Konya'da Ceza İnfaz Kurumlarından 276 Hükümlü Tahliye Oldu - Son Dakika
Güncel

Konya'da Ceza İnfaz Kurumlarından 276 Hükümlü Tahliye Oldu

Konya\'da Ceza İnfaz Kurumlarından 276 Hükümlü Tahliye Oldu

KONYA'da, 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Konya Açık ve E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarından 276 hükümlünün tahliye edildiği açıklandı.

23.08.2016 22:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KONYA'da, 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Konya Açık ve E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarından 276 hükümlünün tahliye edildiği açıklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"671 sayılı KHK ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici maddeyle, koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak bir yıl erken tahliyesine imkan tanınmış, ayrıca süreli hapis cezalarına mahkum edilenlerin cezalarının 'yarısını' infaz kurumunda çektikleri takdirde koşullu salıverilmeden yararlanabileceği de düzenlenmişti. Söz konusu yasal düzenleme sonrasında Konya Açık ve E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarından işlemleri tamamlanan toplam 276 hükümlü tahliye edilmiş oldu. Düzenleme sonrası gerçekleşen tahliyeler sonucu Konya Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü sayısında yaklaşık yüzde 62'lik bir azalma gerçekleştir." - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya'da Ceza İnfaz Kurumlarından 276 Hükümlü Tahliye Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement