Konya'da "Bilim Festivali" Başladı - Son Dakika
Teknoloji

Konya'da "Bilim Festivali" Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı "Bilim Festivali" başladı.

13.05.2016 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı "Bilim Festivali" başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilim Festivali'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, festivalin bayram havasında geçtiğini belirtti.

Konya'da bilim festivalinin gelenek haline geldiğine vurgu yapan Akyürek, şunları kaydetti:

"Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin Uzay ve Havacılık Bilimleri Fakültesi ile müşterek olarak buradaki gözlem kulesinde de bilimsel çalışmalara imza atacağız. Bilim merkezimiz Konyalıların, gençlerimizin, öğrencilerin, üniversitelerin hizmetinde. 13-14-15 Mayıs'ta 3 gün sürecek bu etkinlik için sabahtan akşama atölyelerimizle, gösterilerle, tiyatrolarla, planetaryumumuzla gözlem evimiz ile konferans salonumuzla, Göktürk uydusundan görüntülerle çocuk edebiyatı söyleşileri ile katılımcıların hizmetinde olacağız."

Akyürek, etkinliğe sadece Konya merkezden değil, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri'den hatta Antalya'dan ve Ankara'dan da katılımcıların olduğunu belirtti.

Açılışına, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, AK Parti İl Başkanı Musa Arat ve binlerce öğrenci ile bilim meraklılarının katıldığı Bilim Festivali'nde, 56 bilim çadırında 3 gün boyunca 96 etkinlik yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Konya'da 'Bilim Festivali' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement