Konya'da 30 Hakim ve Savcı Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Konya'da 30 Hakim ve Savcı Adliyeye Sevk Edildi

Konya\'da 30 Hakim ve Savcı Adliyeye Sevk Edildi

Konya'da darbe girişimi soruşturmasında haklarında yakalama kararı çıkan 44 hakimden gözaltına alınan 30 hakim ve savcı, sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.

19.07.2016 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da darbe girişimi soruşturmasında haklarında yakalama kararı çıkan 44 hakimden gözaltına alınan 30 hakim ve savcı, sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. 14 hakim ve savcının da yakalanması çalışmaların sürdüğü belirtildi. Aralarında Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz'ün de bulunduğu 54 asker ile 3'ü ilçe emniyet müdürü 12 polisin de sorgularının sürdüğü belirtildi.

Darbe girişiminin ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 44 hakim ve savcı hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Gözaltına alınan hakim ve savcılardan 30'u, yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi. 14 hakimin yakalanması içinde çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında da 2 savcı ve 2 hakim çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ereğli İlçesi'nde gözaltına alınan 4 hakim ve 1 savcının da sorgusunun sürdüğü belirtildi.

AKSARAY'DA 18 HAKİM VE SAVCIYA GÖZALTI KARARI

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 18 hakim ve savcı hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 hakim ve savcının sorgusu sürüyor. 10 hakim ve savcının yakalanması içinde çalışmalar devam ediyor.

KARAMAN'DA 2 SAVCI, 3 HAKİM TUTUKLANDI

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 savcı ve 3 Hakim de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KONYA'DA 54 ASKER, 12 POLİS GÖZALTINA ALINDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Jandarma Konya Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı Hava Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk'ün de bulunduğu 54 askerin sorgusu sürüyor.

Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu'nun ifadesinde darbe girişimi suçlamasını kabul etmediği öğrenildi.

3 İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ: ASKER GELİRSE DİRENMEYİN

Soruşturma kapsamında aralarında Kadınhanı İlçe Emniyet Mehmet Demir, Ilgın İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Kambur, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin'in de bulunduğu 12 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 ilçe emniyet müdürünün darbe girişiminın yapıldığı saatlerde polislere, Asker gelirse, direnmeyin" diye talimat verdiği iddia edildi. Ilgın İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Kambur'un ise talimatla birlikte 6 polisin de silahına el koyduğu ileri sürüldü.

GENERALLER

Soruşturma kapsamında Konya 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, İstanbul'da, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş de Ankara'da gözaltına alındı. Tuğgeneral Timurcan Ermiş, Ankara'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya'da 30 Hakim ve Savcı Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement