Konya'da Ahmet Davutoğlu Sevinci - Son Dakika
Politika

Konya'da Ahmet Davutoğlu Sevinci

Konya\'da Ahmet Davutoğlu Sevinci

AK Parti Genel Başkan ve yeni Başbakan adayı olarak Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun açıklanmasının ardından, AK Parti Konya İl Başkanlığı kutlama programı düzenledi.

21.08.2014 22:45  Güncelleme: 23:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan ve yeni Başbakan adayı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklanmasının ardından, AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından kutlama programı düzenlendi.

AK Parti Konya İl Başkanlığı önünde düzenlenen kutlama programına AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Başkanı Ahmet Sorgun, belediye başkanları, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Konyalı devlet adamı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan adayı seçilmesinin hem Konya, hem Türkiye, hem de tarih için önemli bir gün olduğunu ifade eden AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, "Konya olarak, teşkilatlar olarak, her birimizin sorumluluğumuzun bir kat daha, bin kat daha arttığının şuurundayız. Allah, onları da bizleri de mahcup etmesin. Dünya ve ahret mahcubiyeti yaşatmasın. Sürecin, sayın Bakanımıza, sayın Cumhurbaşkanımıza, Konyamıza, ülkemize, insanımıza, insanlığa hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Çok onurlu ve gururlu olduklarını aktaran MKYK Üyesi Hasibe Özlem Çepni ise, "Çok gururluyuz, onurluyuz. Çünkü hem Konyalı bir hemşehrimiz, Bakanımız, hem de bizim her zaman için gönlümüzde büyük bir kişiliği olan akademisyen Ahmet Hocamızın genel başkanlığa taşınmasının müjdeli haberini aldık. Hayırlı uğurlu olur inşallah. Tüm Konyamıza, Türkiye'ye ve tüm dünyaya hayırlar getireceğini hepimiz biliyoruz ve temenni ediyoruz" dedi.

Dört aydır Konya, parti ve şehir meydanında sevinç gösterilerinde bir araya geldiklerini aktaran Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, "Biz Konyalılar olarak Konya insanı olarak tabii ki hemşehrimizin başbakan adayı olmasından gurur ve onur duyduk. Fakat bundan daha önemlisi Başbakanımızın halefi olarak Cumhurbaşkanımızın vekili olarak onun bıraktığı yerden ülkemize coğrafyamıza bölgemize dünyaya hizmet nasip oldu hayırlı olsun mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

Cuma öncesi genel merkezden gelen haberle mutlu olduklarını söyleyen AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya ise, "Ahmet Davutoğlu Hocamız artık bundan sonra inşallah genel başkanımız olacak. İçinde bulunduğumuz süreç gerçekten tarihi bir süreç. 30 Mart yerel seçimleriyle çok güzel sonuçlar aldık. İşte o sonuçlar bu sonuçları doğuruyor. Bu sonuçlar inşallah Türkiye'de çok önemli sonuçlar doğuracak ve dünyada da çok önemli sonuçlar doğuracak diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kutlama programı yeni Başbakan adayı Ahmet Davutoğlu'nun hayatını anlatan belgesel ve kısa film gösterilerinin sunulması ve konvoylarla devam etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Konya'da Ahmet Davutoğlu Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement