Konya'da Şüpheli Beyaz Toz Paniği - Son Dakika
Güncel

Konya'da Şüpheli Beyaz Toz Paniği

Konya\'da Şüpheli Beyaz Toz Paniği

Konya’da posta yoluyla Amerika’daki arkadaşından zarf içerisinde bir miktar beyaz toz alan kadın, aldığı tozu PTT’ye geri götürünce panik yaşandı.

01.04.2015 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da posta yoluyla Amerika'daki arkadaşından zarf içerisinde bir miktar beyaz toz alan kadın, aldığı tozu PTT'ye geri götürünce panik yaşandı. Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) olabileceği şüphesiyle zarfa el koyulurken, şüpheli toza temas ettiği öğrenilen iki PTT görevlisi tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 13.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Dumlupınar Mahallesi'ndeki Selçuklu PTT Merkezi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir hastanede hemşire olarak çalışan Zehra A, Amerika'da yaşayan bir arkadaşından posta yoluyla aldığı zarfın içinden bir miktar beyaz toz çıkınca tekrar geri dönerek tozu PTT yetkililerine gösterdi. Beyaz tozun ne olduğuna anlam veremeyen PTT görevlileri durumu polise bildirdi. Olay yerine Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Acil Müdahale Ekibi ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) Okulu Eğitim Merkezi Komutanlığı Özel Müdahale Birliği ekipleri de sevk edildi. Ekipler, olay yerini boşaltarak karantinaya aldıktan sonra şüpheli tozun, KBRN açısından kontrolü yapıldı. Şüpheli toz daha sonra analiz için KBRN Okul Komutanlığı Laboratuvarına gönderildi. Toza temas ettiği öğrenilen 2 PTT görevlisi de tedbir amaçlı olay yerinde bekleyen ambulansla hastaneye götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya'da Şüpheli Beyaz Toz Paniği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement