Konya'da Bölgesel Aile Çiftçiliği Çalıştayı Başladı - Son Dakika
Yerel

Konya'da Bölgesel Aile Çiftçiliği Çalıştayı Başladı

Konya\'da Bölgesel Aile Çiftçiliği Çalıştayı Başladı

Konya’da, Birleşmiş Milletler 66. Kurulu’nda alınan kararla 2014 yılının “Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı” ilan edilmesi kapsamında Bölgesel Aile Çiftçiliği Çalıştayı düzenlendi.

14.10.2014 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da, Birleşmiş Milletler 66. Kurulu'nda alınan kararla 2014 yılının "Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı" ilan edilmesi kapsamında Bölgesel Aile Çiftçiliği Çalıştayı düzenlendi.

Bölge Çalıştayı'na, Dokuzuncu Tarım Bölgesi'ni oluşturan Afyonkarahisar, Aksaray, Karaman, Konya, Kayseri, Nevşehir ve Niğde illerinden katılım oldu. Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Ziraat Odası Başkanları ve konunun uzmanları katıldı.

"KIRSALDA AİLE ÇİFTÇİLİĞİ DESTEKLENEREK YAŞATILMALI"

Çalıştayda konuşan Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, "Çalıştay Bölgesi'nin tarımsal verileri incelendiğinde, bölgede tarımın sektörel olarak ağırlığını koruduğu ve ülke gıda güvenliğinin sağlanmasında ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Günümüzde üretken kırsal nüfus, hem doğurganlık hızının kent ve ülke ortalamasından yüksek olması nedeniyle, ülkenin nüfus dengesini sağlamakta; hem de kent nüfusunu besleyen üretken yapısıyla ülke gıda güvenliğinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu açıdan kırsalda aile çiftçiliğinin desteklenerek yaşatılması, bölgede tarımın sürdürülebilir yapısının korunmasında en önemli faktör olarak öne çıkmaktadır" dedi.

Çalıştay illerinde tarım sektörünün, ekonomide ağırlıklı bir etkiye sahip olduğunu söyleyen Baydar, "Bölgede tarım, ekonominin lokomotifi konumundadır. Bölgenin sahip olduğu beşeri ve doğal kaynaklar, bölgeyi tarımsal alanda vazgeçilmez kılmaktadır. Ülke gıda güvenliği açısından stratejik bir öneme sahip olan bölgede, tarımsal yapının sürdürülebilirliğinin sağlanmasında, aile çiftçiliğinin yaşatılması büyük bir önem arz etmektedir. Bölge Çalıştayı sonuçları, bölge ve ülke tarımına önemli katkılar sağlayacaktır" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya'da Bölgesel Aile Çiftçiliği Çalıştayı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement