılaşmayı 23 sayı farkla 98-75 önde bitirdi.

Torku Konya Selçuk Üniversitesi 98-75 Aykon TED Ankara Kolejliler

Salon: 19 Mayıs Arena

Hakemler: Rüştü Nuran, Kaan Büyükçil, Mehmet Karabilecen

Torku Konya Selçuk Üniversitesi: Derrick Low 13, Yunus 26, Murat Yolcu 2, Troy Gillenvater 9, Cem, Burak 8, Troy de Vries 30, Sean Williams 10, Fatih

Aykon TED Ankara Kolejliler: Berent Kavaklıoğlu 4, Berkay Candan 2, Caner Erdeniz 7, Plisnic 20, Valters 8, Rasic 2,  Golubovic 7, Tucker 21, Davud Kamer 2, Kerem Özkan, Mustafa Baygül 2,

1. Periyot: 21-16

İlk Yarı: 45-33

3. Periyot: 69-59

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Konya Çok Farklı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi
    01:01 Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi

    Corendon Alanyaspor Teknik Sorumlusu Orhan Çıkırıkçı, Galatasaray maçında kırmızı kart gören Teknik Direktör Fatih Tekke ile ilgili, 'Çok kolay bir pozisyonda atılması bana biraz tuhaf geldi. Gelip uyarabilirdi. Önümüzdeki haftalara bakacağız' dedi.

  • Okan Buruk:
    00:45 Okan Buruk: "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, 'Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi' dedi.

  • Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi
    00:25 Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi

    Bafra Kuş Cenneti'nde, Turizm Haftası kapsamında bisiklet turu düzenlendi. Etkinlik, bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini göstermek ve bisiklet turizmini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi. Samsun Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve birçok bisiklet tutkunu etkinliğe katıldı.

  • Okan Buruk: Galatasaray'ı şampiyon yapmak için 6 maç kaldı
    23:50 Okan Buruk: Galatasaray'ı şampiyon yapmak için 6 maç kaldı

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi" dedi.

  • Samsun'da görevli polis memuru görevi başında hayatını kaybetti
    23:49 Samsun'da görevli polis memuru görevi başında hayatını kaybetti

    Samsun'un Bafra ilçesinde görevli polis memuru Ercan Dursun, görevi başında kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Dursun için Bafra Bölge Trafik istasyon Amirliği bahçesinde tören düzenlendi. 13 yıllık polis memuru olan Dursun'un evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtildi.

  • Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç: 'Belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz'
    23:11 Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç: 'Belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz'

    Trendyol 1. Lig'in 30. haftasında sahasında Bodrum FK ile 1-1 berabere kalan Adanaspor'un teknik direktörü Mustafa Kemal Kılıç, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında hakem yönetimini eleştirerek, 'Belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz' dedi. Kılıç, iyi oynadıkları bir maçı kazanamadıklarını ve VAR hakemine olan güvenini kaybettiğini söyledi.


Advertisement