Konya'da Belediye Başkanları Mazbatalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Konya'da Belediye Başkanları Mazbatalarını Aldı

Konya\'da Belediye Başkanları Mazbatalarını Aldı

Konya'da AK Parti'den seçilen Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Meram, Karatay, Derbent ve Altınekin ilçe belediye başkanları mazbatalarını aldı.

03.04.2014 17:38  Güncelleme: 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından AK Parti'den seçilen Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Meram, Karatay, Derbent ve Altınekin ilçe belediye başkanları mazbatalarını aldı.

Adliye Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen mazbata törenine AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya ve Ayşe Türkmenoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, ilçe belediye başkanları, partililer ve davetliler katıldı. Programda, 30 Mart seçimlerinde yüzde 64.3 oy alarak tekrar Konya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tahir Akyürek, Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay İlçe Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Altınekin İlçe Belediye Başkanı Muharrem Dere ve Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar mazbatalarını aldı.

BAŞKAN AKYÜREK MAZBATASINI ALDI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, büyükşehirler içinde Türkiye'de en yüksek desteği alan belediye olduklarını vurgulayarak, "Bu sonuçlar şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun. Sorumluluğumuzun arttığının bilincindeyiz. Belediye başkanları olarak bugüne kadar nasıl canla başla çalıştıysak bundan sonra da ihlasla, samimiyetle, gayretle halkımızın hizmetinde olacağız" dedi. Konya'nın seçim sürecini demokratik bir olgunlukla sonuçlandırdığını belirterek, tüm siyasal partilere ve özellikle AK Parti teşkilatlarına teşekkür eden Başkan Akyürek, "Mazbatalarımızı aldığımız bugünden itibaren, siyasal tercihine bakmaksızın halkımızın tamamına eşit ve adil bir şekilde hizmet vereceğiz. Adaylık sürecindeki parti rozetlerimizin yerini bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti bayrağı alacak. Konya büyük hizmetler alan, aynı zamanda büyük hizmetler bekleyen bir ilimiz. Dünyada 60 ülkeden daha büyük bir coğrafyada hep birlikte hizmet vereceğiz" diye konuştu. Başkan Akyürek, teşkilat mensuplarına, seçim sürecini başarıyla yürüten seçim kurullarının yöneticilerine ve güvenlik birimlerine de teşekkür etti.

"BAŞÖRTÜMLE DEĞİL, YAPTIĞIM İŞLERLE KONUŞULMAK İSTİYORUM"

Türkiye'nin ilk başörtülü belediye başkanlarından olan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, "Şu anda ilk mazbatayı alan kadın belediye başkanı olarak onur ve şeref duydum bu durumdan dolayı. Çünkü şu ana kadar kadınlara fırsat eşitliği noktasında özellikle siyasal anlamda çok da rahat değildi kadınlarımız. Ama son 10 yılda bu alanda ciddi gelişmeler oldu. Bugüne baktığımız zaman kadınlarımızın bu alandaki bu seçimlerde farklı partilerden de kadın adaylarımız belediye başkanı olma fırsatı buldu. Türkiye çok güzel bir noktaya geldi. İnşallah Türkiye 2023 hedefine çok güçlü bir şekilde yoluna devam edecek. Bu noktada bir kadın belediye başkanı olarak kadın kimliğimden ziyade liyakatim, tecrübem, bilgi birikimimle ön plana çıkmak istiyorum. Bir haftadır ulusal ve yerel basında başörtülü belediye başkanı olarak sürekli gündemdeyim. Ben başörtülü kadın adaydan ziyade yaptığım işlerle konuşulmak istiyorum, özellikle dikkat ettiğim nokta bu bundan sonra" dedi.

"KALDIĞIMIZ YERDEN SELÇUKLU'YU YÜKSELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Seçimleri kazanan mevcut merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, "Tabii mutluyuz, gururluyuz. Bir güven oylaması ve güven tazeleme oldu. Öncelikle yoğun katılımdan dolayı milletimize teşekkür ediyoruz. Millet oyuna ve iradesine sahip çıktı. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. Selçuklu gibi büyük bir ilçede yüzde 67,5 oy oranıyla seçilmek büyük bir mutluluk. Mevcut belediye başkanı olarak hizmetlerimize ara vermeden devam ediyoruz. 9 Nisan'da inşallah bir temel atmayla başlıyoruz. Sonra bir dizi temel atma ve açılışlarımız olacak, kaldığımız yerden Selçuklu'yu yükseltmeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkese özellikle bize destek veren halkımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun da, yeni seçilen ve güven tazeleyen belediye başkanlarına başarılar dileyerek, seçim sürecinde kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya'da Belediye Başkanları Mazbatalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement