Konya'da Organik Tarım Ürünleri Sergilendi - Son Dakika
Yerel

Konya'da Organik Tarım Ürünleri Sergilendi

Konya\'da Organik Tarım Ürünleri Sergilendi

Konya’da Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Konya Organik Tarım Derneği tarafından organik tarım ürünleri sergilendi.

27.09.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Konya Organik Tarım Derneği tarafından organik tarım ürünleri sergilendi.

Bir alışveriş merkezinde düzenlenen programa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar ve Konya Organik Tarım Derneği Başkanı Ali Ataiyibiner katıldı. Organik meyve, sebze, kuru bakliyat, bal, yumurta gibi ürünlerin sergilendiği standa vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu gözlendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, Konya'da 26 ilçenin 118 mahallesinde organik tarımın yapıldığını belirterek, "Özellikle Akşehir, Doğanhisar, Derbent, Hüyük, Meram ve Sarayönü ilçelerinde organik tarım daha yaygın şekilde yürütülmektedir. İlimizde toplam bin 250 üretici, 26 bin alanda organik tarım yapmaktadır" dedi.

İl müdürlüğü olarak organik tarımı yaygınlaştırmak istediklerini ifade eden Baydar, "Tüketicilerimize sağlıklı ve güvenilir gıda sunmak amacıyla çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Amacımız ilimiz genelindeki tüm tüketicilere sağlıklı ve güvenilir ürünün teminatı olan organik ürünleri tattırmak ve tüketimini arttırmaktadır. Bu nedenle üreticilerimizi organik tarım yapmaya, tüm tüketicilerimizi de organik ürünleri tercih etmeye davet ediyoruz" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya'da Organik Tarım Ürünleri Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement