Konya, Cumhurbaşkanı'nı Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Konya, Cumhurbaşkanı'nı Bekliyor

Konya, Cumhurbaşkanı\'nı Bekliyor

Konya, Cumhurbaşkanı'nı bekliyorMehmet Kayhan YILDIZ/KONYA,(DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, bugün Konya'da 42 tesisin toplu açılış ve 42 temel atma töreni için düzenlenen mitingde halka seslenecek.

14.10.2016 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya, Cumhurbaşkanı'nı bekliyor

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA,(DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, bugün Konya'da 42 tesisin toplu açılış ve 42 temel atma töreni için düzenlenen mitingde halka seslenecek. Kentte güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarken, toplu taşıma araçları miting alanına ücretsiz yolcu taşıyacak ve mitinge yaklaşık 300 bin kişinin katılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün, saat 14.00'de Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda düzenlenecek olan toplu açılış ve temel atma törenine katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, törenden önce kente gelip, cuma namazını Konya'da kılması bekleniyor. Aralarında şehir hastanesi, Alacabel tünelinin temelin atılması ile başta büyükşehir beledilesi olmak üzere diğer ilçe belediyelerinin restorasyon çalışmaları, şebeke hattı, cadde, mahalle konakları gibi yatırımların bulunduğu toplu açılış ve temel atma töreni için düzenlenecek mitingde halka seslenecek olan Erdoğan, daha sonra Valilik, Belediye Başkanlığı ve Meram Belediyesi'nin yeni hizmet binasını ziyaret edecek. Erdoğan'a, ev sahibi olarak eski Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, yine Konya milletvekili Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun eşlik edecek.

Kentte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gececeği güzargahlar Türk bayrakları ile donatıldı. Miting alanı ve kentteki yüksek katlı plazalara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, fotoğrafları ve Türk bayrakları asıldı.

3500 POLİS GÖREV ALACAK

Kentte güvenlik önlemleri üst düzeye çıkartıldı. 3500 polis görev alacak. Son 24 saat içinde kent merkezi ve ilin giriş çıkışlarında şüpheli araçlar durdulup, kontrol ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kent merkezinde geçiş yapacağı güzergahlarada belirli noktalarda da polisler bekletilip önlem alındı. Yine başta miting alanı olmak üzere ziyaret edeceği bölgelerde bomba araması yapıldı.

300 BİN KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi mitin alanında katılımcılara su, bayrak ve şapka dağıtıcak. Belediye otobüsleri ve tramvaylar saat 10.00 ila 19.00 arası, minibüslerde 11.00 ila 13.00 arası miting nedeniyle ücretsiz yolcu taşıyacak.

Miting için Ak Parti İl ve ilçe başkanlarıda hazırlık yaptı. Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, mitinge 300 bin kişinin katılmasını beklediklerini söyledi. Arat, "Darbe girişiminin ardından Anadolu'da en büyük mitingin olmasını planlıyoruz. Her zamanki tedbir ve organizasyonunu üç katı hazırlık yaptık. Taşra ilçelerinden binin üzerinde otobüsler, miting alanına, halkımızı taşıyacak. Yaklaşık 300 bin kişinin katılmasını bekliyoruz."dedi.

Arat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun eşlik etmesinin beklendiğini söyledi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya, Cumhurbaşkanı'nı Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement